• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Ataşehir'e N’fes Café ve Kitchen

Ataşehir'e N’fes Café ve Kitchen
İşadamı Ejder Akarsu,’nun N’fes Café ve Kitchen adlı restoranı mutfak şefi Arif Aktürk’ün lezzetleri ve Ataşehir Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun katılımıyla açıld

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
-Ataşehir’de işadamı Ejder Akarsu, mutfak şefi Arif Aktürk’ün hazırladığı farklı lezzetlerde menünün sunulduğu N’fes Café ve Kitchen adlı restoranın açılışı Ataşehir Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun katılımıyla hizmete girdi.

kaymakam.jpg

Kurdele kesiminde Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu “Ataşehir’e bir mücevher kazandırdınız, değer kattınız. Hayırlı olsun” diyerek kurdeleyi kesti. Kurdele kesiminde N’fes Café ve Kitchen’ın sahibi Ejder Akarsu “İstanbul’un Asya yakasına iyi şaylar kazandırmak için yola çıktık. Özel mimari tasarımla restoranı hazırladık. Lezzet için ise mutfak şefimiz Arif Aktürk ile birlikte yol aldık. Artık herkesi Nefes aymaya davet ediyoruz” dedi.

ejder-aksu-arif-akturk.jpg

Özel konukların ve çevrede bulunanların kahvaltılı davette ağırlandığı N’fes Café ve Kitchen’ın mutfak şefi Akif Aktürk “Herşeyi özenle hazırladık. Mimarisinden, oturma düzenine, mutfağına kadar özel tasarım yapıldı ve en önemlisi menüsünde kadar doğal lezzetleri kullanmaya gayret ettik” dedi.

seker.jpg

servis.jpg

peynir.jpg

simit.20160111120931.jpg

manti.jpg

YÖRESEL LEZZETLER ÖNCELİKLİ SEÇİLDİ
N’fes Café ve Kitchen kültürel yapımızın izlerini taşıyor. Mimarisi ve şık tasarımı ile yaz kış nefes aınabilecek huzurlu ve keyifli bir ortamda konuklarını ağırlıyor. Her türlü toplantı ktlama ve özel etkinlikler için planlanan bölümlerinde güleryüzlü servis anlayışı ile konukların beğenisine sunuluyor
Türkiye’nin yöresel lezzetlerinden oluşan farklı seçenkelerin sunulduğu N’fes kahvaltısı hafta sonlarının vazgeçilmesi olacak gibi görülüyor. Dünya mutfağından sçilen özenle hazırlanan menüsü günün her saatinde enfes lezzetlerle buluşturuyor.

asci1.20160111121115.jpg

ekmek.jpg

nfes-konuklar.jpg

MEVSİME VE GÜNÜN HER SAATİNE UYGUN LEZZET
N’fes Café ve Kitchen’ın menüsü her mevsime ve günün her saatine ayrı lezzetler sunmak üzere mutfak şefi Arif Aktürk tarafından doğal ve yöresel lezzetlerden seçilerek özel olarak hazırlandı.

arif-ascilar.jpg

ARİF AKTÜRK KİMDİR?
Arif Aktürk 1987 yılında başladığı aşçılıkta bir çok alanda farklı başarılarla devam ediyor. Ataşenir N’fes Restoran’da farklı lezzetlerden oluşan ve günün her saati yenilecek menüyü hazırlayan Arif Aktürk
Dünya Aşçılar Federasyonu –WACS üyesidir.
Kars’ın Ardahan ilçesinde 1973 yılında doğan Arif Aktürk’ün aşçılığa başlamasında ablası etkili oldu. Ablasının zamanında bir çok sanatçısının aşçalağını yaptığını belirten

ABLASININ İZİNDE DEVAM ETTİ
Aktürk, evlendikten sonra 1970’li yıllarda mesleği bıraktığını ve onun verdiği ışıkla 1987 yılında aşçılığa başladığını söyledi.
Şeker Piliç ve Altın Bahçe Tarım Ürünleri Başkanı Ali Bor’u Bandırma’da eski Tekel binasını 2011 yılında Bandırma Belediyesi’nden 29 yıllığana kiralayarak ilk butik otel Panderma Port Hotel’i açtığında Panderma Port Café&Brasserie’in menüsünü Arif Aktürk yaptı.

arif-akturk.20160111121700.jpg

DOĞRU MALZEMEYI DOĞRU YERDE KULLANMALı
Danışmanlık alanında yaptığı çalışmaları Aktürk danışmanın özelliği budur diyerek “Mutfağımı kendim kuruyorum” diyerek şunlatı anlatıyor: “Doğru malzemeyi, doğru yerde kullanmanızı gerekiyor. Her mutfaktan herşey çıkamaz. Bu nedenle iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor. Ancak hangi mutfak olursa olsun doğru malzemeyi doğru yerde kullanmak gerekiyor. Konuklara çok büyük porsiyonlar değil, küçük porsiyonlar ama ağızlarında tat bırakan ve damak tadını artıran porsiyorlar vermek gerekiyor. Porsiyon büyüdükçe daha lezzetli olacağına inanmıyorum. Az yemek ama çok lezzeti başarmalısınız.”

GUINESS REKORLAR KİTABINA GİREN 90 ŞEFİN ARASINDA
Danışmanlık hizmetlerinin yanında girdiği yarışmalarda ve görevlerde kazandığı pek çök ödüle sahip olan Arif Aktürk 2010 yılında Tüm Aşçılar ve Şefler Federasyonu-TAFED ile Guiness Rekorlar Kitabı’na 1515 meze ile giren 90 şefin arasında yer alıyor.

dolma.20160111121721.jpg

HERKES KENDI ÖZÜYLE ÇALıŞARAK BAŞARıR
Türkiye’de ilk organik mutfağı Akasya AVM Organikim’de hayata geçirdi.
Arif Aktürk, zengin Türk mutfak kültürünün Osmanlı’da daha da zenginleşerek günümüze kadar geldiğini belirterek “Türk Mutfağı’nın genç nesiller tarafından iyi öğrenilmesi ve dünyaya tanıtılması gerektiğini belirtiyor. Genç nesillerin mutfak ve yemek kültürümüze sahip çıkacağına inandığını belirter Aktürk, “Herkes kendi özüyle çalışarak başarır”diyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.