• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Mekke’de kurulan 'Kutlu İttifak'

Mekke’de kurulan 'Kutlu İttifak'
Kutluoğlu kardeşlerin işlerini Mekke'de Türsab adına çalışarak hacı başına topladıkları yüzbinlerce doların akibetinin bilinmediği belirtiliyor.

İSTANBUL- İspa Turizm’in sahibi Hilmi Karaduman, Hac- Umre sırasında Suudi Arabistan'da Türsab adına  “taşıma işlerini” yapan Kutluoğlu kardeşlerinTürsab adına hacı başına topladıkları yüzbinlerce doların akibetinin bilinmediği ve hesabının verilmediğini belirtiyor. Türsab’ın Suud’da topladığı yüzbinlerce doların ne olduğunun bilinmediği ve sadece müze gelirlerine yönelik 15 milyon lira vergi matrahı gösterilen ve acentelere bir kuruş faydası olmayan Türsab Turistik Hizmetleri Ltd Şti’ye yatması gerektiğini belirtiyor. Kongre yaklaştıkça Türsab'ta sular durulmuyor. Hergün 18 yıllık sancının biriken dosyaları açılıyor, belgeler ortalığa savruluyor. Türsab'ın yıllardır nasıl yönetildiği ortaya çıkıyor.

mustafa-kutluoglu3.jpg

MEMURLUKTAN ZİRVEYE
Türsab’da basit bir memur iken Başaran Ulusoy döneminde müthiş bir yükseliş gösteren, acenteler, inşaat şirketleri, havayolları kuran Mustafa Kutluoğlu Raja Turizm'in sahibidr. Türsab Haliç BYK Başkanı olan kardeşi Salih Kutluoğlu ile birlikte çalışıyor. Bu “Kutlu İttfiak’ta Kutluoğlu kardeşlerin Başaran Ulusoy’un en sevdiği kişiler olduğunu belirten Hilmi Karaduman “Bu iki kardeş başkanı çok seviyorlar .Başkan’da onları çok seviyor. Ortada hac-umre pazarı varken kim sevmez böyle başkanı” diyor.

1a.20151128222356.jpg

Hilmi Karaduman Ticaret Odası sitesinde alenen açıklanan belgeleriyle Türsapnet’te olayı şöyle anlatıyor

Kutlu İttifak

Değerli meslektaşlarım,
Türsab’ ın evrakları herkesin elinde dolaşmaya başladı benim nasibime de bir iki evrak düştü bunları sizler ile paylaşmak isterim.
Öncelikle bilmeyenler için bir bilgi geçelim.
Mustafa Kutluoğlu yıllar önce bir Tursab çalışanı iken , daha sonra Başaran Ulusoy yönetiminde , Tursab hac ve umreden sorumlu Yön. Krl üyeliği yapmıştır.
Salih Kutluoğlu ise şu anda Türsab Haliç Byk başkanıdır.
Belge elime ulaştığında isim benzerliği olabilir diye Ticaret Odası kayıtlarından kontrol ettim . Şirket bu iki kardeşin üzerine kayıtlıdır.
Mustafa Kutluoğlu daha sonraki yıllarda ise Başkan Danışmanı sıfatı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan toplantılara katılmıştır.
Türsab Suudi Arabistan’da başta Mekke olmak üzere Medine’de acentalara bazı hizmetler vermektedir. Mekke’de uzakta kalan hacıların Harem’e taşınması için Shuttle hizmeti gibi…
Mekke’de Tursab ofisi bir villada hizmet vermektedir . Bunun sebebi giriş katlarında büyükçe bir salon bulunması ve üst katların görevlilerin konaklaması için elverişli olmasından olsa gerek.

ACENTELERE BİR KURUŞ GETİRİSİ OLMAYAN TÜRSAB ŞİRKETİ
Türsab hac işi yapan acentelerden kişi başı 25 Euro hizmet bedelı toplar. Bu para Tursab Turistik Hizmetleri Ltd Şti’ye yatar. Hani müze ihalesine giren şirketimiz var ya 15.000.000 milyon vergi matrahı olup bize 1 kuruş getirisi olmayan şirket işte buna yatar..

MEKKE, MEDİNE’DE TÜRSABI’IN PARALARI NEREYE GİDİYOR?
Bu arada 2015 yılına kadar ise umreci başna 10 Euro ödenmiştir . 2014 yılı umreci sayısı 286.000, 2015 de ise 8 dolar ödenmiş ve sayı ise 325.000’dir
Lakin Türsab yönetimi bu zamana kadar asla Suud’ta kaç görevli kullanıldı bunlara ne maaş verildi, Mekke ve Medine’deki ofisler ne kadara tutuldu hiçbir açıklama yapmamıştır. Kimsede çıkıp bu paralar nereye gidiyor sorma cesaretini gösterememiştir.

1.20151128222428.jpg

2.20151128222439.jpg

BELGELER KONUŞUYOR
Aşağıdaki belgelerde 15.05.2014 tarihinden başlamak üzere 15.10.2014 e kadar 16 kalemde 1.549.664 (Bir milyon beşyüzdoksandört bin altıyüz altmışdört) lira ödeme yapılmış ve Kutluoğlu İnşaat’ın 31 Aralık 2014 tarihli 2 adet fatura ile 2.121.389 (İki milyon yüzyirmibir bin üçyüz seksendokuz) lira mahsuplaşıldığı görülmekte bu da o günün kuru ile 1.000.000 (Bir milyon dolar) dolar lık bir işlem yapıyor
2015 yılında ödemeler devam ediyor ve 2.006.000 (İki milyon altı bin) liraya ulaşıyor. Bir önceki dönemden alacağını düşersek 1.434.423 (Bir milyon dörtyüzotuzdört bin dörtyüzyirmiüç) lira cebine girene gidiyor. Varın kaç yüzbin dolar ediyor, onu da siz hesap edin.

MEKKE’DE KUTLUOĞLU KARDEŞLERE İHALESİZ VERİLEN İŞLER
Kutluoğlu kardeşlerin eğer Türsab ile inşaat gibi başka bir ticaretleri yok ise
Aşağıdaki belgeler akla şu soruları getirmektedir :
Türsab, Suudi Arabistan’daki harcamalar için bu kardeşleri mi kullandı? Hizmeti bu firma üzerinden mi aldı?
Aldı ise , özellikle Mekke’deki ofisler ne kadardan Türsab’a fatura edildi?
Shuttle için kaç kişi için bir otobüs kullanıldı?
Kaç eleman istihdam edildi ve maaşlar ne kadar idi?
Bu işler için neden bir ihale açılmadı,?
Bu işlerin karşılığı neden Türsab’ın kendi firmasından ödenmedi?

ÇAYKARA YOLU OF’TAN GEÇER
Ve en son soru!
Türsab bu kardeşlere bu işten ne rant sağladı?
Soruları çoğaltmak mümkün. Hepiniz firma sahibi insanlarsınız ve mesajı aldınız.
Zaman zaman kendime sorardım. “Neden bu iki kardeş bu kadar çok seviyor başkanı?” diye… Şimdi anladım sebebini. Meğer başkanda onları çok severmiş.
Böyle bir başkanı kim sevmez !
Başaran bey Trabzon Of ilçesi girişinde yer alan Yazlık köyündendir , Kardeşlerimiz ise Çaykaralıdırlar .
Çaykara’ya gitmek için Of ‘tan geçmelisiniz

Saygı ve sevgilerimle
Hilmi Karduman
İspa turizm

Hilmi Karaduman hilmi@ispa.com.tr [tursapnet] tursapnet@yahoogroups.com returns.groups.yahoo.com üzerinden  

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.