• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

YDÜ ile KKTC’de Sağlık Turizmi

YDÜ ile KKTC’de Sağlık Turizmi
EMİTT’e katılan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a Sağlık Turizmi projelerini anlattı

ISTANBUL- Dünya’nın en büyük beş turizm fuarından biri olan EMİTT’e katılan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kuzay Kıbrıs’ın yeni imajının Sağlık Turizmi olduğunu belirterek “Gernekli alt yapıya sahibiz”dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü70’e yakın ülkeden 4500 katılımcıyı buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT’e KKTC Turizm Bakanlığı şemsiyesi altında katıldıklarını belirtti. Kuzey Bırsı’ın geleceğinin sağlık turizmi ile daha parlak olacağını blirten YDÜ’den “Kuzey Kıbrıs’a Sağlık Turizmi kapsamında daha fazla turist hastanın getirilmesine yönelik olarak önemli temaslarda bulundum” denildi.

ÜST DÜZEY TEMASLAR UMUT VERICI…
Yakın Doğu Turizm İşletmeleri Genel Müdürü ve YDÜ Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Onursal Başkanı Emin Çakmak, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Dış İlişkiler Başkanı ile Otelciler Federasyonu Başkanı yanında pek çok ülke temsilcisi ile biraraya geldi.
Savaşan, Türkiye ile Orta Doğu ve Avrupa ülkeleri ile Kuzey Kıbrıs’ın genelde turizm özelde ise sağlık turizmi alanlarında karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesine yönelik umut verici temaslarda yapıldığını bildirdi.

2016 SAĞLıK TURIZMI’NDE IVME YıLı OLABILIR…
Yıllardır sürdürdükleri çalışmaların bir meyvesi olarak EMİTT fuarında kurulan bağlantılar ile 2016’nın Kuzey Kıbrıs’da Sağlık Turizmi alanında önemli gelişmelerin yaşanacağı bir yıl olabileceğini söyleyen Savaşan şöyle monuştu: “Yaptığımız temaslar, başta YDÜ Hastanesi ile özel hastaneler ve kliniklerde sunulan kaliteli sağlık hizmetleri, yüksek teknoloji ve uygun fiyat avantajları yanısıra turistik zenginliklerimizle ortaya çıkardığımız ürünümüz, ülkemizin 2016 yılında Sağlık Turizmi’nde ivme kazanacağı bir yıl olabileceğini gösteriyor. Burada Devletin teşvik edici ve denetleyici rolü çok önemli. Ülke turizmimizin istenen yere gelmesi ve ülke içi katmadeğerin artması için Sağlık Turizmi başta olmak üzere alternatif turizm çeşitlerinin ülkemize kazandırılması ve bu alanların geliştirilmesi hayati öneme taşıyor.”

BAŞKAN EMİN ÇAKMAK: GÜNSEL, KKTC’NIN ÖNÜNÜ AÇMıŞTıR…
YDÜ Hastanesi standını ziyaret eden Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Onursal Başkanı Emin Çakmak’ın, Dr. Suat İ. Günsel’in eğitim başta olmak üzere pek çok alanda KKTC’nin Dünya’da kabul görmesinde ve başarı elde etmesinde belirleyici role sahip olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Suat Hoca’nın girişimleri ve öncülüğü ile Kuzey Kıbrıs Dünya Sağlık Turizmi sektöründe kendini göstermeye başladı. Bizler bu güne kadar Kıbrısımızda bu alanın gelişmesi için gereken desteği verdik bundan sonra da vereceğiz. Kuzey Kıbrıs gerek turistik gerekse de sunduğu diğer avantajları ile Sağlık Turizmi’nden pay alma potansiyeline sahip bir ülke. Devlet de üzerine düşeni yaparsa bu alanda önemli bir destinasyon olunabileceğine inanıyorum.”  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.