• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Ulusoy: 2. Başkan hep uyumuş

Ulusoy: 2. Başkan hep uyumuş
Ulusoy, “Türsab’ta 13.buçuk sene görev yapan 2.başkanın her belgede imzası var. Türsab Yeniden diyen 2.başkan hep uyumuş” şeklinde konuştu.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türsab başkanı Başaran Ulusoy, Türsab Asya BYK’nın Kozyatağı Hilton Oteli’nde düzenlediği “Hesap Verme” toplantısında söz alarak içinde bol “özür dileme” bulunan uzun bir konuşma yaptı. Son günlerde kendisine yönelik iddialara cevap veren Başaran Ulusoy kendisini dinleyenlere  “Zaman zaman yanlış yönlendienlere ve zaman zaman bilmeden konuşanlara cevap vermek zorunda kaldım. Sizleri yorduğum için özür diliyorum” şeklinde konuştu. 

asya-byk-basaran-ozkan.jpg

Türsab Başkanı Başaran Ulusoy "Herkesten özür diliyorum" dediği konuşması sonrası "Sen benim 1970'den beri arkadaşımsın. Bizlere dargınlık yakışmıyor" diyerek turkiyeturizm editörü Özkan Altıntaş'tan da özür dileyerek buzları eritti. Türsab Güney marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş'ta fotoğrafta yer aldı. Fotoğrafı ise Ulusoy'un danışmanı Davut Günaydın çekti.

SONUNDA PARALELCİ OLDUK
Turins Sigorta nedeniyle kendisini arayan gazetecilere “Sonunda paralelci de olduk. Ben üçgenim. Ben paralelci değil üçgenim dedim. Birincisi ülke sevdası var. İkincisi Türsab var. Üçüncüsü üyelerim var” şeklinde cevap verdiğini belirtti. Kürsüde elinden iddialara cevap vermek üzere hazırlattığı “dedilerki… diyoruzki…” adlı kitabı düşürmeyen Ulusoy, “Türsab’ta 13.buçuk sene görev yapan 2.başkanın her belgede imzası var. Türsab Yeniden diyen 2.başkan hep uyumuş” şeklinde konuştu. Türsab’ta yeniden aday olması hakkında ise “Muhtarlar beri bırakmıyor” diyerek salonda bulunanları gösterdi. Türsab Yeniden ikibi için ise “Burayı tur operatörlerine bırakmayacağız. Avuçlarını yalasınlar” şeklinde konuştu.

DANIŞMANLARI İLE KATILDI
Türsab Asya BYK Başkanı Selim Okur’un toplantısına beraberinde Genel Sekreter Çetin Gürcün, danışmanı Davut Günaydın ve yönetimde yer alanlarla katılan Başaran Ulusoy interaktif ve fıkralarla süslediği bir konuşma yaptı. Zaman zaman salondakilere sorarak konuşmasındaki iddialarını doğrulatan Ulusoy, konudan konuya atlayarak, kafa karıştırarak salondakileri etkileme maharetini gösterdi.

Başaran Ulusoy'un konuşması şöyle:

PEHLİVAN TEFRİKASI GİBİ YAZIYORLAR
Eskiden Tercüman gazetesinde pehlivan tefrikaları vardı. Yazılanlar onlar gibi oldu. Arkadaşlar bir toplantı yapıyor, ertesi gün yazılıyor. Ondan sonra bir daha yazılıyor ve siz ne oldu diyorsunuz? Ben şahsım ve yönetim adına cevap vermek durumunda kalarak sizleri yorduğum için özür diliyorum. O arkadaşlar adına da özür diliyorum. Onların çalışmaları sırasında daha akliselim içinde olmaları ve Türsab’a yakışır davranmalarını bekliyorum. Başarılar diliyorum.
İnsanlar hata yapar. Ama tövbe etmek insanlar içindir. İnanıyorum ki bunları yazanlar tövbe edeceklerdir. Eğer tövbe etmesini bilmiyorlarsa özür dilemesini bilsinler. Ayıptır, günahtır. Bize yazık oluyor. Bu nedir? Bu ne savaştır? Hayatımda görmedim.

asya-byk-basaran4.jpg

AVCUNU YALASıN TUR OPERATÖRLERI
Sabahleyin önümde bir sayfa yazı. Muavin defterlerini çalmışlar. Yahu çalmaya gerek yok kardeşim. Ne istediniz de vermedik! Muavin defterleri servis defterleri. Servisi yapmayalım mı? Yemeği kaldırdık, serbest bıraktık. 40 dolara maloluyordu, biz pazarlık ettik 30 dolara maloldu. 16 bir 476 kişinin servis bedeli 28 dolardan 1 buçukk milyon yapıyor. Ayıptır bir sor. Cevabını alırsın.

TÜRSAB YENİDEN DİYEN 2.BAŞKAN HEP UYUMUŞ
Küçük olsun bizim olsun diyorlar. Kücük olsun kne yapalım tur operatörlerine Kime verelim? Tur operatörlerine verelim. Kime yarasın. Tur operatörlerine yarasın. Avcunu yalasın tur operatörleri. Burası tur operatörlerinin değildir.
Çıkmış konuşuyor. Çalmaya gerek yok sor bize.
8.5 sene 2.başkanlık yapmış. 2 sene yönetimde 3 senede genel sekreter olarak çalışmış oldu mu 13. Buçuk sene…Her kararın altında imzası var. İkinci başkan hep uyumuş. Böyle uyuyan başkana Türsab’ı nasıl teslim edebiliriz.
Ondan sonra ortaya çıkıyor Türsab Yeniden… Biz eskimiyiz. Türsab yeniden değil…1973’den beri var. 43 ‘cü yılını kutlamışız.

KIL-TÜY KADAR İTİBARI OLMAYAN BİZE DEVLET YETKİ VERDİ
Çok üzülerek söylüyorum. Kitapçıkta yer alıyor. 2006 yılında sigorta yetkisi sadece bize verildi. Bir ana sigorta şirketi kurmak çok zordu. Işık Sigorta’ya ağırlık bizde, söz bizde, kontrol bizde olacak, hamallık sizde olacak dedik. Kabul ettiler. Kurduk şirketi. Devlet yalnız bize müsaade etti. Hani “kıl-tüy” kadar itibarı olmayan bize sigorta şirketi kurma yetkisi verildi.
Bunu da şikayet ettiler. Bunlar bakkal dediler, manav dediler. “Bakanlık ne oluyor yahu!” dedi. Bunlar iyi çocuklardır. Ama onlar 40 sene daha uğraşacaklar. 40 fırın daha ekmek yiyecekler ve o kultuğu hakedecekler. O koltuğa eğri oturanlar gelemeyecekler. Ben ömrümün üçte birini buraya verdim.
Siz başkanınıızı bu şekilde seçecek misiniz, ona karar verin.

ÜÇ TANE KARARIN ALTINDA İMZASI VAR
Kitapta görülüyor. Üç tane kararın altında 2.başkan olarak imzası var. Turins sigorta şirketinin kurulmaına karar veriliyor. Kitapta açın imzasını görün. İkinci olarak sigorta şirketinin kurulması için başkana yetki veriyor. Üçüncü karar malum tarihlerdeki olan hadiselerden sonra devlete başvuru yapılmış

asya-byk-basaran2.jpg

SONUNDA PARALELCİ OLDUK. BEN ÜÇGENİM
Buraya siyaseti sokmamış, dinsel konuları sokmamış, ayrımcılık yapmamışım. Etnik isimleri sokmamışım. Bölgeciliği sokmamışım. Sporu sokmamışım. Turizmden başka şeyler konuşmamış bir arkadaşınıza reva gördüklerine bakın.
Ne oldu bilmiyorum. Cevap bile vermek istemiyorum. Namaz kılanlar başını secdeye koydukları zaman düşünsünler. O zaman Allah’ım beni affet diyecekler mi? Birisi gazeteye diyor ki Başaran Ulusoy Türsab’ta para aktarıyor diyorlar.
Sonunda paralelci olduk. Düşünebiliyor musunuz? Benden paralelci olur mu? Bunu ispat etsinler ben bu kürsüyü bırakıyorum. Ayıp…
İllegal bir örgüte destek vermek nedir? Bunlar hangi meyveyi taşlıyorlar ki? Galiba ham meyveyi taşlıyorlar. Yahu bunu akıl mantık alması mümkün değil. Ben bunlara genel kurulda cevap vereceğim. Ama ailem var. Kararlarda imzan var. Ondan sonra çıkıp gazetelere paralelci diyorsun.
Bütün gazeteler aradı. Ne istiyorsanız yazın dedim. Ben paralelci değil üçgenim dedim. Birincisi ülke sevdası var. İkincisi Türsab var. Üçüncüsü üyelerim var dedim. Bunlar Türsab’ı rezil ettiler. Utandım sokaklara düşen bir Türsab var. sosyal medyada yazdılar. Yazın, yazın. Siz yazacaksınız. Ben çizeceğim.

BEN SAĞ OLDUKÇA BU KANUN BÖYLE ÇIKMAZ
İhbar ettiğim acentenin belgelerini ben satın alacağım diyor. Kanunu bakalıa böyle ben vermişim. Böyle kanun çıkmaz. Çünkü 250 bin lira teminat olmaz. Fırsat eşitliği bakımından Rekabet Kurumu karşı çıkar dememe rağmen “O seçim bölgelerin bilmez, sadece Türsab’ın adresini bilir” diyor. Kanun çıkarsa bu teminatları kim verecek? Acenteler değil, Tur operatörleri verecektir. Herhalde ETS verecektir. Ben sağ oldukça bu kanun teminat maddesiyle böyle çıkamaz. Öldüğüm zaman… Zaten ölüm dirimden daha tehlikelidir.

PETROL MÜ BULDULAR
O yetmedi 2 bin tane seyahat acentesinin belgesinin parasını verip satın alacak. Bu nedir? Petrol mü buldun? Ne buldun? Nasıl alırsın? 2 bin tane adres, 2 bin tane sicil gazetesi… kendisi belgeleri okumamış çünkü. Ben Türsab’a başladığımda gözlerim sıfır numaraydı, şimdi 6 numara oldu. Herşeyi okuyorum. Denetim Kurulu’ndan da geçmişim. Hemde yabancı firmalardan. Bunu genel kurulda açıklayacağım. Yormayın kendinizi yahu… Çalmayın. Bize sorun. Alın cevabını. Müsteşara arabavermişiz. Devletle protokol yapmışız. Kitaba da koyduk. Türsab bahane, bize saldırı şahane… Bu camiaya başkanlık edemezsiniz. 43 yıldır bu camianın içinde olan, Fenerbahçe yönetiminde görev yapmış, devletin kademeleri ile iyi geçinmiş bir arkadaşınıza bu yapılan reva mı? Türsab’a yapılan reva mı? Yazık ve günah. Bizden önceki başkanlarımızdan biz böyle öğrenmedik.
Devlet kasım ayı geldiği zaman titriyorum. Kotamı doldurmalıyım. O biletleri alamazsam diye korkuyorum. Ama onlar sizde ne hal bıraktılar ne de insanlık bıraktılar. Hala onların yalanlarına yalan demiyorum. Yanlış yaptılar diyorum. Allah onları islah etsin diyorum. Onları Allah’a havale ediyorum.

DEDE KORKUT’UN HIKAYESI
Gözlerinizi 5 saniye kapatın. Açın şimdi. Bu kürsüde ben yokum. Kürsüde 2. Başkan konuşuyor. Emin Çakmak yerinde oturuyor. Yönetim Kurulu’nun müdafaasını yapıyor. Şimdi ne oldu Dede Korkut’un hikayesi oldu. Geçenden 10 akçe geçmeyenden 25 akçe… Bunlar çocuk oyunu türetmişler.

ÜYELERIN GENEL KURULUDUR
Bu genel kurul Başaran Ulusoy’un genel kurulu değil, bu genel kurul 38 bölge teşkilatının genel kurulu değil. Bu genel kurul yönetim, denetim, disiplin kurullarının genel kurulu değil. Türsab’ın dünyaya açılan penceresinin açık tutulup tutulmayacağına karar verecek siz değerli üyelerin genel kuruludur. Mesleğimize sahip çıkın. Birilerinin ardından gitmeyin. Hayatımızı ortaya koymuşsak biz varız.

BIZDE HAVLU ATMAK YOK!
Burayı holding yapmışız. Bizim yaptığımız ticari faaliyet müzelerdir. 857 trilyon lira acentelerimize indirimli bilet vermişiz. Müze ihalesini aldıktan sonra bunları yapmıyız. Devletin kafasını bozalım da geri mi alsınlar. 55 müze vardı Ömer Çelik döneminde 152 müze oldu. Sen gel 300 müze yap. Yapacaklarını anlat. Bizim yaptıklarımız ortada. Onlar bekleyecekler ki havlu atalım. Bizde havlu atmak yok!

SALON KÜÇÜK, SALON BÜYÜK…
Rekorlar kitabı kayıtları kapandı. Çünkü Emin bey Yüksek Seçim Kurulu’na şikayet yazmaktan, onlarda dilekçe almaktan. Onlar cevap vermekten bende seyretmekten yorulmadım. Salon küçük, salon büyük… Yüksek Seçim Kurulu “bu salon yeterli” diyor. Emin bey “Yeterli değil” diyor. Cuma günü avukatlarla geldi. Çünkü bizim işimiz var onlar bizi devamlı meşgul ediyorlar. Onu anladım Emin bey onu geçen seferde yapmıştı. Genel kurulun iptalini istiyor. Onlar yazmaktan, red yemekten kurtulamadılar. Kardeşim sen altılı ganyan mı oynuyorsun.

MUHTARLAR BENI BıRAKMıYOR KI…
Bu arada 2. başkanıma teşekkürü borç biliyorum. Bir önceki seçimde evinde yemek verdi. Beni çağırdı. Bende “Gelirim” dedim. Çetin Gürcün, Yusuf Duru, Muammer, Arzu Cengil var. Bülent Katkat bile vardı. Gece iki buçuğa kadar onu dinledim. Bana “Türsab’ı bırakın” dedi.
Ben eşyalarımı toplamıştım. İki tane torunum vardı. Şimdi 4 oldu. Köyüme döneceğim demişim. Ben köyüme dönmeyeceğim demedim ki… Ben dedim ama, muhtarlar burada… Muhtarlar “kal” dedi…Muhtarlar beni bırakmıyor ki… Muhtarların dediğini yapıyorum.
Şimdi Türsab Yeniden yapmış. “Başkan köyüme döneceğim” dedi diyor. Diyorki “Başkan bırakmadı”. Ne oldu yani… Çok mu kötü uyandın? Yataktan mı düştün? Birdenbire ortaya çıktın.

ALDıRMA GÖNÜL ALDıRMA
Bu iş genel seçimleri geçti. Bu gün DEİK başkanı ile konuşuyorum. Aldırma sen diyor. Aldırma gönül aldırma bu şarkı…
Türsab sosyal medya ve ulusal medyada ayağa düştü. Yazan arkadaşlarımız bunları mı yazmalı? Gazetecilere düşürüp böyle mi yapmalı? Hiçbir şey söylemiyorum. Hür iradenizle kime oy vereceğimiz size bağlıdır. Mesleğe sahip çıkmanızla Türsab önemli bir meseleyi halletmiş olacaktır. Burada Başaran Ulusoy Türsab’ta olsa da başkanlık yürür, olmasada yürür. Ama insanlık önemlidir. Ben bunlara insanlık göstermeye kalktım. Hala üzmeye devam ediyorlar.

ÖZÜR DILIYORUM
Bu ne kindir. Kinin ne kiracıya, ne mal sahibine faydası var. Bırakın bunu burası ekmek teknesi değil. Benim yolum husumet yolu değil, benim yolum muhabbet yolu. Bugüne kadar kırdığım arkadaşım varsa, üzdüğüm arkadaşım varsa özür diliyorum. Arkadaşlarımın yapmış olduğu yanlışlardan dolayı, onların namına da özür diliyorum. Sevsinler sevmesinler. Onların da başkanlığını yapıyorum ve saygı duyuyorum. Çünkü siz bana kavga yapmak için görev vermediniz. Burası mesleğin icabı beraberlik yeridir.

YANLıŞLARıN ARKASıNDAN GITMEYIN
Her platformda mücadele ediyoruz. 9 trilyonluk aidatları kaldırdık. Gelirimiz yok. Üç aylık zarar 19 trilyon liradır. Aralıkta alacağımız biletler var. Kotamızı dolduracağız. Burası benim mi? Kara kara düşünüyoruz.
Haliç toplantısında yeni Türsab binasının metrekaresini hesaplamışlar.Kredi aldığımızı anlatıyorlar. Versinler parayı almayalım.
Yanlışlara itibar etmeyin. Yanlışların arkasından gitmeyin. Türsab’ı yönetmek kolay değil. Beğenmedikleri, paralel dedikleri ve başına genel müdür yardımıcısı olarak murat Kalkan’ı getirdiğimiz Turins sigorta değeri 90 milyon TL’dir.
38 tane BYK açtık. Onlar konuştular biz yaptık. Utanın be kardeşim. Gelin Diyarbakır’da yaptığımız müzeyi görün. Zeugma’ya gidin görün. Biz ülkemizi tanıtmak için varız. En güzel fuarı biz yapıyoruz. Benim fuarım mı? Hayır Türsab’ın fuarı. Diğer arkadalarıma akli selim ve sukunet diliyorum.
Geçen defa yaptıklarını yapmayacakları umuduyla güzel bir genel kurul olsun.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.