• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Türsab binası hayırlı olsun

Türsab binası hayırlı olsun
Bülent Bek: Umarım biz seyahat acentalarının 7 Aralık itibariyle Ufku da, geleceği de pırıl pırıl olur, Binalarımızın küçük ve alçak olduğu günlere bile ben razıyım.

İSTANBUL- Travel Terminal Seyahat Acentesi Genel Müdürü Bülent Bek, Türsab’ın akıllı binasının açılışına katılarak gözlemlerini yazdı. Bülent Bek, oldukça renkli olan gözlemlerinde son noktayı şöyle koyuyor “Binanın boyu değildir mühim olan, işlevidir. O yüzden iyi çalışan bir bina olur ve umarım tüm sektöre hayırlı olur. Umarım biz seyahat acentalarının 7 Aralık itibariyle Ufku da, geleceği de pırıl pırıl olur, insan yanımızın yüksek olduğu günler bizi bekler, Binalarımızın küçük ve alçak olduğu günlere bile ben razıyım." 

tursab-bina4.jpg

Bülent Bek’in yazısı şöyle:

Değerli meslekdaşlarım,

24.11.2015 Salı günü gerçekleşen Tursab binasının açılışına katıldım. Daha önce de ilettiğim ve söz verdiğim üzere görememiş meslakdaşlarım için gözlemlerimi sizlerle paylaşıyorum.

ACIK KAPIDAN İÇERİ GİRDİM
Öncelikle hafta içi, mesai saatlerinde gerçekleşen bir etkinlik olduğu için ciddi bir kalabalık yoktu. Bende açıkçası yarım saat kadar geç kalarak ancak gidebildim. Kapı önünde bir kaç kişi dışında kimse yoktu. Allah Allah, herhalde binayı açıp, kurdelayı kesip, kaçtı herkes :) dedim içimden.. Binaya gidim baktım açık :) Hemde kapıları bile açık bırakıp gitmişler dedim içimden :)))

TANIMADIĞIM KIŞILERIN PEŞINE TAKILDIM
Neyse... Bu düşünceler ile kapıdan girer girmez yürüyen iki kişi görüp peşlerine takıldım... İlk defa gördüğüm tanımadığım iki kişi merdivenlerden aşağıya doğru iniyorlardı, bende peşlerinden... Tam 5-6 merdiven inmiştim ki... Yahu bir dakika, binaların altı genelde otoparktır, yoksa bu adamlar otoparka mı gidiyor, nereye gittikleri belli değil... Şimdi böyle anlamsızca takip edeceğim; Bir bakmışsın, 2 kat indikten sonra beraber arabalarına binip gidip gidecekler :) Bende öyle kala kalacağım binanın dibinde dedim..

BODRUM KATA İNDİM
Tabi ki hemen geri döndüm ve kapıda görevli olduğundan emin olmadığım, ama ne olursa olsun en azında benden fazla binayla tecrübesi olduğunu düşündüğüm kişiye sordum...
Yahu nerede bu binanın insanları :))
Alt kattalar efendim.. Hımmm... deyişinden anladım ki görevli.
Tamam doğru bilgi yayalım zihniyetiyle o arada kapıdan giren birine daha peşime takarak istikamet bodrum kat marş marş indim 2 kat aşağıya.

tursab-bine2.jpg

BAŞKAN GÖZÜMÜN İÇİNE BAKARAK KONUŞTU
Alt kata indiğimde bir sis bulutu içinden geçerek açık gördüğüm bir kapıdan içeri girdiğimde başkan kürsüde konuşuyordu.
Salonun kapıya bakan tüm koltukları çeyrekten bana doğru dolu olduğu için hiçbir sıraya yerleşemeden koridorda kalakaldım. Konuşmacıya saygısızlık olmasın diye oracıkta hemen ayak üstü dinlemeye başladım.
Hani; sinemaya sonradan gelen kişiler bir sırayı komple kaldırıp boydan boya bir sıra ayaklara basa basa gider ya.. Hah işte o şekilde bir görüntü yaratarak ilerideki boş yerlere geçmek istemedim.
Gerçi onlarda yahu ! yanı başımızda 20 kişi ayakta dikiliyor mabadımızı 2 koltuk öteye park etsek orası da belki ücretsizdir, demedikleri için karşılıklı tebessümlerle selamlaşıp halimizden çok memnunuz pozuyla izlemeye devam ettik. Neticede; oturanlar halinden memnun, benim gibi ayak üstü dinleyicilerden oluşan 20 kişilik kafile merdiven pozu vererek hayatından memnundu... Bu arada boyumda 1,78 pek kısa sayılmam, boy avantajı neticesinde sayın başkan da bana takıldı baktıkça bakıyor belki aralıksız yaklaşık 25 saniye gözümün içine bakarak konuştu :) Ben dedim ! Hehhh işte her şey buraya kadardı :) Herhalde birazdan kürsüye beni alacak, otursam mı birinin kucağına çaktırmadan :))) Neyse, ben böyle böyle kendimce şakalaşarak, arada alkış yaparak, yaklaşık 30 dakikalık konuşmayı dinleme imkanı bulmuş oldum.

tursab-bine5.jpg

BAŞKAN HÜZÜNLÜYDÜ
Başaran Ulusoy konuşma genelinde gayet keyifliydi, biraz da hüzünlü... Neticede sektörün hizmetine sunacağı bir binanın son mertebesine gelmişti. Son günlerde gündeme gelen bu bina fiyatının yüksek oluşu iddiaları ile çıkan yazı ve haberlerden dert yandı vs. vs... 24 Kasım öğretmenler günü olması nedeniyle benim sürekli Tursab 'ın içinde gördüğüm ( ismini inşallah yanlış hatırlamamışımdır ) Nurdan hanımın elini öperek tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Acentasını bilmiyorum ama Tursab 'ın her toplantısına iştirak eden enteresan şapkaları ve ilerlemiş yaşıyla nereden geldiğini bilemediğim bitmeyen bir enerjiyle takdir ettiğim bir hanımefendi. Ben eski bina, yeni binaya taşınırken demirbaşlar arasında karıştırılıp yeni binaya getirildiğini düşünüyorum :)) Neyse fazla ileri gitmeyelim ayıp olmasın çok ta iyi tanımıyorum neticede, tamamen şaka lütfen alınmasın... Velhasıl, konuşmanın son evresinde Tursab'ın ağır toplarından bir kaç ismin daha sahneye çağrılmasıyla konuşma sona erdi.

BİNADA BİR GÖRÜNÜP, BİR YOK OLUNUYOR
Konuşma biter bitmez, salondan kendimi dışarı attım. Eeeee biz ayaktaydık, şimdi oturanlar azıcık beklesin çıkmak için :) Çıkar çıkmaz meslektaşlarımız ile ayak üstü konuşmaya başladık. Bu arada benim arkam dönük on dakikalık bir konuşmadan sonra bir döndüm.... Hayda...... Herkes gitmiş, toplasan 15 -20 kişi kalmışız... Eee şimdi nereye gitti bu millet dedim içimden. Ona sordum buna sordum kimse birşey bilmiyor.. Bende dedim herhalde bu binada usül bu, bir görüneceksin, bir yok olacaksın :)

AKILLI BİNADA KAYBOLANLARI ARADIM
Kim nereye kaybolmuş sen bulacaksın kardeşim, bu yeni yapılan adı üstünde ''akıllı bina'' :)
Neyse başladım katları çıkmaya bir kat, kimse yok... iki kat, kimse yok.... üç kat, yok, dört kat, Pes... Kimse yok... Binanın 10 katın üstünde olduğu bir an aklıma geldi, yaw ben bu şekilde daha çıkamayacağım galiba :)
Hayır çıkarımda bir kaç kat sonra Tursabın ilk şehidi olarak merdivenlere de yığılmak istemiyorum :)) O zaman, Asansör'le devam edeyim dedim. Bastım düğmeye; bekle, bekle, bekle, gelen birşey yok. Bir daha bastım, yine yok. Tam ümidi kestim alt kata iniyorken bastığım kata asansör geldi... Koşsam yetişemem... Dedim Tamam... Benden bu kadar... Zaten ofiste herşeyi yarım bıraktım, bu da bana bir işaret herhalde.

Bina Akıllı nede olsa bana diyor ki; Bülent abicim bomboşken beni gezsen ne.... Beni doluyken gez ki; keyfin yerine gelsin... Kendimi sana böyle içi- boş gibi göstermek istemiyorum. Pişmaniye gibi kadayıf gibi kat kat her katta ayrı bir heyecan ile dolu dolu göstermek istiyorum.... Tamam yahu sevgili akıllı bina seni mi kıracağım :) dedim... Peki, o zaman haydi kendine iyi bak akıllı bina. Ayrıca ''Akıllı Ol'' daha taze gelinsin, hakkında şimdiden dedikodular var ayağını denk al :)))

tursab-bina7.jpg

İNŞALLAH İYİ ÇALIŞAN BİR BİNA OLUR
Neyse şaka bir yana bina güzel olmuş. Tamamını göremedim ama gördüğüm kadarı yetti. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. İnşallah bu binada görev yapan Tursab çalışanları daha başarılı olurlar ve sektöre daha büyük katkılar sağlarlar. Ama o binada görev yapacak yönetim kurulu ve Tursab çalışanları unutmasınlar bir köşeye yazsınlar ; Binanın Boyu değildir mühim olan, işlevidir :) O yüzden iyi çalışan bir bina olur ve umarım tüm sektöre hayırlı olur...
Tursab Binası hakkında son günlerde söylenen, yazılan, tüm konuşulanlardan bilgim var. Bende sizler gibi takip ediyorum... Şimdi içinizden geçeni biliyorum. Eeee sen ne düşünüyorsun. Bu bina değerinden fazla mı gösterildi? Yoksa mevcut yönetimin dediği gibi değeri neyse o dur mu?

HERŞEYİ ZAMAN İSPATLAR
Valla, değerli meslekdaşım; Ben ne yargıcım, ne savcı, ne de Tursab yönetim kurulu üyesi. Ben suçu ispat edilinceye kadar herkesin ''masum'' olduğuna inanırım ''masumiyet Karinesi'' nin kutsal bir insan hakkı olduğunu düşünürüm. Şu anda hiç birine inanmıyor, hepsine hak verip katılıyorum :) Bunu ne zaman ispatlar belgeleriyle şu şu kadarmış, bu kadara yapmışlar diye ortaya koyarlar. O gün bende bin beddua konu hakkında yanlış söyleyenin karşısında taraf olurum. Ama şu gün böyle bir durum olma ihtimali olmadığı, ne tarafa katılsan sıkıntı olacak o yüzden üzerinde dahi durmuyorum. Ne olmuşsa olmuş, Ne olduğu anlaşılıncaya kadar, kimsenin kalbini kırmanın alemi yok...

Sonuç ;
Sosyal medyada okuduğum bir söz vardı çok hoşuma da gitmişti...
Galiba onunla bitirmek en anlamlısı olacak..
.

''Öyle uzaklaşıyoruz ki birbirimizden,
Öyle köreltiyor ki büyük şehirler insan yanımızı..
Binalar yükseldikçe insanlık alçalıyor sanki '' Kahraman Tazeoğlu

Umarım biz Seyahat Acentalarının 7 Aralık itibariyle Ufku da, Geleceği de Pırıl Pırıl olur, İnsan Yanımızın Yüksek olduğu günler bizi bekler, Binalarımızın küçük ve alçak olduğu günlere bile ben razıyım :)

Saygı ve Sevgilerimle,


Bülent BEK
Genel Müdür

Travel Terminal Seyahat Acentasi
( Tursab A-5268 )
http://www.TravelTerminal.Net
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.