• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C

Manas’tan turizme eğitim

Manas’tan turizme eğitim
Karakol bölgesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğu otel yöneticilerinden oluşan 45 turizm işletmesinden sahip ve yöneticilerin katıldığını belirtti.

KARAKOL- Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Kırgızistan’ın Karakol destinasyonundaki turizm işletmelerine hizmet içi eğitim verdi. Eğitim faaliyeti 29-30 Ocak 2016 tarihleri arasında Karakol şehrinde gerçekleşti.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası gazeteciler Derneği Bişkek Akademik Danışmanı Doç. Dr. Barış Erdem konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Eğitime Karakol bölgesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğu otel yöneticilerinden oluşan 45 turizm işletmesinden sahip ve yöneticilerin katıldığını belirtti.
Eğitimler Yüksekokul’da Hizmet İçi Eğitim; Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürlüğü de yapan Barış Erdem, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Çavuş, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Sapargül Turdubekova, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nadira Turganbaeva ve Turizm ve Otel İşletmeciliği öğretim elemanı Öğr. Gör. Narıngül Margaziyeva tarafından verildi.
Etkinlik kapsamında katılımcılar “Dünya Turizm Endüstrisinin Güncel Durumu”, “Turizmde İnsan İlişkileri (Turist - Çalışan İlişkisi, Turist - Yerel Halk İlişkisi)”, “Turizm Pazarlamasında Son Trendler”, “Otel Yatırımlarında Dikkat Edilecek Hususlar”, “Mutfak, Servis ve Kat Hizmetleri Uygulamaları” konularında bilgilendirildi.
Faaliyete katılan Karakol şehrindeki turizm işletmesi yöneticileri, Manas Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından verilen eğitimin kendileri açısından çok önemli olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdi.
Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Barış Erdem ise eğitim faaliyetini şu şekilde değerlendirdi: “Yüksekokulumuz Kırgızistan genelinde turizm bilincini geliştirmek, turizm konusunda farkındalık yaratmak ve Kırgızistan’da hizmet kalitesini iyileştirmek için tüm imkânları ile yoğun bir çaba göstermektedir. Karakol destinasyonu Kırgızistan turizm sektörü açısından çok önemli bir bölgedir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist özellikle Karakol kayak merkezini ziyaret etmek için bölgeye seyahat etmektedir. Ancak turizmin yeni gelişmeye başladığı bölgelerde gerek işletmecilerin gerekse yerel halkın bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalara ihtiyaç vardır. Yüksekokulumuz buradan hareketle topluma hizmet konusundaki faaliyetlerine büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. Karakol destinasyonundaki hizmet içi eğitim faaliyetimize katkı sağlayan öğretim elemanlarımıza, JIA Issık Göl İş Adamları Derneği’ne ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Bu tür eğitim faaliyetlerinin sonraki süreçte de devam ederek Karakol şehrinin Kırgızistan’ın marka destinasyonlarından biri olmasını diliyorum”.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.