• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

Türsab’a yaşlı bakım evi

Türsab’a yaşlı bakım evi
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak: Mesleğimizin emektarları için zor günlerinde rahat ettirecek, 5 yıldızlı konforlu, bakım evlerimizi devreye sokacağız

İSTANBUL- TÜRSAB’ın güçlü Başkan Adayı Emin Çakmak, emekli acentalara ikinci baharını yaşatacak, Yaşlı Bakım Evleri projesini açıkladı. Çakmak, “Yönetime geldiğimizde yıllarca mesleğimize emek vermiş, bu işin kahrını çekmiş, emektar acentalarımızı dinlendirecek, onları ömürlerinin bu zor günlerinde rahat ettirecek, her bölgede 5 yıldızlı otel konforunda bakım evlerimizi devreye sokacağız” dedi.

TÜRSAB’ın bir meslek örgütü olmanın yanı sıra aynı zamanda sosyal sorumlulukları olan bir yapıda olması gerektiğini belirten Emin Çakmak, “bu mesleğe yıllarını vermiş, pek çok zorluğa göğüs germiş büyüklerimiz var. Bu gün turizmimiz belli bir noktaya geldiyse onların hakları büyüktür. Onları yaşlandıkları, emekli oldukları ya da mesleğimizi artık icra edemedikleri için bir kenarda atmak bizlere yakışmaz” dedi.

BÜYÜKLERİMİZE VEFA BORCUMUZ VAR
Emektar acentalara vefa borçlarının olduğunun da altını çizen Çakmak, “Bizler onları unutmak için değil , onları başımızın üzerinde taşımak için göreve geliyoruz. Çünkü mesleğimiz bu gün bir yerlere geldiyse onların yıllardır verdiği büyük çaba sayesinde olmuştur. Bu nedenle onlara büyük bir vefa borcumuz var. Bu borcu ödemek için çok geç kalınmıştır. TÜRSAB Yöneticilerin bizlerinde anlayamadığı başka dertleri olduklarından bu tür önemli konuları hep arka plana atmıştır. Yılardır lafa gelince yapacağız, edeceğiz. İşe gelince bol bahane, koskocaman bir sıfır. Başkanın bahanesi; ‘o işe sıra gelmedi’, 13,buçuk yıl uykuda olan şimdiki başkan adayının da bahanesi; ‘uyuyordum, görmedim, duymadım, bilmedim’. Ama artık bahane zamanı geçti. Artık iş zamanı ve biz konuşmaya değil iş yapmaya geliyoruz. Yaşlı Bakım Evleri ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Fizibilite raporlarımızı hazırladık, uzman kadrolarla görüştük, bölge tespitimizi yaptık, yurtiçi ve yurt dışı partnerlerimizi bulduk. Kısaca her şey hazır. 7 Aralıkta Yönetime geldiğimizde hemen düğmeye basacağız” dedi.

5 YILDIZLI BAKIM EVLERİ
Yaşlı Bakım evlerinin ilk etapta Türkiye’nin 4 noktasında kurulacağını ve tüm bakım evlerinin turizm camiasına yakışır bir şekilde 5 yıldızlı otel konseptinde olacağını belirten Emin Çakmak, “Bakım Evlerimizin kalitesini çok yüksek tutacağız. Bu çalışmayı büyüklerimizi bir kenara atmak için değil onları hayatlarının bu zor döneminde rahat ettirmek için yapıyoruz. Buralarda kendilerini iyi hissetmeleri, sosyalleşmeleri, sağlık meselelerini dert etmemeleri için gerekli ne varsa yapacağız. Sosyal tesislerden, kaplıcalara, sağlık tesislerinden, dinlenme alanlarına kadar her şey düşünüldü. Odalarımızda değerli büyüklerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek tüm donanım olacak. Yemek alanları yemekhane mantığından çıkarılacak restoran mantığında dizayn edilecek. Unutmayalım burada turizmci büyüklerimiz kalacak. Bu nedenle hakkını vermemiz şart” dedi

HUZUR HAKKI DA VERECEĞİZ
Zamanında bu mesleğin cefasını çekmiş bugünse çok sıkıntılı günler yaşayan hatırı sayılır sayıda emekli acenta sahibinin olduğunu belirten Emin Çakmak, “Ne oldum dememek ne olacağım demek lazım. Bu mesleğe ve sektöre zamanında çok büyük hizmetler vermiş büyüklerimiz var. Bu kişilerin bazıları bu günlerde çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bazılarının ne yazık ki emekli maaşları bile yok. Ve ne yazık ki TÜRSAB Yöneticileri bu değerli büyüklerimizi hatırlamak bir yana kapılarından bile içeri almıyorlar. Oysa bilmiyorlar ki bu gün o koltuklarda oturuyorlarsa, onların emekleri sayesinde. Bizler yönetime geldiğimizde bu duruma hemen müdahale edeceğiz. Durumu olmayan emektarlarımızı Yaşlı Bakım Evlerimizin en iyi odalarında ömürlerinin sonuna kadar ücretsiz olarak ağırlayacağız. Aynı zamanda onlara her ay belli bir miktar huzur hakkı ödeyeceğiz. Böylece kendilerini itilmiş, kakılmış, bir kenara itilmiş gibi hissetmeyecekler. Rahat etmek onlarında hakkı ve onları rahat ettirmek bizim en büyük görevimiz. Bu nedenle bu konuyu fazlasıyla önemsiyoruz. Projemiz hazır, fizibilite çalışmalarımız hazır, kaynaklarımız hazır. 7 Aralıkta göreve geldiğimizde ilk iş bu konuyu gündemimize alacağız” dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.