• BIST 9530.47
  • Altın 2484.116
  • Dolar 32.4795
  • Euro 34.8382
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

İZTO Barselona’da İzmir'i tanıtacak

İZTO Barselona’da İzmir'i tanıtacak
İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, 17-19 Kasım 2015 tarihleri arasında Barselona’da düzenlenen IBTM Kongre Turizm Fuarı’na katılacak.

İZMİR- İZTO Barselona'daki IBTM Kongre Turizm Fuarı'na katılıyorİzmir Ticaret Odası ile İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, 17-19 Kasım tarihleri arasında Barselona'da düzenlenen IBTM Kongre Turizm Fuarı'na katılacak. Furda kongre turizmi, kültür turizmi, kruvaziyer turizmi ile ilgili görüşmeler yapılacak

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, 17-19 Kasım 2015 tarihleri arasında Barselona’da düzenlenen IBTM Kongre Turizm Fuarı’na katılacak.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 17-19 Kasım 2015 tarihlerinde İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenecek olan IBTM Kongre Turizmi Fuarı’nın dünya çapında en önemli kongre fuarlarından birisi olduğunu belirtti.

Fuara İTO’nun da katılacağını ifade eden Demirtaş, "Geçtiğimiz yıl fuarı 15 binin üzerinde profesyonel ziyaret etti; 3 bin firma ve kuruluş stant ile katıldı, 78 bin görüşme yaptı. Kongre düzenleyicileri ile evsahibi olan kuruluş ve kentleri bir araya getiren çok önemli bir organizasyon. Biz de T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın standı ve organizasyonu ile İTO ve İzmir CVB olarak katılıyoruz” dedi.
Fuar için 35 görüşmenin planlandığını belirten Demirtaş, "Kentimizde kongre turizminin gelişmesine çok büyük önem veriyoruz. Bu fuardan da olumlu sonuçlarla döneceğimize inanıyoruz" dedi. IBTM fuarının bu yıl turizme ile ilgili katılacakları son fuar olacağını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:
“Barselona aynı zamanda bu yıl Oda olarak katılım göstereceğimiz 15. fuar olacak. Sene başında turizm ile ilgili çalışmalarımızı daha koordineli yürütmek amacıyla Turizm Müdürlüğümüzü kurduktan sonra her fuara özel bir strateji belirledik. İstanbul, Almanya, Azerbaycan, İngiltere, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, İtalya ve Rusya’da 14 fuara katıldık, Barselona 15. olacak, yani 2015 yılında ortalama her ay bir fuara katıldık. Fuarlarda odamızın turizm çalışmalarını anlatıyoruz, sonra da fuarın konusuna göre sağlık turizmi, kongre turizmi, kültürel miras ve kültür turizmi, kruvaziyer turizmi ve İzmir’e değer katabilecek diğer butik turizm türleri ile ilgili ikili görüşmeler yapıyoruz. Çünkü İzmir’in mass (kitle) değil, butik turizmde şansı çok daha yüksek. Bu, akınlar halinde gelen turistlerle bir turizm destinasyonunda kalite ve hizmetin bozularak devam etmesinden çok daha iyidir. Kişiye özelliği vurgulayacağız, kişiye özel turizm planlamaları artık çok revaçta. Turlardan bağımsızlık revaçta. Sizin destinasyonunuzla tek tek ilgilenen o insanlar ile İzmir’de kaliteli turizm devam etmeli. 2016 yılında da aynı çalışmaları devam ettirmeyi, sağlık turizmi, kongre turizmi ve kültürel miras konuları üzerine daha çok eğilmeyi planlıyoruz."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.