• BIST 9679.8
  • Altın 2487.92
  • Dolar 32.42
  • Euro 34.4592
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 16 °C

Emin Çakmak: Kongre gelecektir

Emin Çakmak: Kongre gelecektir
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak,: Bu seçimle üç beş elitin değil hepimizin zenginleşmesine yada fakirleşmesine karar vereceksini

İSTANBUL- Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, “Bölgemiz ne yazık ki bir cadı kazanı gibi kaynıyor. Bizleri koruması, kollaması gereken örgütümüz elini kolunu kıpırdatmıyor” dedi. Emin Çakmak, Türsab yönetiminin haklarını ulusal ve uluslararası arenada aramadığını belirterek ”Bizlere herhangi bir eylem planı sunmuyor, kriz masası kurmuyor. Bu denli olağanüstü bir dönemde TÜRSAB skandallarla değil önerileri ve gücüyle ön planda olmalıydı”şeklinde konuştu.

Emin Çakmak, genel kurulda üyelerin oyları ile verilecek kararın önemine değinerek “ Kararınızla geleceğinizi, çocuklarınızın geleceğini, işinizin geleceğini, kazancınızın geleceğini tayin edeceksiniz! Bu seçimle mesleğinizin itibarını, iş yerinizin kalkınmasını ya da küçülmesini belirleyeceksiniz! Ve bu seçimle üç beş elitin değil hepimizin zenginleşmesine yada fakirleşmesine karar vereceksiniz” dedi.
Emin Çakmak’tan acentelere gönderilen mektup şöyle:

EMİN ÇAKMAK’TAN ACENTELERE MEKTUP

Sevgili meslektaşlarım,
Bu günlerde ülkemiz, turizmimiz ve meslek örgütümüz çok kritik günlerden geçiyor. Bölgemiz ne yazık ki bir cadı kazanı gibi kaynıyor, Ülkemiz ise güç odakları arasında yaşanan soğuk savaştan olumsuz etkileniyor. Türkiyemiz bir kaosun içine çekilmeye çalışılırken, bu durumdan en çok bizim sektörümüz etkileniyor. Bizler için çok önemli olan pazarlar tıkanıyor, rezarvasyonlarımız iptal ediliyor, geleceğimiz ve mesleğimiz ile ilgili endişe dolu günler yaşanıyor.
Tüm bu meseleler yetmiyormuş gibi meslek örgütümüzde de büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bizleri koruması, kollaması gereken örgütümüz elini kolunu kıpırdatmıyor. Haklarımızı ulusal ve uluslararası arenada aramıyor. Bizlere herhangi bir eylem planı sunmuyor, kriz masası kurmuyor.

ÇIRKIN IDDIALAR VE BELGELER ORTALıKTA DOLAŞıYOR
Diğer yandan mesleğimizin çatı örgütünün itibarı her gün biraz daha geri gidiyor. Birbirinden çirkin iddialar ve belgeler ortalıkta dolaşıyor. Birliğimiz skandallarla çalkalanıyor. Gün geçmiyor ki; Başkan ve Yönetimi hakkında yeni bir skandal ortaya çıkmasın. Haklarımızı, umutlarımızı, paramızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz kişilerin bizleri temsil etmek yerine, ne işler çevirdiğini görmek bizleri üzüyor.

ACENTELER UÇURUMUN KENARINDA
Oysa bu denli olağanüstü bir dönemde TÜRSAB skandallarla değil önerileri ve gücüyle ön planda olmalıydı. Çünkü hiçbirimizin skandallarla uğraşacak ne vakti ne de parası var. Siyasi krizler bir yana mesleğimizin son yıllardaki durumu ortada. Her geçen gün işimizi yapmak biraz daha zorlaşıyor. Emeğimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz bırakın aslanın ağzını, midesine kadar inmiş durumda. Acentalarımız ilgisizlik, alakasızlık ve düzensizlik yüzünden uçurumun kenarında.

TÜRSAB’IN MENFAAT ÖRGÜTÜNE DÖNÜŞTÜĞÜ ANLAŞILIYOR
Acentalarımız iş kaybediyor, aş kaybediyor... Türsabımız küçülürken, Türsab Yönetiminin şahsi şirketleri her nasılsa sürekli büyüyor. Bu güne kadar haklarımızın neden yeterince savunulmadığı aslında bu tabloyla çok daha iyi anlaşılıyor. Yönetimin acentalarımıza değil kendi menfaatlerine çalıştığı ayan beyan ortaya dökülüyor. Bizden toplanan aidatların etik olmayan yollarla heba edildiği ortaya çıkıyor. Hac ve Umre gibi mukaddes bir yapıda bile kurtlar sofrasında nasıl paylaşımların yapıldığı işin ciddiyetini ortaya koyuyor. Kısaca TÜRSAB’ımızın bir meslek örgütü olmaktan çıktığı, bir menfaat örgütüne dönüştüğü net bir şekilde anlaşılıyor.

GİDİŞE DUR DEME ZAMANı GELDI.
Sevgili meslektaşlarım,
Artık bu gidişe bir dur deme zamanı geldi. Aksi taktirde kaçınılmaz son çok yakında hepimizin kapısında. Yıllarımızı, terlerimizi, emeğimizi, ekmeğimizi, çocuklarımızın geleceğini verdiğimiz acentalarımız büyük bir tehlikede. Haklarımız bir bir ellerimizden alınıyor. İtibarımız her geçen gün biraz daha azalıyor. Acenta sahibi Hasan Bey, Biletçi Hasan; Hac Umre işi yapan Metin Bey, aracı Metin pozisyonunda.
Bu durum acentalarımızı koruyup kollamak yerine kendi şahsi menfaatlerini ön planda tutan yöneticilerden kaynaklanıyor. Başkan ve yandaşlarının bu güne kadar sadece kendi menfaatleri doğrultusunda çalıştığı belgeleniyor. Bizleri seçimden seçime hatırlayan bir zihniyet var. Sorup sorgulamadan, gerçeğini araştırmadan sadece muhalif olduğu için bile ekmeğimizle oynayan, ekmek teknelerimiz acentalarımızı kapattıran kötü niyetli bir anlayış var. Bana oy verin yoksa sizi fena yaparım diye meslektaşlarımıza her seçim öncesi aba altından sopa gösteren bir bakış var. Ve her seferinde mağdur gözyaşlarıyla duygularımızla oynayıp, oylarımızı gasp eden sahte bir davranış var.

TÜM ACENTALARı YOK SAYDıLAR
Bunlar ne dün ne de bu gün bizleri düşünmedi. Bizim kazanıp kaybetmemiz onlar için hiç bir zaman önemli olmadı. Meselelerimize çözüm bulmak hiç bir zaman öncelikleri değildi. Bizleri kaçakçıkların kuçağına itip, üç beş tur operatörünün uydusu yapıp, hac umre gibi kutsiyeti olan bir konuda bile hakkaniyet gözetmediler. Para babası bir kaç tur operatörü dışında tüm acentaları yok saydılar. Dertlerimize deva olmak yerine, işlerimize köstek oldular. Bakanlık, Başbakanlık hatta Cumhurbaşkanlığı düzeyinde olan temsilimizi yerlere düşürüp, itibarımızı iki paralık ettiler. Acentalarımızın mesleki imajını bozup bizleri itibarsızlaştırdılar.

BİR KAÇ KİŞİ İÇİN DEĞİL HEPİMİZ ADINA KARAR VERECEKSİNİZ
İşte bu yüzdendir ki; bu seçim çok önemli. Aslında bu bir seçimden öte bir kurtuluş, bir yükseliş, bir itibar testi. İşte bu yüzdendir ki; bu seçimde vereceğiniz karar aslında yönetime değil kendinize. Bu kararla geleceğinizi, çocuklarınızın geleceğini, işinizin geleceğini, kazancınızın geleceğini tayin edeceksiniz! Bu seçimle mesleğinizin itibarını, iş yerinizin kalkınmasını ya da küçülmesini belirleyeceksiniz! Ve bu seçimle üç beş elitin değil hepimizin zenginleşmesine yada fakirleşmesine karar vereceksiniz.
Sizden ricam, kararınızı verirken lütfen bir kez daha düşünün. Ve kararınızı verirken bu örgütün üç beş seçkinin değil aslında hepimizin olduğunu unutmayın.

TÜRSAB HEPİMİZİN

Saygılarımla

TÜRSAB BAŞKAN ADAYI
EMİN ÇAKMAK
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.