• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Türsab'ı acenteler yönetecek

Türsab'ı acenteler yönetecek
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak: Yönetime talip olduk diye, bizi küçük görmeye çalışıyorlar. Türsab Hepimizin” ekibiyle gerçek acenteler yönetecek

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türsab’ı kralların değil, “Türsab Hepimizin” ekibiyle gerçek acentelerin yöneteceğini belirten Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, küçük acentelerin küçümsenerek hafife alındığın, aslında Türsab’ın yüzde 99'unun küçük ve orta ölçekli acentelerden oluştuğunu belirterek "Biz yönetime talip olduk diye, bizi şirketlerimizle küçük görmeye çalışıyorlar. Cebinde bol parası olan Türsab’ı yönetecek diye bir kural yok. Takdir Türkiye’nin en ücra köşesinde bile binbir zorlukla çalışan acentelerindir. Türsab'ta krallık bitecek, yeni krallara yer yok” dedi.

emin-cakmak1.20151006092155.jpg

BİZ TÜRSAB’I ACENTELERİYLE BÜYÜTECEĞİZ
Emin Çakmak şöyle devam etti: “Şirketi küçük olan yönetimde olamaz mı? Hep büyük şirketlerin yöneticileri mi bizleri yönetecek? Hangi demokrasi de var bu? Bu ancak krallıklarda olur. O dönem bitti. Artık bizi biz, hepimiz yöneteceğiz. Ayrıca biz bir şirketin değil, TÜRSAB gibi onurlu ve adil bir meslek kuruluşunun yönetimine talibiz. Amacımız bir iki şirketi değil TÜRSAB'ı ve tüm acenteleri hakkıyla büyütmek. Birileri gibi TÜRSAB'ı kendi şirketlerimizi büyütmek için değil, tüm acentalarımızı büyütmek için yöneteceğiz!"

emin-cakmak-2.20151006092409.jpg

ACENTECİLİK MESLEĞİNİ KURTARMAYA GELİYORUZ
Emin Çakmak "Biz proje üretiyoruz, Türsab’ı yönetmeye talip olanların ucuz polemiklerini, hayali senaryolarını değil, projelerini ile görmek istiyoruz" dedi.
Emin Çakmak şöyle devam etti: “Türsab krallık değildir, acenteler tarafından yönetilecek saygın olması gereken bir kuruluştur. Türsab Hepimizin diyerek Türsab’a kaybettiği saygınlığı kazandırmaya ve yok olmaya başlayan acentecilik mesleğini kurtarmaya geliyoruz. Acentelerle birlikte güçlü, gerçek değerine kavuşan bir Türsab ve kazanan acenteler oluşturacağız.

emin-guneydogu-5.jpg

KÖY KÖY, KASABA KASABA, İL İL GEZİYORUM
Tuzu kuru insanlar acentelerin halinden anlamaz. 4 yıldanberi birisinin tabiriyle ki benzetmeden gurur duyuyorum. Köy köy, kasaba kasaba, il il gezerek yurdumuzun en ücra köşesindeki yaklaşık 5 bini aşkın seyahat acentesi buluştum. Onların elini sıktım, yanaklarından öptüm, derdini dinledim, notlar aldım ve Türsab hepimizin ile gelecek olan günlerin habercisi, bereket sembolü olarak birer çam fidanı armağan ettim. Türab Hepimizin ile Türsab’ta karanlık günler bitecek, aydınlık günler gelecektir.”

TÜRSAB HEPİMİZİN EKİBİNİN PROJELERİNİ TAKLİT EDİYORLAR
Her zaman projelerle gündeme geldiklerini, bundan sonra da projelerle ilerleyeceklerini söyleyen "TÜRSAB HEPİMİZİN" Oluşumu Başkanı Emin Çakmak, "Tek şey söylüyoruz; acentelerimiz kendi projesi olan, başkasının projesini kendi projesi gibi göstermeye çalışmayan, bugüne kadar yaptığı ya da yapmadığı işleri sonuna kadar meslektaşlarıyla şeffaf bir şekilde paylaşan kişileri yönetime getirecektir" şeklinde konuştu.

emin-cakmak5.jpg

4 YILDIR TÜRKİYE'NİN ACENTELERİNİ ZİYARET EDİYORUZ
Son 4 yıl içerisinde tüm Türkiye'yi adım adım dolaşarak acentelerin sorunlarını dinlediklerini ve bu sorunlara çözümler ürettiklerini belirten Dünya Turizm Sağlık Konseyi Başkanı ve TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak, "İl-il, ilçe-ilçe, semt-semt her yerde ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Ucuz polemiklerle, dedikodularla uğraşmak yerine sorunları yerinde tespit ettik. Acentelerimizin sıkıntılarını bir bir öğrendik. Bu sıkıntıları ortadan kaldıracak çözümler ve projeler geliştirdik. Peki karşımızdakiler ne yaptı? Sırça köşklerinde oturup ahkam kesti. Bizim projelerimizi kendi projeleri gibi ortaya koymaya çalıştı. Acentalarla bir araya gelmek yerine, yine baronlar kulübüne koştu. Yönetimlerine bakın ne demek istediğimi gayet iyi anlarsınız" dedi.

emin-cakmak-7.jpg

HAYALI PROJELERIMIZ YOK, YAPACAKLARIMIZI HEP AÇIKLADIK
Proje üretemeyen dedikodu üretir diyen Çakmak, "Ben çok iyi bir mizah dergisi takipçisiyim. Uzun yıllardır da bu dergileri takip ederim. Ama okuduklarım arasında güçsüzün, ezilenin ya da ikinci sınıf görülen kimselerin yanında yer alan ya da onlar için proje üretenlerle dalga geçildiğini hiç görmedim. Mizahçılar hep tutarsız yöneticilerle, vergi kaçıranlarla, şirketleri resen kapatılanlarla ya da kukla adaylarla dalga geçerler. Biz asla hayal görmüyoruz ve hayali projelerimizde yoktur.”

154 PROJENİN HER BİRİNİN SORUMLUSU VAR
Seçim beyannamemizdeki 154 projenin her birinin bir sorumlusu, bir yetkilisi var. Yönetim kurulumuzda bu projelerin nasıl hayata geçirileceği ve tüm iş planları programları şimdiden yapılmış durumda. Asıl hayal görenler 9 bin üyeli, 38 bölgesel yürütme kurulu olan, 81 il 51 ilçede faaliyet gösteren bir Sivil Toplum Örgütü'nün seçimli genel kuruluna 3 ay kala aday olup, elinde somut projesi olmadan, başkasının 3 senedir çalıştığı projeleri kullanarak ön plana çıkmaya çalışmasıdır. Bu en hafif ifadeyle hayalciliktir, esas tanımı ise başkadır. Kimse TÜRSAB'ı ve üyelerini bu kadar saf sanmasın, onlarla dalga geçmesin" dedi.

TARTIŞILAN BU ŞİRKETLERİ BİRLİKTE KURMADINIZ MI?
Biz projelerimizin sonuna kadar arkasındayız diyen Emin Çakmak, diğer adayların tartışmalarını ise şöyle değerlendirdi, "Anadolu'daki küçük acenteler kan ağlıyor. Kimse oraya dönüp bakmıyor. Hac Umre organizasyonu yapan acenteler büyük şirketlerin masa altında yaptıkları pazarlıktan batma noktasına gelmiş umurlarında değil. Bunlar 'sen ben kavgasıyla, ortalığı bulandırarak iktidara nasıl gelirim derdinde. Tartışmaya bakın TÜRSAB'ın kaç şirketi var? Şirket sayısı 5 olsa ne olur, 10 olsa ne olur. Sonuçta son 8 yıldır bu şirketleri birlikte kurmadınız mı? Başkan ve yardımcısı olarak meslektaşlarımızın parasıyla şirket kurup, küçük gördüğünüz acentaları sıkıntıya sokmadınız mı?" dedi.

ŞİRKETLERİN 50 MİLYONLUK HESABINI GENEL KURULDA NEDEN SAVUNDUNUZ?
TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak, "Birileri çıkmış Türsab’ın şirketlerini kapatacağım diyor. Eline sağlık kapatsın tabii. Kapatsın da biz bunu 3 yıl önce söylediğimizde neden itiraz etti? Neden şirketleri kendi ellerinizle kurup bir de müdürlüğünü yaptınız. O dönemde bizim aidatlarımızla toplanan 50 milyon liralık TÜRSAB parasını neden bu şirkete aktarılmasına için önayak oldunuz? Geçtiğimiz 21. Genel Kurul'da 50 milyon TL'nin hesabını sizlere sorduğumuzda biriniz yıl sonunu bekleyin hesabımızı vereceğiz deyip 2 yılbaşı geçmesine rağmen vermezken, diğeriniz de hesap vermek yerine 1618 sayılı kanunda yapılması gereken düzenlemeleri kürsüden anlatarak örtbas etmediniz mi? Siz önce birlikte yönettiğiniz 8 yılın ve iktisadi işletmelerinizin ve bizlerden aldığınız aidatların hesabını verin, sonra konuşun" dedi. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.