• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Obama: Kanun kanundur

Obama: Kanun kanundur
ABD Başkanı Obama tüm dünya ülkelerinin Başkan ve Başbakanlarına nasihat gibi demokrasi dersi verirken "Ben Anayasa'dan üstün değilim" dedi.

WASHİNGTON- ABD Devlet Başkanı Obama, “Ben ABD Anayasasının üstünde olamam, İktidar olmak için kanunları değiştirenleri anlamıyorum” dedi. Dünya'nın en güçlü ülkesinin Başkanı Obama tüm dünya ülkelerinin Başkan ve Başbakanlarına nasihat gibi demokrasi dersi verdi. Obama “Ben İşimi seviyorum, Tekrar aday olsam, Tekrar Başkan seçilirim. Ama ben Anayasa'dan üstün değilim. Kanun kanundur. Onu çiğneyemem”dedi.



İKTİDAR OLMAK İÇİN KANUNLARI DEĞİŞTİRENLERİ ANLAMIYORUM

Obama’nın “Ben ABD Anayasasının üstünde olamam, İktidar olmak için kanunları değiştirenleri anlamıyorum” şeklihndeki sözleri ABD demokrasisinin tüm dünya halklarını etkisine almasının sebebinin çok basit bir parçası olarak görüldü. Obama'nın halkına hitap etmesiyle gözler önüne bir kez daha gözler önüne serildi.
Başkan Obama konuşmasıyla tüm dünya liderlerine tam bir demokrasi dersi verdi.
Obama şöyle konuşta:
“Ben İnsanları, Liderleri anlayamıyorum. Ben de işimi çok seviyorum. Bu benim ikinci dönemim. Ama Başkanlık için Tekrar aday olamam. Yeniden Başkan Adayı olsam tekrar seçilirim. Ama yapamam. Ülkemi ileri götürmek için yapmam gereken çok şey var. Ama görevim bu kadar. Kanun bana izin vermiyor. Kanun kanundur. Kimse Kanunun üstünde değildir. Bu ABD Başkanı bile olsa. Başkanlık sonrası hayatı özlüyorum. Hayatımda bu kadar çok güvenlik ve korumaya olmayacak. Ailemle rahat ve daha fazla zaman geçirebilirim. Afrika'ya daha fazla ziyaret yapabilirim. Gelmek istediğim göreve geldim.

obama3.jpg

İNSANLAR NEDEN FAZLA GÖREVDE KALMAK İSTERLER?
Özellikle çok paraları olması halinde bile. Bir Lider oyunda kalmak için kuralları, kanunları değiştirirse, İstikrarsızlığı ve kavgaları beraberinde getirir. Burundi'de olduğu gibi. Bu çok tehlikeli bir yola götürür. Bazen Liderler Ben bu milleti ayakta tutan tek kişiyim derler. Eğer bu doğruysa, O lider gerçekten Ulusunu Dünya'ya hazırlamamış kötü bir liderdir. Nelson Mandela (Madiba), Georges Washington'a bakın, onlar halkına devamlı şekilde sürebilecek bir demokrasi ve ülke bıraktılar. Obama bunu derken; Bizde nasıl bir uygulama var. Gelen kim olursa olsun. Koltuk babasının malı, ölene kadar ben iktidar sahibi olayım düşüncesi var. Galip gelende, mağlup olanda da aynı sevda var.

NEDIR BU HIRS YAHU
Türk halkına bakın,: Kimileri kendi çıkarları için, kimileri cahilliğinden dolayı, kimileri particilik hırsından dolayı, Kimileri milliyetçilik duygularından dolayı, kimileri nefret ve kininden dolayı bir takım sebeblere sığınarak Biri, diğerine hakaret ediyor. Seni partin böyle, yok benim partim böyle. Parti sanki babalarının mirasıymış gibi savunuyorlar.
Analarına, babalarına bile Parti Başkanlarına gösterdikleri ilgi ve saygıyı göstermiyorlardır. Nedir Bu hırs yahu. Bırakın bu siyaseti, ülkemizde, halkımız da ABD gibi mutlu, huzurlu, demokratik bir ülke haline gelsin.
Kimse Senin partin, benim partim deyip kavga etmiyor. ABD'de Siyasilerin Türkiye'de olduğu gibi ülke ekonomisi üzerinde etkisi yok. Yani Devlet kurumlarına benim adamımı koyayım. Senin adamını çıkarayım yok. İhalelere senin adamın benim adamım diye bir uygulama yok.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.