• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

ATSO, EXPO 2016 alanını inceledi

ATSO, EXPO 2016 alanını inceledi
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, “Yanlış bir şey yapıyorsak lütfen müdahale edin, önerilerinizle katkınıza açığız” dedi.

ANTALYA- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Meclis üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri Aksu’da bulunan Expo 2016 Antalya Sergi Alanı’nı ziyaret etti. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Meclis üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri Aksu’da bulunan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nı ziyaret etti.

“TEREDDÜT VE SORULARA CEVAP BULDUK
Ziyareti değerlendiren ATSO Başkanı Davut Çetin, EXPO alanının ATSO Meclis toplantılarında da sık sık gündeme geldiğini ve bu konuda kafalarda soru işaretleri olduğunu hatırlattı. Çetin, “Alanda neler yapıldığı devamlı tartışılıyor. Arkadaşlarımız alanı görmediği için de tartışmalar uzuyor. Hepsiyle beraber gelip, alanı gezip, burada neler yapıldığını görmek ve bilgi almak önemliydi. Hepsinin tereddütleri ve soruları vardı. Şu anda edindiğim izlenim bu sorulara cevap bulunduğu yönünde. Üyelerimiz alanı gördüler. Yapılar biter mi bitmez mi tartışmalarının da son bulacağına inanıyorum. Biz artık bu alanda daha neler yapılabilir, gelen misafirlerimizi nasıl daha iyi karşılayabiliriz bunu tartışarak o yönde çalışmalar yapmayı düşünüyoruz” dedi.

SUNUM YAPILDI
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez’in sunumunun ardından alana zeytin ağaçları diken ATSO üyeleri, EXPO Tepesi’nden çalışmaları gözlemledi.
EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkan Vekili Süleyman Özer, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ve ATSO üyeleri, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez ve Genel Sekreter Yardımcıları tarafından karşılandı. Alanda bulunan Lojistik Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda Genel Sekreter Suiçmez ATSO heyetine EXPO 2016 Projesi ve alanda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Proje Yapım İşleri, Peyzaj ve Bahçe İşleri, Dış İlişkiler Çalışmaları ile Tanıtım ve Halkla İlişkiler Faaliyetleri hakkında sunum yapan Genel Sekreter Suiçmez, alanda hummalı bir çalışmanın sürdüğünü söyledi. Suiçmez, ATSO üyelerine katılımları için teşekkür ederken, kentin tüm organları ve dinamikleriyle beraber çalışmak istediklerini belirtti. Haşmet Suiçmez, “Bu alan ve bizler sizin yabancınız değiliz, sizlerden biriyiz. Yanlış bir şey yapıyorsak lütfen müdahale edin, önerilerinizle katkınıza açığız” dedi.
Genel Sekreter Suiçmez, EXPO 2016 Sergi Alanı’nın uzun vadede de ziyaretçi ağırlayabilmesinin gayreti içinde olduklarını vurguladı.
Sunumun ardından ATSO Başkanı Davut Çetin ve ATSO Meclis Başkan Vekili Süleyman Özer’e EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez tarafından ziyaretin anısına Selçuklu motifleriyle süslü tabak hediye edildi. ATSO üyeleri sunumun ardından Lojistik Merkez önündeki alanda zeytin ağaçları (Oleaeuropaea)dikti. ATSO üyeleri, alan ziyareti sırasında ise EXPO Kulesi, EXPO Tepesi, EXPO Gölü, Büyük Amfi Tiyatro, Kongre Merkezi, Çocuk Adası gibi yapıları yakından görme fırsatı buldu.


“EXPO ANTALYA İÇİN ÇOK CİDDİ BİR YATIRIM”
EXPO’nun Antalya için çok ciddi ve önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Çetin, çok geniş bir alanda ciddi yatırımlar yapıldığını söyledi. Çetin, EXPO 2016 Alanı’nın kongre merkeziyle, tarım müzesi, çocuk adası ve ülke bahçeleriyle organizasyon sonrasında da Antalya turizmi ve tarımına ciddi katkılar yapacağını vurguladı.

“TAHMİN ETTİĞİMİZİN ÜZERİNDE HUMMALI ÇALIŞMA VAR
TOBB Antalya Kadın Girişimci Kurul Başkanı Serap Kocaoğlu ise alanda yapılan çalışmalardan ve projeden çok etkilendiklerini belirterek, “Alanda gerçekten çok hummalı bir çalışma var. 23 Nisan 2016’da her şeyiyle Antalya’yı temsil edecek bir yapı olacak burası. Sonrasında da sürekliliği olsun istiyoruz. Antalya’nın kongre merkezleri, toplantı salonları hep tartışılır. İnşallah EXPO 2016 organizasyonu bittikten sonra da burası bu amaçla uluslararası sergilere ev sahipliği yapar çünkü bu bizim için bir fırsat o kadar emek veriliyor” dedi.
Kocaoğlu, Sanat Sokağı’nda ebru çalışması, halı dokuması, gibi geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına yönelik çalışmalar yapılması önerisinde bulundu ve projeye katkı koymak istediklerini söyledi.

ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Antalya ekonomisine yön veren isimlerin yer aldığı ATSO heyetini alanda ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez ise toplantının oldukça verimli geçtiğini belirtti. Suiçmez, “Bundan sonraki süreçte gerek ATSO, gerek diğer Sivil Toplum Kuruluşları ve Antalya kamuoyuyla beraber daha kollektif bir çalışma yapmak istiyoruz” dedi. Genel Sekreter Suiçmez, ATSO üyelerinin kısa sürede bu kadar ilerlemeye övgü dolu sözler söylediğini vurguladı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.