• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

İstanbul'da konut rakamları arttı

İstanbul'da konut rakamları arttı
Megakent İstanbul'a yapılan yeni yatırımlar, ev fiyatlarını hızla yükseliyor. Önümüzdeki dönemde de rakamların artması bekleniyor.

İSTANBUL- İstanbul'da konut fiyatları her geçen gün artıyor. Yabancı yatırımcıların çoğalması ve kentsel dönüşüm projelerinin artmasıyla birlikte ulaşım alternatiflerinin çoğalması, rakamları yükselten bir diğer etken olarak göze çarpıyor.

Peki hangi bölgede rakamlar ne durumda, önümüzdeki dönemde konut piyasasını neler bekliyor? Emlaktasondakika.com olarak EVA Gayrimenkul'den Şeyma Şehirli'yle görüştük, önemli cevaplar aldık. İşte Subaşı'nın açıklamaları...

Metrekare rakamları Bomonti'de 38 bin liraya kadar çıkıyor. Bunun gibi İstanbul'da hangi bölgeler var? Şehir genelinde metrekare fiyatı hangi seviyede?

2015 Markalı konut sektör raporumuza göre ağırlıklı ortalama birim satış fiyatına göre Avrupa Yakası' nda; Kemerburgaz, E-5 Merter Havaalanı Aksı- Zeytinburnu Sahil, Fulya - Bomonti - Şişli - Büyükdere Aksı ve Ayazağa - Maslak – Darüşşafaka, Anadolu Yakası'nda ise Acıbadem – Çamlıca, Anadolu Yakası Boğaz Hattı, Bağdat Caddesi ve Beykoz dikkat çeken bölgeler arasında yer almaktadır.

Metrekare fiyatlarını şehir genelinde değerlendirmek yanlış olabilir ancak İstanbul genelinde markalı konut projelerinde bölgelerine göre oldukça geniş bir aralıkta olduğu söylenebilir.

Bu tür fiyatlara İstanbul da çok sık rastlamıyoruz, nitelik Bomonti bölgesinde de az miktarda var, bölge ortalaması gibi düşünmek kesinlikle doğru değil. Ama İstanbul'da Boğaz hattında ve bazı özel boğaz manzaralı residence' larda fiyatlar yine bu seviyelere çıkabildiğini görüyoruz. Boğaz ve deniz manzarası hala fiyat belirlemede en önemli etken.

Özel raporlar hazırlıyorsunuz. Bu kapsamda konut piyasasını nasıl görüyorsunuz?

Sektörümüz son 20 yılda büyük bir ivme yakaladı. 2016 yılı beklentilerimiz; kentsel dönüşüm projelerinin hız kazanması ve yeni yollar ve köprülerle kent çeperlerinde yeni yerleşim merkezleri gelişmekte olması olarak değerlendirilebilir. Ayrıca öncü firmalar ile gerçekleştirilen marka projeler 2016 yılı trendlerini belirleyerek sektörel büyümenin hız kazanması konusunda etkin rol oynuyor. Yeni ulaşım bağlantıları, yeni yerleşimler gitgide yükselen nüfusun barınma ve diğer ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda gayrimenkul sektörünün bir miktar zorlansa da bu sene de diğer seneler gibi çok konuşulan bir sektör olacağını görüyoruz. Ayrıca, 3. Boğaz Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Finans Merkezi, Galataport gibi mega projeler gayrimenkul sektörüne hareket getiriyor.

İstanbul, Ankara, İzmir değerlendirmesi yapacak olsanız. 3 şehir konut anlamında hızlı ilerliyor. Öne çıkan avantajlar neler?

Özellikle markalı konutların tercih ettiği şehirler İstanbul, Ankara ve İzmir olarak sıralanıyor bunun en önemli nedeni nüfusun yoğunluğu, alım gücünün yüksek olması, devletin yatırım araçlarını özellikle bu şehirler için kullanıyor olması bu şehirleri yatırımcılar açısından cazip kılmaktadır. Türkiye hala kentleşmeye devam eden bir coğrafyaya sahip ve 2025 e kadar bunun devamı öngörülüyor, kentleşme devam ettikçe bahsettiğimiz büyük şehirlere göçün ve büyümenin devam etmesi kaçınılmaz görülüyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.