• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Türk Dünyası Turizmi konuşuldu

Türk Dünyası Turizmi konuşuldu
Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonunda yapılan sempozyum öncesinde "Türk Dünyası" resim sergisi açıldı.

KASTAMONU- astamonu'da Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu'nun ilki gerçekleştirildi Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonunda yapılan sempozyum öncesinde "Türk Dünyası" resim sergisi açıldı. Vali Şehmus Günaydın, beraberindekilerle birlikte resim sergisini gezerek Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'dan bilgiler aldı. Serginin ardından sempozyuma geçildi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyumda konuşan Vali Şehmus Günaydın, 1. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu'na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını, Kastamonu'nun turizm yönünden yaşanabilecek bir şehir olduğunu belirtti.

"12 AY TURİZM YAPILABİLECEK BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ"

Türk dünyasıyla, turizm anlamında önemli görevlerin ve çalışmaların kardeş ülkelerle birlikte yapılabileceğine inandıklarını söyleyen Vali Günaydın, "Gerek inanç turizmiyle gerek doğa turizmiyle Kastamonu turizmini 12 aya yayabiliriz. Tanıtım konusunda daha fazla bir çaba harcarsak, ilimizin turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarabileceğiz. Gerek Japonya'da, gerek Dubai'de yapılan turizm fuarlarında sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri, işadamlarımız ve siyasetçilerimizle birlikte, Kastamonu'yu tanıtma imkanı bulduk. Aynı zamanda yurt içi turizm konusunda da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İlimize gelen turistler için otellerimiz yatak kapasitesini artırarak, her zaman kaliteli hizmet vermesi gerekiyor. Bu takdirde Kastamonu hak ettiği ölçüde turist alacağına inanıyorum. İlimize gelen yerli turist artışında önemli bir noktaya geldik. Şeyh Şaban-i Veli hazretleri gibi bir zaatın ilimizde olması bizim için çok önemli bir avantaj. Bizlerde Şeyh Şaban-i Veli caddesindeki sokak çalışmalarımızda, cadde üzerindeki konaklarımızın restorasyonları çalışmalarında çok önemli yol kat ettik" dedi.

"SEMPOZYUMA, 7 ÜLKEDEN 120 AKADEMİSYEN KATILIYOR"

Kastamonu Üniversitesi'nin milletlerarası seviyede işbirliğine sahip, ortak çalışmalar yapabilen bir üniversite olabilmesi için çalışmaların azami şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise, "Kırgızistan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi farklı ülkelerde de üniversitemizin tertip ettiği sempozyumları yaptık. Şimdide Kastamonu'da Kırgızistan ve Kazakistan üniversiteleriyle müşterek 1. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu düzenliyoruz. Sempozyumumuza 7 ülkeden (Türkiye, KKTC, Arnavutluk, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan) 86 bildiri ile toplam 120 akademisyen katılmakta olup, katılımları için kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş de, turizm fakültesinde şu anda 620 öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu öğrencilerden 120 tanesinin da yabancı kontenjanından Kastamonu'da bulunduğunu ve ilk mezunlarını da geçtiğimiz yıl verdiklerini kaydetti.

Kastamonu'da her yıl Türk Dünyası Günleri'nin düzenlendiğine dikkat çeken Ateş, bu kapsamda Kastamonu Üniversitesi'nin Türk Dünyası ile olan iletişimi en güçlü şehirlerin başında geldiğini ifade ederek, sempozyumda 7 ülkeden 86 bildiri okunacağını açıkladı.

Konuşmaların ardından organizasyonun gerçekleşmesinde sempozyuma destek olan kuruluşlardan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İshak'a, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek'e, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş'a, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ramazan Çağlar'a, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan'a, Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Dursun Ergin'e, Hz. Pir Şeyh Şabanı Veli Kültür Vakfı Başkanı Muharrem Avcı'ya, Kastamonu Turizm Otelciler Derneği Başkanı Mustafa Gün'e, Vali Şehmus Günaydın ve Rektör Seyit Aydın, teşekkür plaketi takdim ettiler.

Konuşmaların ardından Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Türk Folklor Grubu, dans gösterilerini sundu. Dans gösterileri, sempozyuma katılan davetliler tarafından büyük alkış topladı. Sempozyuma, Vali Günaydın'ın yanı sıra Rektör Seyit Aydın, eski Kastamonu Valisi Enis Yeter, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş, kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, yabancı ülkelerden gelen çok sayıda öğrenci ile davetliler katıldı.

Sempozyuma Kastamonu Üniversitesi'nin yanı sıra Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi, Kazakistan Dulati Taraz Devlet Üniversitesi ile Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi de destek verdi. Sempozyum, 21 Kasım'a kadar devam edecek.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.