• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Organik'im'de sağlıklı beslenme

Organik'im'de sağlıklı beslenme
Milli Aşçı Arif Aktürk Akasya AVM Organik’im’de Türk Saray Mutfağı’nın seçkin lezzetleri ile Mayaların sihirli bitkisi Chia Tohumu ile yapılan yemekleri buluşturdu.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ISTANBUL
- Uzun ömür ve sağlıklı yaşamın yolunun sağlıklı beslenmeden geçtiği anlaşılınca bütün dünyada organic besinlere yönelme başladı. Kimyasal tohumlar kullanılarak yapılan, her mevsimde sofralara getirilen gıdaların yarattığı hastalıklar artınca insanlar artık organik gıdalar arıyor. İstanbul’un dev AVM’si Akasya’da Cem Öztürk'ün yatırımı ile hizmete giren Organik’im Türkiye’nin milli aşçılarından Arif Aktürk’ün özel menüleriyle sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercihi oldu. Organik’im’de Türk Saray Mutfağı’nın seçkin lezzetleri yanında Güney Amerika’da Mayaların sihirli bitkisi Chia Tohumu ile yapılan yemekler konukların tercihi oluyor.

organik7.jpg

arif-akturk.20150906122827.jpg

chia1.jpg

MAYALARIN SİHİRLİ BİTKİSİ ÖMÜR UZATIYOR
Organik’im de Güney Amerika’da Mayaların Amazon ormanlarında yetiştirdiği sihirli bitki Chia Tohumu ile hazırlanan gıdalar ise insanları şaşırtıyor. Mayalar uzun ömürlü ve güçlü yapan Chia Tohumu’nu bellerindeki torbalarda taşıyorlar ve acıktıklarında ağızlarına bir tutam atarak açlık hissetmiyorlardı. Tohum mideye girdiğinde özsularla şişiyor güçlü bir beslenme ve güç katarken açlık hissini yokediyor. İnsana doygunluk hissi veriyor.

fettuchini1.jpg

organik5.jpg

TÜRK MUTFAĞININ ORGANIK TATLARINI SUNUYORUZ
Aşçıbaşı Arif Aktürk “Besleyici, güç verici özelliği yanında diyabetliler için bulunmaz bir ürün. Ayrıca Organik’im’de Türk mutfağının gelenekel lezzetlerine yeni kimlikler kazandırdık. Gülsuyu ve bal ile Osmanlı Saray Mutfağı’nın zerdesini yapıyoruz. Türk mutfağının unutulmuş organik lezzetlerini tonuklarımıza sunuyoruz” diyor.

zerde.jpg

CHİA TOHUMU’NUN SIRRI
Arif Aktürk, Chia tohumu hakkında şunları anlattı:
“Chia Tohumu omega 6 içeriyor. Tohum GDO, şeker ve gluten içermiyor. Posalı bir tohum olduğu için tok tutuyor. Yemekten 10-15 dakika önce suyun içinde 2 çay kaşığı Chie tohumunu bekletin. Tohumlar şişecektir. Yemek yemeden önce bu karışımı içerseniz Midenizi dolduracak ve az yemek yemenizi sağlayacaktır. Bal, süt ve meyve ile yenilebilir”

arif-akturk2.jpg

ALIŞVERİŞ BİLE ORGANİK
İstanbul’un yeni AVM’si Akasya’da hizmete giren Organanik’im restoranla alışverişi biraraya getirerek yene bir anlayış geliştirdi. Arif Aktürk’ün hazırladığı menülerle alışveriş ve organik yemeği birleştiren Organik’im sağlıklı beslenme sunuyor. Restoranın bir bölümü organik ürünlerin satıldığı özel market iken ön taragı ise bu ürünlerle hazırlanan lezzetli yemeklerin sunulduğu bir restoran olarak hizmet veriyor.

hamburger.jpg

ORGANİK HAMBURGER
Dünyayı saran fast-food canavarı hamburger’i bile sağlıklı besin haline getiren Organik’im lezzeti sağlıklı sunarak misafirlerini hiçbirşeyden mahrum bırakmıyor.
Lezzetini vazgeçlemeyen hamburger organik malzemelerle hazırlanıyor. Özenle üretine nefis dana köfte , geleneksel ekşi nohut mayası ve organik un ile hazırlanan hamburger ekmeği, organic karamelize soğan, çıtır çıtır organik yeşillikler ve dalından koparılmış organik taze domatesler ile hazırlanan hamburger Organik’im’de misafirlere sunuluyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.