• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Yeditepeli aşçılar TAŞFED’de

Yeditepeli aşçılar TAŞFED’de
İstanbul Yeditepe Aşçılar ve Garsonler Derneği- İYAGAD törenle Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu-TAŞFED’in 18’ci dernek üyesi oldu.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Toplam 150’yi aşkın usta aşçıların üye olduğu İstanbul Yeditepe Aşçılar ve Garsonler Derneği- İYAGAD The Bostancı Oteli’nde yapılan törenle Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu-TAŞFED’in 18’ci dernek üyesi oldu.

yalcin-salih1.jpg

yalcin-rozet.jpg

yalcin-salih3.jpg

TAŞFED Başkanı Yalçın Manav, törende İYAGAD Başkanı Salih Güney’e TAŞFED rozetini takarten “TAŞFED üyesi olarak Dünya Aşçılar Birliği-WACS üyesi bir dernek oldunuz. TAŞFED ile dünyanın bir çok ülkesinde yapılacak yarışmalara ve şampiyonalara katılarak Türk mutfağının bayrağını bizlerle birlikte taşıyacaksınız” dedi.

sami-umar.jpg

Mehmet Saim Umar, İYAGAD'ın onursal üyesi olarak Selih Güney'in verdiği gömleği giydi.

yeditepe-ascilar2.jpg

İYEGAD YÖNETİMİ
Törende TAŞFED Başkanı tarafından İYEGAD yönetimine TAŞFED amblemli kolyeler takıldı. İYEGAD yönetimi şöyle oluşuyor.
Salih Güney-Başkan, Murat Bayku ve Fırat Kaptan-Başkan Yardımcları, Şükrü Yürür-Başkan Yardımcısı, Naki Kurnaz-Genel Sekreter, Lütfü Atılır-Sayman olarak görev yapıyor. Serdar Keçeci, Hüseyin Kocabey, Bayram Kocabaş, Sema Nur Şahin, Adem Solmaz, Muhammet Aydın, Yavuz Selim Şahin yönetim kurulu yedek üyelerini oluşturuyor.
Denetim Kurulu Asil Üyeleri Murat Şakar, Ali Rıza Toptan, Kerim İlhen, yedek üyeler ise Adem Öztürk, Çetin Yapıcı, Ferdi Kökırmak’tan oluşuyor.

yalcin-manav1.jpg

MUTFAK GÜNLERI DÜNYA YARıŞMA TAKVIMINE GIRDI
İYAGAD üyesi çok sayıda aşçının katıldığı törende TAŞFED Başkanı Yalçın Manav yönetim kurullarında bayan aşçı olmasının önemine değinerek “Bayan aşçılarla Türk mutfağının modern yüzünü dünyaya gösterin” şeklinde konuştu. Yalçın Manav 11-14 Şubat’ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 14’cü kez yapılacak “Mutfak Günleri”nin WACS tarafından dünya yarışması olmasının kabul edilmesinin Türk mutfağının tanıtımı için önemli bir geliyme olduğunu söyledi.

yedi-tepe11.jpg

yedi-tepe22.jpg

yalcin-manav21.jpg

İSTANBUL’DA TÜRK VE DÜNYA AŞÇILARI YARIŞIYOR
Mutfak Günlerinde 79 kategoride yapılacak yarışmalara geçen yıl piza’yı bu yıl ise pide’yi eklediklerini belirterek “Şimdiye kadar 2 bine yakın aşçı yarışmaya katılmak için başvurdu. Jüride Dünya Aşçılar Federasyonu –WACS’ın Amerikalı başkanı ile bir çok ülkeden gelecek ülkelerin aşçı federasyonu başkanları ve önemli aşçıları yer alacağını belirten Yalçın manav “Türkiye’nin aşçılar bayramı Mutfak Günleri önamdeki yıllarda dünya aşçılarını daha büyük sayıda yarışacakları bir hale gelecektir. Bu yarışmaya dünyanın bir çok ülkesiden milli takımlar katılıyor” dedi.

salih-guney.jpg

SALIH GÜNEY: AŞÇILAR ARASINDA SEVGİ BAĞI KURMAK İSTİYORUZ
İstanbul Yeditepe Aşçılar ve Garsonler Derneği- İYAGAD Başkanı Salih Güney, Türk mutfağı. Türk aşçıları adına yıllardır önemli işler yapan TAŞFED’e genel kurul ve yönetim kurulu kararı ile katıldıklarını belirterek “Türkiye için yapılacak çalışmalarda yer almak istedik. İYAGAD İstanbul’u temsil ederek, her zaman aşçıların yanında olacaktır. Hedefimiz aşçıları arasında birlik, beraberlik ve sevgi bağını
oluşturmaktır” dedi.

sema1.jpg

Söz alan Kadın Kolları Yöneticisi Sema Nur Şahin “Kadın aşçıların temsilcisi olarak İYAGAD yönetiminee girdik. Kadınları her alanda bir adım öne çıkarmak istiyoruz” dedi.

yedi-tepe-toplanti.jpg

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.