• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Türkiye sağlık turizmi Dubai'de

Türkiye sağlık turizmi Dubai'de
Dubai Dünya Sağlık Turizmi Fuarı'nda Türkiye THTC ve GHTC Başkanı Emin Çakmak başkanlığında 10 kurum 34 delege ile yer aldı.

ÖZKAN ALTıNTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
DUBAI-
Türkiye ‘nin sağlık turizmi Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin en önemli fuarı olar Dubai’de düzenlenen International Medical Travel Conference and Exhibition – IMTEC fuarında Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC 10 sağlık kuruluşunden 34 delege ve 140 metrekare stand ile tanıtıldı. Fuarda Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Çin, Hindistan, Almanya, Lübnan, Tayland, Filipinler, Yunanistan, İtalya, Güney Kıbrıs, Avustralya, Pakistan, İngiltere, Malezya, Avustralya, Sri Lanka, İsviçre, Polonya, Romanya, Monako, Ürdün, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Avusturya yer alıyor.

emin-imtec7.20151007182106.jpg

emin-imtec11.jpg

DÜNYADA TANITIMA DEVAM
Dünyadan 26 ülkenin katıldığı Dubai Sağlık Turizmi Fuarı’nın açılış törenine Sağlık Bakanı Humaid Mohammed Obaid Al Qatami ve Sağlık Turizmi Otororitesi direktörü Dr. Layla Al Marzouki ile Emin Çakmak birlikte katıldı.
Fuarın açılış konuşmasını yapan THTC Kurucu Başkanı ve GHTC Başkanı Emin Çakmak, insana, teknolojiye yapılan yatırımlarla ve tanıtım çalışmalarıyla Türkiye’nin 2023 yılında 2 milyon sağlık turisti ile sağlık turizminden 20 milyar dolar gelir elde edeceğini söyledi.

dubai-imtec2.20151007181448.jpg

EMİN ÇAKMAK: HEDEFIMIZ HERKES IÇIN SAĞLıK

THTC Kurucu Başkanı ve GHTC Başkanı Emin Çakmak, Türkiye’de sağlık turizminin “devlet politikası’ haline gelmesinden sonra turizmde seyahat acenteleri, oteller, özel-devlet sağlık kuruluşlarının yöneticileri ve üniversitelerin yöneticileri ile buluşarak hedeflerini büyüttüklerini söyledi.
Türkiye’de farklı turizm anlayışını benimseyerek 10 yılda her bölgenin sağlık turizminden pay almasını sağladıklarını belirterek “Hedefimizi ‘herkes için sağlık’ anlayışıyla geliştirdik. Türkiye’den tüm dünya ülkelerine şifa dağıtıyoruz” dedi.

emin-imtec9.jpg

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE DÜNYADA 3’CÜ SIRADADIR
Emin Çakmak, Monako’da dünyanın sağlık turizmini yöneten 40 ülkenin ve Asya Pasifik’ten 5 ülke olmak üzere 25 ülkenin imzasıyla Türkiye’nin başkanlığında kurulan Dünya Sağlık Turizmi Konsseyi-GHTC ile güç birliği oluşturduklarını söyledi. Türkiye’nin iki yıldan bu yana GHTC bBaykanlığını yürüttüğünü anlatan Emin Çakmak, “Dünyada yapancı hasta sayısında Türkiye Amerika ve Almanya’dan sonra 3’cü sıradadır. Gelirde ise Amerika, Almanya, Tayland ve Hindistan’dan sonra 5’inci sıradadır. Gelir olarak bakıldığında hindistan sağlık turizminden kişi başına 1500-2000 dolar gelir elde ediyor. Türkiye ise kişi başına 8-f0 bin dolar gelir elde ediyor” şeklinde konuştu.

imtic-cukurova12.jpg

ÇUKUROVA'NIN SAĞLIK TURİZMİ DUBAİ’DE TANITILIYOR
Adana ve Mersin’in sağlık turizminin yeni merkezlerinden olduğu Dubai’de Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğinde yapılan katılımla tanıtıldı. Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 27 metrekare standda yapılan tanıtıma Medline Adana Hastanesi, EPC Özel Hastanesi, Algomed Hastanesi, Mersin Üniversitesi Hastanesi, Esas Estetik Merkezi katılıyor. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.