• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 15 °C

Tanrıverdi Holding'ten otel

Tanrıverdi Holding'ten otel
Tanrıverdi Holding'in İstanbul'da Shangri-La'dan sonraki ikinci turizm yatırımı olan 98 odalı AC Marriot Maçka Hotel kapılarını açtı.

İSTANBUL- Beşiktaş’ta Shangri-La Oteli ile turizme giren Tanrıverdi Holding, tarihi Taşlık Oteli’ni restore ederek AC Hotel Istanbul Maçka adıyla hizmete açtı.Tanrıverdi Holdin, İstanbul'da Shangri-La'dan sonraki ikinci turizm yatırımı için çeşitli markalarla görüşme yaptıktan sonra AC Marriott ile anlaştı. Projeyi turizm ve konaklama tesislerinin mimari tasarım, iç mekan tasarımı ve mekânsal organizasyonu konusunda önemli tecrübelere sahip Kreatif Mimarlık üstlendi.
Tarihi yapısına ve bölgenin geçmişine uygun yapılan otel duru ve sakin kimliği ile huzurlu bir atmosfere ev sahipliği yapması hedeflendi. Nişantaşı'nın klasik apartman cepheleri örnek alınarak yatay hatlı bir cephe tercih edildi.
Marriot markası altında farklı koşullara göre değişiklik gösteren standartlar seti içinde AC markası bu konumdaki otel için belirlendikten sonra, mevcut yapının strüktürünün dayattığı oda büyüklükleri açısından bu standartlar otelin konumunun önemi göz önüne alınarak biraz esnetildi. Buna rağmen odalarda ve ortak mekanlardaki seçilen malzeme, renk ve dokularla, Kreatif Mimarlık, mekanları olduklarından daha büyük ve ferah göstermeyi projenin temel amaçlarından biri olarak kurguladı.
Akareter’de bulunan mevcut yapının yenilenmesi ve arka parselindeki yapının da otele eklenmesi ile oluşan yeni projede 98 oda bulunuyor. İmar koşulları nedeniyle yıkıp yeniden yapmak yerine, daha zorlu bir süreç olan yenileme yöntemi tercih edildi. Otelde mevcut kat yükseklikleri nedeniyle uluslararası mekanik-elektrik standartları ve Marriott'un oda büyüklükleri taleplerini karşılamak açısından tasarım ekibi oldukça zorlandı. 

TAŞLIK OTELİ HEP EL DEĞİŞTİRDİ

Maçka’dan Beşiktaş’a inen Akaretler yokuşu üzerindeki Taşlık Otel’iniun ilk sahibi Sakıp Bego'ydu. Oteli daha sonra Ahmet Yığın aldı. Otel uzun süre Home Suite Home tarafından işletiliyordu. Anlaşmanın bitmesi üzerine oteli Jival kuyumculuk satın aldı.

Oteli alan Jival Grubu Gençoğlu Grubu, otele yapacakları 45 milyon dolarlık yenileme ile burayı 100 odalı bir butik otele dönüştüreceklerini, otelin işletmesi için uluslararası zincirlerle görüştüklerini söylemişti.
Ancak otel bir kez daha satıldı. Oteli bu kez İstanbul Beşiktaş’taki Shangri La otelinin sahibi olan tekstilci Tanrıverdi Grubu satın aldı 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.