• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Bahar Birinci Skal İstanbul Başkanı

Bahar Birinci Skal İstanbul Başkanı
Skal İstanbul’un Dedeman İstanbul Oteli’nde yapılan genel kurulunda 2016-2017 dönemi başkanlığına Bahar Birinci seçilirken yönetim kurulu belli oldu.

ÖZKAN ALTıNTAŞ-TÜRKIYE TURIZM
İSTANBUL-
Skal İstanbul’un Dedeman İstanbul Oteli’nde yapılan genel kurulunda 2016-2017 dönemi başkanlığına Bahar Birinci seçilirken yönetim kurulu belli oldu. Her zaman kendisiyle barışık olan Bahar Birinci kısa boyundan bahsederek “Skal tarihinin en kısa boylu başkanı olacağım, zincir nereme gelecek bilmiyorum” dedikten sonra kulübe 1999 yılında katıldığını, 17 yılda sevgi ve dostluğu gördüğünü anlattı.

bahar-birinci1.20160209223754.jpg

skal-baskanlar.jpg

Skal’ın 60’ıncı yılını özel bir şekilde kutlayacaklarını belirten Bahar Birinci “Ben 60’ıncı yılda 6’cı kadın başkan olacağım. Her başarılı kadının arkasında başarılı bir erkek olduğuna inanıyorum. Bunun ispatı geçmiş dönem dünya başkanı Hülya Aslantaş ve eşi Cem Aslantaş’tır “ şeklinde konuştu.

feza-solaklar.20160209223714.jpg

FEZA SOLAKLAR: AMACIMIZ NİCELİK DEĞİL NİTELİKTİ
Genel Kurul'da Dernek Faaliyet Raporu'nu okuyan ve görev aldıkları dönemde hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi veren Feza Solaklar, "Yönetim Kurulumuz 6 Şubat 2014 yılında seçilmişti. Göreve geldiğimizde ilk amacımızın nicelik değil nitelik olduğunu söylemiştik. Bunu da hayata geçirdiğimize inanıyoruz. Tüm Türkiye Skal kulüpleri arasında bir ahenk oluşmasını sağladık. Bazı projeleri tamamladık, bazılarını başlattık" dedi. Solaklar konuşmasında, geçtiğimiz 2 yıl boyunca İstanbul Kulübü olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında genel kurula bilgi verdi.

skal-ist1.20160209221846.jpg

skal-ist-yonetim.jpg

YENİ YÖNETİM KURULU

Toplam 317 üyesi bulunan Skal İstanbul’un 78 üyesinin katıldığı genel kurula tek liste ile giren Bahar Birinci başkan olurken Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Ata Eremsoy, Ayşe Önen, Selma Tatar, EliF Balcı Fisunoğlu, Can Arinel, Özen Kırant Yözcü seçildi. Yedek üyeler ise Mustafa Yalçın, Merve Kadıoğlu, Meltem Tepeler, Tezcan Özdemir, Seyhan Ayel Girit , Atilla Acet oldu.
Denetim Kurulunda Asil Üyeler Somer Özkök, Savaş Gürsel, Ünsal Şınık olurken Yedek Üyeliklere Özkan Derbent, Sadetten Sülbül, Güner Şekercioğlu getirildi.

skal-istanbul.jpg

skal-ist3.jpg

skal-ismail-gultekin.jpg

BAŞKANLAR KATILDI

Genel Kurul sonrası düzenlenen yemekte ise eski başkan Feza Solaklar ile yeni başkan Bahar Birinci arasında zincir değişim töreni yapıldı. Törene İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve İBB Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz katıldı.
Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu Başkanı Can Akşit İstanbul Skal Kulübü Başkanlığına seçilen Bahar Birinci'ye zincirini taktı. Devir teslim yoğun alkışlar arasında gerçekleşti. Bahar Birinci, zincir töreninde "Ben hep birlikte çalışacağım bir yönetim arzuluyorum. Yönetim Kurulu'nda görev yaptığım başkanlara teşekkür ediyorum" dedi Törende Geçmiş dönem Skal Dünya Başkanları Salih Çene ile Hülya Aslantaş ve Dünya Onur Üyesi Somer Özkök yer aldı.

divan.20160209221918.jpg

SOMER ÖZKÖK 40 YıL SONRA DIVAN BAŞKANı
Toplantı kaybedilenler için saygı duruşu ve İstiklal Maşı okunmasından sonra divanın oluşturuup yetki verilmesiyle başladı. Genel Kurul’da divan başkanlığına seçilen Somer Özkök 1956 yılında kurulan Skal İstanbul’un 1976 yılında başkanlığını yaptığını belirterek “40 yıl sonra bu tez divan başkanı olmak nasip oldu” dedi.

salih-baris.jpg
İki eski dost Barış Özkan ve Salih Çene

ata-eremsoy.jpg
Bozkurt Atabek, Ata Eremsoy 

AİDATLAR ARTIRILDI
Söz alan başkan Feza Solaklar, 2014-2015 yılına ait faaliyetlerini özetleyen bir konuşma yaptı. Yönetim ve Denetleme Kurulu’nun gelir-gider hesapları okunduktan sonra onaylandı. Aidatlar ise giriş aidatı 1250 euro kalmak üzere 2016’da 650 TL, 2017’de 700 TL olarak kabul edildi.

timur-osman-hasan.jpg
Hasan Ekmen, Osman Öztürk, Timur Bayındır

SKAL İSTANBUL’UN ELMADAĞ BİNASI YENİDEN YAPILANIYOR
Dernek tüzüğünün 20/4 maddesi uyarınca dernek mülkü olan, Elmadağ’daki dernek merkezinin bulunduğu binanın kentsel dönüşüm nedeniyle yeniden yapılandırılması hakkında inşaat şirketleri ile görüşülmesi, teklif alınması, tekliflerin genel kurula sunulması için yönetim kuruluna yetki verildi. Bu nedenle tüzük değişikliği yapılarak yıkım takibi yetkisi karara bağlandı. 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.