• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Türsab Hepimiz’den Van'da demokrasi

Türsab Hepimiz’den Van'da demokrasi
Türsab Hepimizin Van toplantısında acenteler tarafından Serdur Turizm’in sahibi Harun Türkoğlu merkez yönetim kurulu adayı olarak seçildi.

ÖZKAN ALTNTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
VAN-
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak’ın Van toplantısına katılan acenteler arasında “demokrasi dersi” verildi. Türsab kongre delegesi acentelerin arasında kapalı oy yöntemiyle yapılan seçimde Serdur Turizm’in sahibi Harun Türkoğlu merkez yönetim kurulu adayı olarak seçildi.

eminharun1.jpg

eminvan1a.jpg

emin-oylama5.jpg

eminoylama3.jpg

Harun TÜrkoğlu ile seçime giren diğer aday Cihan Polat’ta “Ben de oyumu Harun'a ’e vermiştim” diyerek ikinci bir demokrası dersi sergiledi.

van-acenteler.jpg

Emin Çakmak, “Türsab Hepimizin” ekibinde yer alan Türsab yönetimine aday olan diğer adayların bölgelerde acentelerin oylarıyla seçildiğini belirterek “Van tarihinde ilk kez Türsab merkez yönetimine Vanlı bir acenteyi alarak Türkiye’yi yürekten kucakladığımızı gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

harun11.jpg

HARUN GENÇTÜRK: VAN İÇİN TÜRSAB YÖNETİMİNE ADAY OLDUM

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 5 – 6 Aralık’ta yapılacak genel kurulda yer alan Harun Gençtürk ilk olarak Van’dan yönetime aday olarak Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak’ın ekibinde oylanacak.
Harun Türkoğlu “Sadece Van turizmine hizmet için Türsab yönetimine girmek istiyorum. Van Kahvaltısı’nı Guiness Rekoru’na sokan ekipte yer aldıktan sonra bölge için yapılacakların henüz bitmediğini gördüm. Vanlılmarın oyu ile inşallah Türsab yönetiminde iyi hizmet vereceğim” dedi.

van-celebi.jpg

BAŞARAN ULUSOY TÜRSAB KÖYÜ SÖZÜNÜ TUTMADI
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, 81 il ve 50 ilçede 23 bin kilometre ve 5 bin 500 acente ile buluşmasını Van’da acenteler buluşması ile sürdürdü. Beraberinde Türsab hepimizin ekibinden Antalya temsilcisi Ahmet Feti Bozcan olduğu halde Van Gölü kıyısında Kolcuoğlu Restoran’da toplantı yaptı.
“Türsab Hepimizin” toplantısına katılan acentelerden BLS Turizm’in sahibi Muhyettin Çelebi , Türsab Başkanı Başaranı Ulusoy’un 2011 Van depremi sonrası “Türsab köyü kuracağız” şeklindeki sözünde durmadığını ve Van’ı ihmal ettiğini söyledi. İstanbul’da Türsab Köyü’nü sormak için Başaran Ulusoy’u ziyaret ettiğini belirten Çelebi “Van için yapılacakları söylediğimde üyesine karşı bir başkana yakışmayacak şekilde davranarak ‘kartını sekreterime bırak görüşlerinden istifade edelim’ dedi” şeklinde konuştu.
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Çelebi’nin bu sözleri üzerine “Türsab kurumsal olarak verdiği sözün arkasında durmamış bunun mahcubiyetini Türsab adına yaşıyorum” dedi.

ULUSOY’UN SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMESİ BEKLENİYOR
Toplantıya katılan acente temsilcileri 2011 Van depremleri sonrası bölgeye gelen Başaran Ulusoy’un “Van’da Türsab köyü kuracağız” şeklindeki sözünü yerine getirmesini hala beklediklerini söylediler. Van başta olmak üzre Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin Türsab tarafından unutulduğunu belirten acente temsilcileri, “Van’da Türsab öncülüğünde düzenlenen turizm fuarı bile ölü doğdu. Yabancı katılımcı gelecek dediler gelmedi. Giderek önemini yitirdi ve panayır haline geldi” dediler.

eminvan3.jpg

ACENTELER KADERLERİNE TERKEDİLMİŞTİ
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak’ın projelerini anlattığı toplantıda Doğu Anadolu’nun 81 il içinde tarihi, kültürel ve turistik değerlere sahip olduğu halde en mağdur olan bölge olduğunu belirterek şunları anlattı: “1 Kasım genel seçimleri sonrası umarım bölgeye barış gelir. Burada bulunan Türsab üyesi seyahat acentelerinin unutulduğunu ve kaderlerine terkedildiğini gördük. Aslında seyahat acenteleri tüm bölgelerde unutulmuş.

eminvan2.jpg

UYUYAN DEV TÜRSAB’I UYANDIRDIK
Biz ortaya çıkıp güçlü eleştirilerle turizmin kanayan yarasına parmak basana kadar, Türsab’ı yönetenler acentelere çok tepelerden, adeta saraylarından bakıyorlardı. Bizleri temsil ettiklerini sanıyorlardı. Bölgelerde ise sadece yemekli toplantılar yapıp, hep aynı sözlerle acenteleri uyuttuklarını sanıyorlardı. Ancak bezler Türsab Hepimizin hareketiyle, Türkiye turizminin güçlü kuruluşu, uyuyan dev Türsab’ı uyandırdık. Koltuklarını koruyabilmek için bizim ortaya koyduğumuz projleri örnek alarak bazı şeyler yapmaya başladılar.”

vanoylama1.jpg

BİZ ACENTECİLİK YAPMAK İSTİYORUZ
Bölgedeki siyasi durumlar nedeniyle acentelerin yaşamlarını sürdürmek için ek işler yaptıklarını söyleyen acenteler “Biz başka işler yapmayalım, acentecilikten para kazanalım istiyoruz. Bizi temsil eden kurumun bizler için birşeyler yapmasını istiyoruz. Ancak bu güne kadar birşey görmedik. Türsab ayrımcılık yapıyor” dediler.

20 YILLIK ACENTEYİM TÜRSAB’TAN DAVET ALMADIM
Toplantıya katılan 20 yıllık Vanlı acente, Türsab’ın Van ve Güneydoğu için ayrımcılık yaptığını belirterek “Türsab yurtdışı incceleme gezileri düzenliyor. Anladığımız kadarı ile yandaş acenteleri veya işbirliği yaptığı acenteleri gezdiriyor. Bizimde yurtdışı deneyim kazanarak turizm faaliyetlerimizi artırmak istiyoruz. Ancak bugüne kadar Türsab’tan hiçbir davet almadım” şeklinde konuştu.

eminvan8.jpg

TÜRSAB’TA BÖLGECİLİK YAPILIYOR
Türsab’ın yönetiminin değişmesi ve Başaran Ulusoy’un artık misyonunu tamamladığını ve görevi yeni insanlara bırakması gerektiğini belirten acenteler Türsab kongrelerinde antimokratik uygulamalar yapıldığını söylediler. “Türsab kongrelerinde önde oturan mafya diyebileceğimiz kişiler hay huy şeklinde gürültü ederek rakiplerini konuşturmuyorlar. Salona antimokratik baskı yaparak Başaran Ulusoy’un kazanmasını sağlıyorlar Kongrelerde bile Van gibi bölgeler ihmal ediliyor, bölgecilik yapılıyor. Bu antimekrötki düzenin değişmesi için oyumuzu demokratik bir şekilde kullanmak istiyoruz”dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.