• BIST 9542.15
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Marmaris'te tatilleri zehir oldu

Marmaris'te tatilleri zehir oldu
Marmaris Devlet Hastanesi'ne ishal ve karın ağrısı şikâyetiyle tatilcilerden 4'ü gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alındı.

MARMARİS- Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki bir otelde kalan müşterilerden 1'i bebek 20'si, gece yarısı rahatsızlandı. İshal ve karın ağrısı şikâyetiyle kendi imkanlarıyla Marmaris Devlet Hastanesi'ne giden tatilcilerden 4'ü gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alındı. Otel yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki, 60 odalı bir otelde kalan tatilcilerden bazıları gece yarısı ishal ve karın ağrısı şikâyeti yaşadı. Sabah kahvaltısında benzer şikayet yaşayan 20 tatilci olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine tatilciler durumu otel yetkililerine bildirdi. Ancak otel yetkililerinin kendileriyle ilgilenmediğini ileri süren bazı tatilciler, durumu tur şirketine bildirip, kendi imkanlarıyla Marmaris Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada serum takılan 4 tatilci tedaviye alındı.

Otel yetkililerinin yaşadıkları bu duruma ilgisiz kaldığını öne süren tatilcilerden 56 yaşındaki Varol Gürbüz şunları söyledi: "Kurban Bayramı tatili için anlaştığımız tur şirketiyle akrabalarımızla birlikte 9 kişi Marmaris'te her şey dahil sistemi çalışan otele geldik. Bugün saat 01.00 sıralarında ishal ve barsak ağrılarıyla uyandım. Ağrı kesici aldım. Sabah, kahvaltıya indiğimde aynı durumda olan başka tatilciler olduğunu da öğrendim, soluğu hastanede aldık. Tatilimiz zehir oldu." Gürbüz, İstanbul'a döndüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı da dahil olmak üzere yetkili tüm birimlere şikayette bulunacağını söyledi.

'ÜŞÜTMÜŞSÜNÜZDÜR' DENİLMİŞ

İzmirli iklimlendirme ve soğutma sistemleri tamir ve bakımıyla uğraşan Kıvanç Çakar da yaşadıklarını şöyle anlattı: "7 yıldır Marmaris'e tatile geliriz. İlk defa böyle bir olayla karşılaştık. Akrabalarımızla beraber Kurban Bayramı'nı geçirmek için geldiğimiz her şey dâhil sistemi olan otelde, akrabalarım ishal ve şiddetli bağırsak ağrıları yaşadı. Otel yetkililerine iletmemize rağmen bize karşı, 'Üşütmüşünüzdür' diyerek, ilgisiz bir tavırlar sergilediler. Otelin 512 numaralı odasında kalan bir doktor arkadaşımızın kızı aynı rahatsızlığı yaşadı. Kendisi kızına gereken tedaviyi uyguladı. O doktor arkadaşımız, otelde artezyen suyu kullanıldığını, büyük ihtimalle rahatsızlığın bundan kaynaklandığını söyledi. Bugün otelden çıkış yapacağız. Otel yetkililerinden hiçbir talebimiz olmadı, olmazda. Sadece yapılan alaycı konuşma ve tavırlar bizi üzdü. İki aylık bebeğimiz ve akrabalarımın tedavisi sonrası İzmir'e döndüğümüzde bu otelle ilgili tüm makamlara şikâyette bulunacağım." Otel yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.