• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Bakan'dan Rus turistlere çağrı

Bakan'dan Rus turistlere çağrı
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Türkiye evinizdir ve insanların seyahat özgürlüğü evrensel bir haktır. Türkiye'de güvenli bir şekilde tatilinizi geçirebilirsiniz

ANKARA- İki ülke arasındaki krize rağmen Rusya Federasyonu vatandaşlarını Türkiye'ye davet eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Türkiye evinizdir ve insanların seyahat özgürlüğü evrensel bir haktır. Bu yüzden Türkiye'de daha önce olduğu gibi güvenli bir şekilde tatilinizi geçirebilirsiniz." dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, bir dizi ziyaret ve şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın cenaze törenine katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta kitap fuarını ziyaret etti. Fuarda, stantları gezerek vatandaşlarla sohbet eden Ünal, şair ve yazarlar Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören'le ikili görüşmede bulundu. Daha sonra gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Ünal, Rusya ile Türkiye arasında uçak krizi sonrası yaşanan gelişmelere değindi.

İki ülke arasında yaşanan gerilim sonrası Rus hükümetinin turizm sektörüne dönük birtakım açıklamalar yaptığını ifade eden Ünal, Rusya Federasyonu vatandaşlarını Türkiye'ye davet etti. Ünal, "Ben buradan Kültür ve Turizm Bakanı olarak Rusya Federasyonu vatandaşlarına şunu söylemek istiyorum; Türkiye evinizdir ve insanların seyahat özgürlüğü evrensel bir haktır. Bu yüzden Türkiye'de daha önce olduğu gibi güvenli bir şekilde tatilinizi geçirebilirsiniz. Çünkü daha yeni G-20'ye ev sahipliği yapan Türkiye son derece güvenli rahat ve misafirperverliği ile de ünlü bir ülkedir. O yüzden hiçbir çekinceye, sıkıntıya kapılmadan rahat bir şekilde ülkemize gelmelerini ve Türkiye'yi görmelerini rica ediyorum." dedi.

"PERŞEMBE GÜNÜ ANTALYA'DA SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELECEĞİZ"

Yaşan kriz sonrası Bakanlar Kurulu toplantısında konunun ele alındığını ve ekonomik konseyin toplanarak hem telafi edici hem de yapısal tedbirlerle ilgili kapsamlı bir çalışma yapığını kaydeden Ünal, perşembe günü Antalya'da sektör temsilcileriyle bir araya geleceklerini açıkladı.

Ünal şöyle konuştu: "Şehidimizi toprağa verdik, diğer taraftan bugün kitaplarla hemhal olduk. Bölgemizde bir süreden beri bir ateş çemberinin içinden geçiyoruz. Bakanlar Kurulu'nun ilan edildiği gün Türk hava sahasını işgal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak angajman kuralları gereği düşürüldü. Daha sonra bu uçağın Rusya Federasyonu'na ait bir uçak olduğu fark edildi ve bu krizden de kaynaklanan bir süreden beri devam eden turizmimize dönük Rusya Federasyonu'nun yaptığı bazı açıklamalar oldu. Bu anlamda ilk günden itibaren biz Bakanlığımızda oluşturduğumuz bir kriz masasıyla süreci yakından takip ediyoruz. Yürüttüğümüz entegre çalışmaların sonucunda yaptığımız Bakanlar Kurulu'nda etraflıca ele aldık. Dün hükümet programı görüşmelerinden hemen sonra da Ekonomik Konsey toplanarak bu konuda hem telafi edici tedbirler hem yapısal tedbirler hem de diğer önlemlerin neler olacağı konusunda kapsamlı bir çalışma yaptık. Perşembe günü Antalya'da sektör temsilcileriyle bir araya geleceğiz."

"DİYARBAKIR BARO BAŞKANI TAHİR ELÇİ'Yİ MAALESEF KAYBETTİK"

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayına da değinen Ünal, "Dünyada başka bir örneği bulunmayan Diyarbakır'da; 4 ayaklı minarenin hasar görmesinden dolayı kendilerince öz yönetilmişlik oynayanların oyunlarından dolayı o kadim şehir, kültür beşiği şehir Diyarbakır'ımızdaki 4 ayaklı minarenin önünde bir barış adamı, bir kültür adamı; kendi tarihine, geleneğine aşık ve orta yerde duran yürekli bir insan olarak 3. tarafta durabilmeyi beceren ve örgütün de nefret ettiği kişilerden birisi olan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi maalesef kaybettik, acı bir olay." ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.