• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 17 °C

Murat Yumak: İstanbul değişecek

Murat Yumak: İstanbul değişecek
Suadiye Oteli Genel Müdürü Murat Yumak “İstanbul turizminin keşfedilmeyen mücevheri Asya yakasının altın reçetesini “değişim” ve “yenilik” olarak yazdı

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
İstanbul’un Asya Yakası’nın farklı turizm anlayışı ile “yeniden yapılanması” ve dünyaya ayrı bir destinasyon olarak tanıtılması gerektiğini belirten Suadiye Oteli Genel Müdürü Murat Yumak “İstanbul turizminin yetirince keşfedilmeyen mücevheri Asya yakasının altın reçetesini “değişim” ve “yenilik” olarak yazdı.
Murat Yumak İstanbul’un her köşesinin ayrı bir turizm destinasyonuna sahip olduğunu belirterek “Asya Yakası yapılacak yeni projelerle turizmde büyürse İstanbul’un tamamı uçar. Finans Merkezi ve açılan outletlerin turizme ihtiyacı var” dedi.

murat-yumak4.png

ASYA YAKASININ TURİZMDEKİ GELECEĞİ BELİRLENMELİDİR
Murat Yumak İstanbul’un Asya yakası için ayrı bir çalışma yöntemi ve projeler olması gerektiğini belirterek “Bunu sağlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve konuyla ilgili tüm paydaşların bir araya gelerek İstanbul’un Asya Yakası’nın geleceği için çalıştaylar düzenlemesi gerekmektedir. Bu çalıştaylardan çıkacak sonuçlara göre İstanbul’un Asya Yakasının turizmdeki geleceği belirlenmelidir. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ankara’da Turizm Yatırımcılar Derneği toplantısında “Türk turizminin yeniden yapılanmaya ihtiyacı var’ dedi. Turizmdeki değişimde turizmin paydaşlarında olduğu kadar destinasyon algısında da değişim gereklidir. Türk turizminin konaklamadan çıkarak bölgenin gerçek değerleriyle öne çıkması mümkündür. İstanbul için bunu öncelikli olarak sağlayacak yer Asya yakasıdır.”

BAĞDAT CADDESİ İSTANBUL’UN MÜCEVHERİDİR
İstanbul’un Asya yakasında alışveriş cenneti olan ve dünyanın en lüks 10 caddesi arasında yer alan İstanbul’un mücevheri Bağdat Caddesi’nin bir çok ülkedeki benzerleri gibi “Outlet” ve “AVM” mantığıyla planlanarak tanıtılması gerektiğini belirten Murat Yumak “Dünyanın en önemli marka mağazaların yer aldığı, Türk ürünlerinin gururla sergilendiği, adeta açık bir fuar görünümündeki Bağdat Caddesi’nde her hafta yapılacak alışveriş, konser, gösteriler ve kültür etkinlikler İstanbul’un dünyaya modern yüzü sunulabilir. Böylece 24 saat yaşayan canlı bir cadde haline gelebilir” şeklinde konuştu.

KONGRE VE FUAR MERKEZİ YAPILMALIDIR
İstanbul’un Asya yakası’na yapılan Ataşehir Finans Merkezi, “Viaport Outlet,” “ViaSea” , “Water Garden” gibi Disneyland benzeri eğlence ve alışveriş merkezlerinin çekim gücünün bölgenin tamamına faydalı olabilmesi için farklı etkinliklere ihtiyaç olduğunu söyleyen Murat Yumak sözlerini şöyle sürdürdü:
“İstanbul’un Asya yakasının acilen Kongre ve Fuar Merkezi’ne ihtiyacı vardır. Maltepe’de E-5 ile TEM otoyülu arasındaki bölgede kurulması planlanan MEXPO adlı projeye destek verilmelidir. Böyle bir merkezin konaklama tesislerine, havalimanına ve turizmin diğer paydaşlarına olduğu kadar bölgenin ekenomik kalkınmasına katkısı büyük olacaktır.”

DÜNYANIN GÖZÜ SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDA
Murat Yumak İstanbul’un Asya yakasında bulunan Sabiha Gökçen havalimanı’nın giderek dünyanın gözdesi olmaya başladığını ve yabancı havayollarının uçuş planlarına burayı aldıklarını belirterek “Bir çok havayolu sefer koymak için ikinci pistin açılmasını bekliyor” dedi. Murat Yumak şöyle devam etti:
“İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın hergün trafiği artıyor. Son olarak Emirates’in Dubai-İstanbul arası hergün sefer koyması Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin Asya Yakası’na önem verdiğini gösteriyor. Bu arada Sabiha Gökçen’in bugünlere gelmesinde Pegasus’un payı büyüktür. THY’da önce Anadolujet ile başladı ve sonra kendisi de uçmaya başladı. Hava trafiğinin giderek böyle artması Asya Yakası’nın turizminin daha gelişmesini sağladı.”

TÜRK İŞ DÜNYASININ KALBİ ASYA YAKASINDA VE DÜNYA VAZGEÇEMEZ
Murat Yumak İstanbul’un Asya Yakası’nın yanında yer alan Gebze Tuzla Organize Sanayii’nde bulunan yerli, yabancı dev şirketlerin Türkiye’nin aldığı verginin yüzde 45’ini ödediklerin belirterek “Dünya ülkeleri Asya yakasında GOSB’taki yatırımları nedeniyle İstanbul’dan vazgeçemezler. GOSB’da yer alan firmaların yüzde 23’ü yabancı ortaklı, yüzde 77’si yerli firmalardır. Türkiye’nin ilk 500 büyük firmasının yaklaşık 25’I burada yer alıyor ve 2014 rakamlarına göre 22 bin 412 kişi GOSB’ta çalışıyor. Bu nedenle İstanbul’un Asya yakası iş dünyasının kalbi durumundadır.”

murat1.20160108162316.png

FORMULA PİSTİ İSTANBUL VE TÜRKİYE’NİN TANITIMI İÇİN AÇILMASI
İstanbul’un dünyaya tanıtan en önemli yatıım olar Formula pistinin açılması gerektiğini belirten Murat Yumak sözlerini şöyle tamamladı: “İhmal edilen Formula 1 pistinin yeniden hayata geçirilmesi gerekiyor. Bölge turizminin yeniden canlanmasında Formula 1 yarışlarının büyük rolü vardır. Formula yarışlarını Türkiye’ye getirmek için ödenecek rakam kazancın yanında çok küçük kalmaktadır. Yarışlar başladığında gelen konuklar yanında dünya televizyonlarından yapılan yayınlarla Türkiye’nin tanıtımının değeri bu rakamlarla bile ölçülemez. Ayrıca Alman Binek Otomobil Yarışları, Dünya Binek Otomobil Yarışları, Le Mans Yarışları, Moto GP Yarışları gibi dünya televizyonlarının yayınladığı ve İstanbul’un tanıtımına büyük katkısı olan etkinlikler yapılıyor. Ayrıca Formula pistinde her hafta bir etkinlik yapılabilir.”

SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ HALİNE GELDİ
Asya Yakası’nın son yılların gözdesi sağlık turizminden pay aldığını söyleyen Murat Yumak “Türkiye’nin hem uluslararası marka , hem de yerli dev marka hastaneleri bu yakada bulunuyor. Her gün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçaklarla tedavi olmak için Körfez ülkelerinden akın akın hasta geliyor. Bu hastalar bölgelerdeki turistik tesisler ve otellerde konaklıyor. Bağdat Caddesi’ndeki lüks mağazalar başta olmak üzere alışveriş merkezlerinde büyük harcamalar yapıyorlar. Bu açıdan bakıldığında İstanbul’un Asya yakası sağlık turizminden büyük pay alıyor. Her yönüyle turizmin belkemiği olan Asya yakasındaki sağlık kuruluşları Türkiye’nin değerli doktorlarının yer aldığı ve giderek sağlık turizminin merkezi haline gelen bölgedir. Bu nedenle ileriye dönük projelerin süratle yapılması gerekmektedir.” 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.