• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Isırgan otu dünyaya açılıyor

Isırgan otu dünyaya açılıyor
Japor firması: Isırgan otunu öncelikle tekstilde kullanmak istiyorum. Sonrasında çay olabilir, herhangi bir kozmetik ürün ve yemekte olabilir

GİRESUN- Isırgan otunu ilk kez Giresun'da tadan Japon firması Muji'nin temsilcisi, "Isırgan otunu öncelikle tekstilde kullanmak istiyorum. Sonrasında da çay olabilir." dedi.

Japonlar, Karadeniz'de yoğun bir şekilde yetişen ısırgan otunun hakkında bilgi almak, nerelerde kullanılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunmak ve ısırgan otunun yetiştiği yerleri görmek için Giresun'a geldi. Japon firması Muji'nin temsilci Kazuya Tatsutomi, "Isırgan otunu öncelikle tekstilde kullanmak istiyorum. Sonrasında çay olabilir, herhangi bir kozmetik ürün ve yemekte olabilir. " dedi.

HAYATLARINDA İLK KEZ ISIRGAN OTU GÖRDÜLER
Hayatlarında ilk defa ısırgan otunu gören ve tadan Japonlar bitkiden elde edilen ürünlerin gayet lezzetli ve sağlıklı olduğunu söylediler.

isirgan-japon3.jpg

"ISIRGAN OTUNU ÖNCELİKLE TEKSTİLDE KULLANMAK İSTİYORUM"
Japon firması Muji'nin temsilcisi olarak Giresun'a gelen Kazuya Tatsutomi, ısırgan otunu ilk defa tattığını belirterek ısırgan otunun çok sağlıklı ve hafif olduğunu söyledi. Tatsutomi, "Isırgan otunu öncelikle tekstilde kullanmak istiyorum. Sonrasında çay olabilir, herhangi bir kozmetik ürün ve yemekte olabilir. Bizim mağazalarımız da ağırlıklı tekstil ama gıda olarak da kullanabiliriz. Özellikle çevreye duyarlı olduğu için ısırganı önemsiyoruz ve mağazalarımızda tekstil dışında kullanmak istiyoruz" dedi.

"ISIRGAN DÜNYADA ÇOK BİLİNMİYOR"
Isırgandan yapılan böreği çok beğendiğini belirten Firma yetkilisi Tan Kiahui ise "ısırganı ilk kez deniyorum ve en çok ısırgan böreğini beğendim. Isırgan dünyada çok bilinen bir ürün değil. Biz bu toplantıdan sonra ısırganı daha çok nasıl tanıtabilir ve anlatabiliriz diye eğitim verebiliriz. Bunun için düşüneceğiz ve çalışacağız ve sonrasında değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

ISIRGAN GÖRÜCÜYE ÇIKTI
"Isırganı dünyada görücüye çıkardık" diyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Ayan ise "Japonlar ısırgandan elde edilen ürünlerin nasıl mağaza ve pazarlara taşınabilir çabası içerisinde. Firma sahipleri öncelikle tekstil sektöründe ürünü değerlendirmek istiyor.

YAN ÜRÜNLERİ DE OLACAK
Ayrıca yan ürünler olarak da ısırgan balı, ısırgandan elde edilen kozmetik ve tıbbı aromatik ürünlerle de yakından bilgilendiler. Isırgan Karadeniz Bölgesi'nde özellikle Giresun'un en önemli çıkış noktalarından bir tanesidir. Isırgan tarımı ve elde edilen ana ürünler ve yan ürünleri ile mutlaka ekonomide yerini almalı, kırsal kalkınma ürünü olarak yer almalıdır.

AR-GE ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA SÜRÜYOR
Bu konu ile ilgili AR-GE çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam etmektedir. 19 Mayıs Üniversitesi olarak biz bu konu ile ilgili yaptığımız çalışmalarda elde ettiğimiz verileri ve deneyimleri Giresun'a AR-GE olarak kazandırmaya hazırız. İnşallah ısırgandan yeni bir çıkış yakalarız ve yöre insanını yeni alternatif ürün ve ürünlerle buluştururuz" diye konuştu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.