• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Merter e 130 Milyonluk dev yatırım

Merter e 130 Milyonluk dev yatırım
Türkiye'yi 'Toptan Tekstil AVM' konsepti ile tanıştıracak olan Real Merter toplam 130 milyon TL'lik yatırımla 2017 yılında hayata geçecek.

İSTANBUL- ekstil dünyasının kalbinin attığı Merter'e ihtisas çarşısı geliyor. Türkiye'yi 'Toptan Tekstil AVM' konsepti ile tanıştıracak olan Real Merter toplam 130 milyon TL'lik yatırımla 2017 yılında hayata geçecek.

İstanbul Merter'in merkezinde konumlanan ve bölgenin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Real Merter'de satışlar başladı. Toplam 130 milyon TL'lik yatırımla hayata geçecek olan proje tekstil sektörünün ilk ihtisas AVM'si olma özelliği taşıyor.

Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığıyla gerçekleştirilen projenin tasarımı Tago Mimarlık’a ait. Proje bugün gerçekleştirilen basın lansmanı ile yatırımcılara tanıtıldı.

ahmet-dokumaci2.jpg

Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, Real Merter projesinin Merter bölgesinde yaşanan sorunları önemli ölçüde bitireceğini belirterek, 'Yıllık yaklaşık 5 milyar dolar ticaret hacmi olan Merter Merter'e dar geliyor. Trafik, araç park, mal giriş ve sevkiyat sıkıntısı ile dar geliyor. Bölge artık kendine yakışan projeleri hakediyor. Biz ve ortağımız Vizyon Art Yapı yaklaşık 30 yıldır bu bölgede ve İstanbul'da projeler üretiyoruz. Real Merter bölgenin ilk kentsel dönüşüm projesi olacak ' diye konuştu.

Yatırımcı kazanacak

Projenin 2017 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacağına dikkat çeken Dokumacı, 'Real Merter'de 155 mağaza ve 248 konut yer alıyor. Projemiz otoparkı, sosyal alanları ve ticari üniteleri ile Merter'e yeni bir vizyon katacak. Bu projede yeralan yatırımcılar proje tamamlandığında yüzde 80 oranında kazanç sağlayacak. yatırımcılar 14-15 yılda amorti edecek' dedi.

Projenin lokasyon olarak önemli bir yerde olduğunu kaydeden Dokumacı, '10 dakikalık lokasyonda; Havalimanı, TEM, E-5 gibi tüm lojistik ulaşım noktalarına ve Metro, metrobus, otobüs, minibüs gibi tüm toplu taşıma ağlarına da ulaşılabilir. Projeyi oluştururken tekstil sektörünün yetkilileri ile konuştuk. Onların isteklerini dikkate aldık. Çünkü projenin önemli bir kısmını yatırımcılardan ziyade tekstil firmalarına satmayı hedefliyoruz' dedi.

Pazarlama ve yönetim KDM'de

Projenin satış ve yönetim sürecini ise KDM Danışmanlık yapacak. Real Merter ile ihtisas AVM'leri konusunda farklı bir bakış açısı oluşturmak istediklerini kaydeden KDM Yönetim Kurulu Başkanı Murat İzci, 'Türkiye'de ihtisas AVM'leri konusunda önümüzde örnekler var. Fakat bunların çoğunda başarılı olunamadı. Bunun sebebi insanları alıştığı bölgelerden farklı noktalara götürmeleriydi. Fakat Real Merter'i biz tekstilin kalbi olan Merter'de yapıyoruz. Yani Merter'e rağmen değil Merter ile birlikte bir proje gerçekleştiriyoruz' diye konuştu.

Türkiye'de AVM yatırımları konusunda hala gidilecek yol olduğunu belirten İzci, şunları söyledi: 'Türkiye'de AVM yatırımları belli lokasyanlarda toplanmış durumda. Önümüzdeki dönemde yatırımların büyük bir kısmı Anadolu yakasında olacak. Sadece Ataşehir bölgesine 250 bin metrekare ilave olacak. AVM konusunda eksik olsa da farklılaşma olmak zorunda. Bizde bu konuda yeni arayışlar içindeyiz. Real Merter de ihtisas çarşısı olma özelliğiyle diğer AVM'lerden ayrılıyor.'


Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, basın toplantısına endüstri mühendisi olan oğlu Osman Nuri Dokumacı ile birlikte geldi. Ahmet Dokumacı, "Şirketim oğluma emanet" dedi..

Metrekaresi 4 bin 677 TL

Real Merter projesinin yatırımcılara kazandıracağına dikkat çeken İzci, 'Metrekare satış fiyatlarımız 4 bin 677 TL. Bölgedeki projeler incelendiğinde fiyatlar 6 bin TL civarında. Ticari üniteler ise 7.016 TL ile 16 bin 961 TL arasında değişiyor' dedi. İzci, ön talep olarak 150 konut başvurusu olduğunu bunlardan 50 tanesinin satıldığını açıkladı

Farklı özelliklerde zengin seçenekler;

Sadece tekstil dünyasını değil, bölgedeki yaşam standartlarını da değiştirmeye hazırlanan Real Merter, farklı yaşam olanakları da sunuyor. Proje; 14.591 m2 taban üzerine 98.000 m2 inşaat alanına sahip. Real Merter’de modern mimariyi son teknoloji ile buluşturan ve büyüklükleri 66 m2 – 185 m2 arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 daireler yer alacak. Real Merter, bulunduğu konumdaki trafik sıkıntısına da son verecek; Havalimanı’na 10 dakika, E-5 Karayolu’na 5 dakika, TEM Otoyolu’na 5 dakika. Ayrıca; Metro, metrobüs ya da otobüs minibüs gibi toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesinde olan “REAL MERTER”de araç bir zaruret olmaktan da çıkıyor. Ayrıca 800 araçlık otopark kapasitesiyle burada yaşayanların hayatını kolaylaştıracak 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.