• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Çocuklara özel bayram kutlaması

Çocuklara özel bayram kutlaması
Kurban Bayramı arefesinde çocuklar Aşağı Mazı Köyü meydanında toplanan büyüklerinin ellerini öptü ve hediyelerini aldılar.

BODRUM- Bodrum’un Aşağı Mazı Köyü’nde Kurban Bayramı’nın arefe günü çocuklar için tam bir bayram vardı. Çocuklar kapı kapı gezmek yerine köy meydanında toplanan büyüklerinin ellerini öptü ve hediyelerini aldılar. Bayram için toplanan köylüler ve çocuklar önce imamın okuduğu duayı dinlediler. Daha sonra meydanda ellerinde hediyeliri ile bekleyen köy halkı hediye dağıtımına başladı. Çok zengin ve bol hediyeleri gören çocuklar hediyelerini poşet ve kutulara doldururken alırken, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin çocukları da şölene katıldı. Köy halkı “Bayramın ilk günü camiye, kurban kesmeye gidiyorduk. Çocuklar geliyor ve kapıdan dönüyorlardı. Bu sayede çocukların gönlünü yapmış olduk” dediler.

TEKNOLOJİK İMAM
Bayram namazında bahçesinde Atatürk büstü ve her tarafında Türk bayrakları asılı olan Aşağı Mazı Köyü Cami'nin imamı vaazını laptoptan, hutbesini akıllı telefondan okudu. Herkesi şaşırtan teknolojik imam böylece teknolojinin dinin daha geniş kitlelere yayılmasında önemli bir araç olduğunu gösterdi.
Namaz sonrası ise bayramlaşma töreni caminin önünde herkesin büyükten küçüğe sıralanması ile gerçekleşti. Teknolojik imam bayram namazına gelen herkese şeker dağıtarak bayramlarını kutladı. Sonra akıllı telefonu ile hep birlikte selfi çekildi. Böylece Türkiye'nin örnek teknolojik imamı renkli bayram namazı kıldırdı ve cemaati mutlu etti. Daha sonra ise herkes kurbanlarını kesmeye gitti

mazi-hediye7.jpg

mazi-hediye3-.jpg

KÖY ÖĞRETMENİ AKLINLA BİN YAŞA
Bayramda çocukların Aşağı Mazı Köyü’nün dolambaçlı, inişli çıkışlı yollarında kapı kapı gezerek perişan olduklarını gören köy öğretmeni “Bir yerde toplanın, hediyelerinizi alın gelin. Çocuklar gelsin bayramlaşın ve kutlayın” deyince köye yeni bir uygulama geldi.

mazi-hediye4.20150923203501.jpg

mazi-hediye9.jpg

ÖRF İLE ÇOCUKLAR MUTLU OLUYOR

Aslında bu adına “örf” denilen eski bir yörük geleneği olarak biliniyordu. Dünyada Cadılar bayramı olarak kutlanan günde çocuklar cadı kıyafetleri içinde ellerinde torbalarla kapı kapı dolaşarak hediye toplarlar. Dünyadaki geleneğin yörük geleneğinden kaynaklandığı anlaşılıyor.

mazi-hediye12.jpg

mazi-hediye14.jpg

ÇOCUKLAR POŞETLERLE, KUTULARLA GELDI
Sabahın erken saatlerinde çocuklara verecekleri hediyeleri kutulara dolduran köylüler, öğleden sonra 15.00’te Aşağı Mazı Köyü Camii’nin önündeki meydanda toplandılar. Kaldırıma çepeçevre oturan köylüleri bayramlıklarını giymiş olan çocuklar gezerek bayramlaştı ve hediyelerini alarak yanlarında getirdikleri kutulara, poşetlere doldurdular. Bir gün önce kutlanan bayram köyün çocuklarını mutlu ederken, büyüklerde onlarla birlikte olmanın keyfini yaşadılar.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.