• BIST 9530.47
  • Altın 2474.141
  • Dolar 32.5012
  • Euro 34.7677
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

TÜRSAB'ta 800 hayalet acente

TÜRSAB'ta 800 hayalet acente
Resmi kayıtlara göre, kağıt üzerinde TÜRSAB üyesi göründüğü halde fiilen mesleği yapmayan, 800 acente olduğu ortaya çıktı.

İSTANBUL- TÜRSAB kayıtlarında görünen ancak telefon açıldığında bakkal çıkan yerler var. Kağıt üzerinde görünüp mesleği yapmayan tespit "hayalet acenteler"den edilenlerin listesi bakanlığa verilecek. Aralık ayında yapılacak Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) 22. Genel Kurulu için seçim sürecine girilmesiyle birlikte seyahat acenteliği mesleğinin sorunları ve meslek örgütü TÜRSAB’ın konumu tartışılmaya başladı.

tursab-kongre-3.jpg

Tartışmalar devam ederken ilginç bir durum ortaya çıktı. Resmi kayıtlara göre, kağıt üzerinde TÜRSAB üyesi göründüğü halde fiilen mesleği yapmayan, adı var kendisi yok durumunda 800 acente olduğu ortaya çıktı.
"Yeniden TÜRSAB" grubunun başkan adayı Firuz Bağlıkaya, yaptıkları çalışmalar kapsamında kayıtlı bütün üyelere ulaşmayı hedeflediklerini, bu kapsamda kayıtlarda görünün acentelerden 800’ünün adı var kendi yok durumunda olduklarının ortaya çıktığını söyledi.

tursab-kongre2c.jpg

Kağıt üzerinde olan, fiilen seyahat acenteliği mesleğini yapmadıkları anlaşılan bu acentelerin seçimler döneminde nasıl kullanıldığı konusunda endişeleri olduğunu belirten Bağlıkaya, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"TURSAB’a kayıtlı olan şubeler hariç toplam 6 bin acente var. Seçim çalışmaları kapsamında üyelerle görüşmeler yapıyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında bütün çabalarımıza rağmen ulaşamadıklarımız oldu. Nedenini araştırınca gördük 800 acentenin adı var kendisi yok. Bunlar, kağıt üzerinde üyelikleri devam eden, belgeleri olan acenteler olarak görünüyor. Ancak telefon açtığımızda ya bakkal, manav gibi yerler çıkıyor . 1618 sayılı yasaya göre bu adı var kendisi yok durumunda olanların oy hakkı var. Ama bunlar kimdir bilinmiyor. Bunların listesini çıkardık. Bunun için bakanlığa başvuracağız.” 

tursab-kongre-1b.20131130155810.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.