• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Ever’den turizm üniversitesi

Ever’den turizm üniversitesi
Ever Turizm Başkanı Selen Ersü “2013"e kadar 33 otel ve 2018’de İstanbul’da turizm ve otelcilik eğitimi veren bir üniversitenin temelini atacağız” dedİ.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Four Points by Sheraton İstanbul Dudullu Oteli’ni İstanbul’un en büyük sanayi bölgesi olan Dudullu’da hizmete açtıklarını belirten Ever turizm Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü, otelin Starwood, Ferko İnşaat ve Ever Grup şirketlerinin mükemmel uyumu ile hayata geçirdiklerini söyledi.
Ersü, “55 milyon TL değerinde bir yatırımın ürünü olan Four Points by Sheraton İstanbul Dudullu’nun tüm detayları büyük bir özenle tasarlandı . Otel, hızla gelişen Dudullu sanayi bölgesindeki ideal konumu ile hem sporseverler hem de iş seyahati yapanlar için harika bir buluşma noktası oluyor. Starwood ile iş ortaklığımızı güçlendiren Four Points by Sheraton İstanbul Dudullu’nun ardından bu yılın sonunda İstanbul’un hızla gelişen Batışehir bölgesinde ikinci bir Four Points açacağız” şeklinde konuştu.

selen-ersu1a.jpg

İSTANBUL’A TURİZM VE OTELCİLİK ÜNİVERSİTESİ
Türkiye’nin tek probleminin eğitim olduğunu ve iyi eğitim verilirse toplumda tüm problemlerin biteceğini belirten Selen Ersü “2018’de İstanbul’da turizm ve otelcilik eğitimi veren bir üniversitenin temelini atacağız” dedİ.
İzmir’de Ramada Encore, İstanbul’da Four Point by Sheraton Dudullu ve halen inşaatı devam eden Batı Kent’te Hampton by Hilton otelleri ile turizmde yer aldıklarını belirten Ever Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü “2023 yılına kadar 5 bin oda 33 otel yapacağımızı söyledik. Bursa, Trabzon, Mersin, Diyarbakır, Bingöl gibi illerde oteller açacağız. Şimdi her 6 ayda bir 2 oteli hizmete açacağız. Daha sonra ise hedefimizde yurtdışı var. Londra, Paris, Berlin gibi şehirlerde oteller açacağız”şeklinde konuştu.

selen-ersu1b.jpg

OTELIN LOKASYONU ÖNEMLİDİR
Four Points by Sheraton İstanbul Dudullu Oteli’nin tanıtımında basınla bir araya gelen Selen Ersü Starwood Hotels & Resorts Worldwide (NYSE: HOT), Ever Grup işbirliği ile Anadolu yakasının ilk Starwood oteli Four Points by Sheraton İstanbul Dudullu’yü hizmete İMES’in merkezinde açmalarının sebebini ise şöyle anlattı:
“Bölge çok lüks otel istemiyor. Yıllarca çekiç ve çivi ile çalışanlar temiz oda, sıcak su gibi basit konfor istiyor. Düşük maliyetli ve düşük gelir konseptinde otel arıyor. Yatırımlarımız için önce uygun markayı seçiyoruz, sonra şirketi ikna dönemi yaşanıyor. Böyle bir çalışma ile Türkiye’nin ilk 4 yıldızlı Four Point by Sheraton Dudullu otelini hizmete açtık. Harcama yapıldığında toplanılan millerle kalınabilen oteldir. Bu gruptaki pazarlama açığını yakalayarak İstanbul’da böyle bir otel açtık. İmes’e yabancı akımının olması, AVM’lere yakın olması ve çevrede çok hastane olması nedeniyle bölge avantajlı bulunuyor. Otel hafta içi doluyor, iş yerleri kapalı olduğndan hafta sonu için ise çalışmalar yapıyoruz.”

selen-ersu1.jpg

TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ İYİ GİDİYOR
Türkiye’nin ekonomide çok iyi yerde olduğunu, bu nedenle yatırımlarını sürdürdüklerini belirten Selen Ersü “Birileri bizi kandırıyor. Ekonomi çılgın denilecek kadar iyi gidiyor. Türklerin turizm için çok büyük bir özellliği var. Türkler göçebe bir toplumdu ve çadırdan gelmedir. Çadırların kapısı yoktu. Herkes Tanrı misafiriydi. Türklerin misafirperverliğini bütün dünya biliyor ve takdir ediyor”şeklinde konuştu.

selen-ersu5.jpg

HİZMET İÇİ EĞİTİM VERİYORUZ

Otellerinde hezmet içi eğitim sistemiyle personel eğitimlerini sardürdüklerini belirten Selen Ersü , “Yabancı markalarla yaptığım anlaşmalara personele eğitim verme şartını ekledim ve 40-45 gün eğitim verdiler. Ayrıca otellerin yöneticilerini işe alırken sözleşmelerine eğitmen olma şartını ekledim. Eğitim birimi kurduk. Ön büro görevlisini mutfakta, mutfaktakini ön büroda, satış görevlisini housekeeper gibi görevlerde çalıştırarak bilgilerinin artmasını hedefliyoruz. Otellerde çapraz eğitim sistemi uyguluyoruz. Herkes her işi bilir hale gelecek.

selen-ersu11.jpg

DEĞİŞİK SATIŞ PLANLAMALARI YAPIYORUZ
Four Point by Sheraton Dudullu Oteli’nin arsa hariç 55 milyon liraya malolduğunu belirten Selen Ersü “Yatırımlarımız için ortalama 8-10 yıl arası geri dönüş bekliyoruz. Ancak yaptığımız hesaplar daha iyi oldu. 6-8 yıl içinde geri dönüş bekliyoruz. Değişik satış şekilleri planlıyoruz. 10 oda alanların Ever Turizm’e ait değişik otellerde kalmalarını planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Türkler göçebe bir toplumdu ve çadırdan gelmedir. Çadırların kapısı yoktu. Herkes Tanrı misafiriydi. Türklerin misafirperverliğini bütün dünya biliyor ve takdir ediyor.

four-points11.jpg

yemek.20150904210339.jpg

irmik1.jpg

tablo12.jpg

FOUR POINTS BY SHERATON İSTANBUL DUDULLU HAKKıNDA

Çevreye karşı gösterdiği duyarlılık ile Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED®) yeşil bina sertifikasına da layık görülen Four Points by Sheraton İstanbul Dudullu’da 182 oda, modern bir restoran ve bir bar yer alıyor. Otelin yedi fonksiyonel salonu ile toplamda 224 metrekarelik toplantı ve etkinlik alanı, bölgedeki 100’den fazla üst düzey şirketin konaklama ve toplantı ihtiyaçlarını karşılamak için ideal bir ortam sunuyor. Seyahatleri esnasında egzersiz programlarını aksatmak istemeyen misafirler, otelin fitness salonundan faydalanabilecek. Otel, hızlı ve ücretsiz WIFI, odalarda şişe suyu ikramı, özgün Best Brews™ programının bir parçası olan yerli ve yabancı içecek seçenekleri gibi markanın beğenilen hizmetlerini de beraberinde getiriyor.
Four Points olağanüstü bir gelişme süreci yaşıyor. Starwood’un şirket geçmişinde bir ilk olarak, 2014 yılında imzalanan 50 otel anlaşması ile, marka 2015 yılında toplamda 200 otele ulaşacak. Starwood’un halihazırda 5’i İstanbul’da olmak üzere Türkiye’de toplam 12 oteli bulunuyor. Bu yıl açılacak olan Four Points by Sheraton İstanbul Batışehir ve Sheraton İstanbul Ataşehir ile birlikte Türkiye’de 7 farklı marka altında Starwood imzasını taşıyan otel sayısı 14’e çıkacak.

four-points1-.20150904203524.jpg

four-points8.20150904203542.jpg

four-points9.jpg

four-points5.jpg

FOUR POINTS BY SHERATON HAKKıNDA

İş ve keyfin buluşması. Nitelikli hizmeti, modası geçmeyen tarzı ve konforuyla Four Points by Sheraton markası 30’dan fazla ülkede 200 oteliyle seyahat severlere hizmet veriyor. Santiago’dan Şangay’a ve Milan’dan Milwaukee’ye, Four Points otelleri büyük şehir merkezlerinde, havaalanlarına yakın yerlerde, plajların civarında ve banliyölerde yer alıyor. Restorasyon, dönüşüm ve yeni otel inşaatlarına yakın zamanda yapılan 1 Milyar Dolarlık yatırım, markayı her zamankinden daha güçlü hale getirdi. Starwood portföyünde yer alan diğer markalar gibi, Four Points by Sheraton da, sektörün en zengin sadakat programı olan Starwood Preferred Guest (SPG®) programını sunmaktan gurur duyuyor. Daha fazla bilgi için: www.spg.com. Four Points’i facebook.com/fourpoints bağlantısından takip edebilirsiniz.

EVER GRUP HAKKıNDA
Ever Grup, Ever Ticaret, Ever Endüstri ve Ever Turizm şirketlerinden oluşuyor. 2000 yılında kurulan Ever Ticaret A.Ş. savunma sanayii, tıbbi cihazların pazarlanması ve kapsamlı bir şekilde turizm yatırımları alanlarında, Ever Endüstri ise inşaat ve enerji sektörlerine anahtar teslim enerji santrali projeleri ve enerji performans sözleşmeleri alanlarında faaliyet gösteriyor.
Türkiye otelcilik sektörünün öncü şirketlerinden biri olan Ever Turizm, otel ve restoran yönetiminde edindiği tecrübelerin ışığında Türkiye’de gelecekteki 10 yıl içerisinde toplam 5000 yatak kapasiteli 33 otelin yatırımını, yönetimini ve işletmesini üstlenmek üzere yeni otel projelerine imza attı.  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.