• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Atatürk Havalimanı Google Street’te

Atatürk Havalimanı Google Street’te
İstanbul Atatürk 360 derece panoramik haritası çıkarılarak Türkiye’de Google Street View’a eklenen ilk havalimanı oldu.

İSTANBUL- İstanbul Atatürk 360 derece panoramik haritası çıkarılarak Türkiye’de Google Street View’a eklenen ilk havalimanı oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı, havalimanı bilişim çözümlerinde dünyanın önde gelen markaları arasında yer alan TAV Bilişim Hizmetleri önderliğinde gerçeğe en yakın şekilde sanal ortama aktarıldı.

ahl-1.jpg

YOLCU HAVALİMANINDA DOLAŞACAK
Terminallerde çekilen binlerce fotoğrafı bir araya getirerek 360 derece gezilebilen panoramik bir harita ortaya çıkaran “Google Street View” uygulamasıyla kullanıcılar havalimanı içinde dolaşarak gerçeğe yakın bir deneyim elde edebiliyorlar. Dünyanın farklı yerlerindeki 50’den fazla metro, gar ve 16 havalimanının yer aldığı platforma Türkiye’den eklenen ilk havalimanı İstanbul Atatürk Havalimanı oldu.

sani-sener.jpg

SANİ ŞENER: YOLCU SEYAHAT PLANLARINI DOĞRU YAPACAK
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Yolcu memnuniyetini en üst düzeye çıkartmak üzere havalimanı ve yolcu dostu inovatif projeler üretme misyonumuz çerçevesinde, Türkiye’de bir ilke imza atarak bu uygulamayı hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Yolcularımızın seyahat planlarını kolaylaştıracak ve havalimanı hakkında detaylı bilgi edinmelerini sağlayacak bu ücretsiz uygulamayı faaliyet gösterdiğimiz diğer havalimanlarında da yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Havacılık sektörüne özel yazılım, donanım hizmetleri sunan ve global bir marka haline gelen hizmet şirketimiz TAV Bilişim Hizmetleri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu uygulamayla yolcularımıza hızlı, güvenli ve konforlu bir yolculuk sunuyoruz. Bundan böyle de yolcu ihtiyaçları ve aldığımız geri bildirimlere bağlı olarak yenilikçi ve ilklere imza atan projeler geliştirmeye devam ediyor olacağız” dedi.

SARI İŞARET VE SARI ADAM YOL GÖSTERİYOR
Uygulamaya web üzerinde Google Maps sayfasını ziyaret edip, arama kutucuğuna “İstanbul Atatürk Havalimanı” yazarak kolayca ulaşılıyor. Açılan sayfada ziyaretçilere eşlik edecek sarı bir insan şekli beliriyor ve bu sarı işaret sürüklenip harita üzerine getirildiğinde bazı alanlar maviye dönüyor. Bu alanlar detaylı Street View görüntülerine ulaşılabilecek yerler. Yakından görülmek istenilen noktaya sarı adamı sürükleyip bırakarak gezintiye başlanıyor.

TAV BILIŞIM HIZMETLERI HAKKıNDA
TAV Havalimanları Holding’in önemli iştiraklerinden olan TAV Bilişim Hizmetleri, havacılık sektöründe yazılım ve donanım anlamında önemli bir marka olarak yerel ve global havalimanı hizmetleri ile çözümlerini üretiyor, geliştiriyor ve uyguluyor. Havalimanlarında kullanılan farklı sistemleri entegre etmek, yeni nesil teknolojiler kullanarak destek vermek, sunduğu uçtan uca çözümler ve anahtar teslimi projeler ile yolcu ve havalimanı dostu ürünlerini sektöre sunan TAV Bilişim Hizmetleri, üç kıtada, 31 havalimanına ve 21 farklı şirkete hizmet veriyor.
Havacılık sektörü ve teknoloji çözümleri konusunda profesyonel kadrosuyla hizmet sunan TAV Bilişim Hizmetleri, karmaşık havalimanı operasyonlarının düzenli şekilde yönetimini sağlayıp, bilgi birikimini kullanarak yeni ürünler geliştiriyor. Şirketin geliştirdiği ürünler arasında AODB (Airport Operational Database), IB (Information Broker), FIDS (Flight Information Display System), RMS (Resource Management System), CDM (Collaborative Decision Making), SCMS (Slot Coordination and Management System), PIS (Passenger Information System), SIPA (IATA Type-B Message Parser), TAV Mobile Applications, VIP/ CIP Operation and Reservation Suite, MIS (Management Information System), IMS (Infrastructure Monitoring System), SHRIKE (Systems and Infrastructure Monitoring and Management System), SmartZone (Indoor Geo-positioning and Proximity Marketing System) yer alıyor. TAV Bilişim Hizmetleri; Veri Depolama, UNIX ve Veritabanı Danışmanlık Hizmetleri, Sistem ve Altyapı Servisleri, Bilgi Teknolojileri ve Havacılık Sistemleri Danışmanlık Hizmetleri ve Kurumsal Kaynak Planlama Danışmanlık Hizmetleri alanlarında da hizmet veriyor.

TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen anahtar teslim çözümler, TAV Havalimanları tarafından işletilen; Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Gazipaşa-Alanya, Milas-Bodrum; Makedonya’da Üsküp ve Ohrid; Gürcistan’da Tiflis ve Batum ile Tunus’da Monastir ve Enfidha-Hammamet Havalimanları’nda kullanılıyor. Yine bu havalimanlarında bilişim ve telekomünikasyon alt yapılarının ITIL uyumlu olarak 7/24 işletimi ve desteği TAV Bilişim Hizmetleri tarafından sağlanıyor. Ayrıca Türkiye’de Batman, Erzincan, Gaziantep, Kocaeli, Van, Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kayseri; Suudi Arabistan’da Riyad, Dammam ve Medine Havalimanları’nda da TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen havacılık uygulamaları tercih ediliyor. Havalimanı bilişim çözümlerinde uzmanlaşarak dünyanın önde gelen markaları arasına giren TAV Bilişim Hizmetleri, en son Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de yapımı süren Midfield Terminal Binası’nın altyapı ihalesini kazandı. TAV Bilişim Hizmetleri ISO 9001 Kalite Yonetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarına da sahip bulunuyor.


 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.