• BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Yalçın Topçu Kültür ve Turizm Bakan

Yalçın Topçu Kültür ve Turizm Bakan
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından, parti genel başkanı olan Yalçın Topçu seçim hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı oldu.

ANKARA- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından, parti genel başkanı olan Yalçın Topçu seçim hükümetinde yerini aldı. Yalçın Topçu'nun kabinedeki görevi Kültür ve Turizm Bakanlığı oldu..

YALÇIN TOPÇU KİMDİR
Yalçın Topçu, 7 Temmuz 1992 Pazar günü saat 14.00'de Ankara'da Maltepe Düğün Salonu'nda; Muhsin Yazıcıoğlu, Ökkeş Şendiller, İsmet Gür, Saffet Topaktas, Ahmet Özdemir, ve Esat Bütün'ün içinde yer aldığı altı MÇP'li milletvekili ile beraber MÇP Ankara, Mamak ilçe ikinci başkanlığından istifa ederek Büyük Birlik Partisi kurucuları arasında yer aldı ve Ankara kurucu il başkanlığı görevini 1995 yılına kadar üstlendi.

YAZICIOĞLU DAVET ETTİ, BBP'YE GELDİ

1996 yılında memuriyet hayatına dönen Topçu 11 yıl Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinde çalışarak, 2007 yılında işletme müdür yardımcısı olarak memuriyet hayatından emekliye ayrıldı. On bir yıllık memuriyet hayatının ardından, 19 Ağustos 2007 tarihinde gerçekleştirilen 3. Olağanüstü Kongrede Muhsin Yazıcıoğlu'nun daveti üzerine Büyük Birlik Partisi genel sekreteri seçildi.

MUHSİN BAŞKAN'DAN SONRA GENEL BAŞKAN OLDU

25 Mart 2009 günü genel başkan Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesi üzerine gerçekleştirilen 24 Mayıs 2009 tarihindeki 4. Olağanüstü Kongrede 507 oy alarak partinin yeni genel başkanı oldu. İki yıl kadar sürdürdüğü genel başkanlık görevini 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde alınan sonuç üzerine yaptığı yazılı açıklama ile bıraktı. 3 Şubat 2014 tarihinde, bir dönem genel başkanlık yaptığı Büyük Birlik Partisi'nden istifa etti.

AHMET DAVUTOĞLU YENI KABINE LISTESINI AÇıKLADI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kabine listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Erdoğan, geçici bakanlar kurulu listesini onayladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ardından Çankaya Köşkü'ne geçen Davutoğlu, burada düzenlediği basın toplantısıyla yeni kabineyi açıkladı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok İçişleri Bakanlığı'na getirildi. HDP'li Ali Haydar Konca AB Bakanı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin eski başkanı Müslüm Doğan ise Kalkınma Bakanı oldu. Tuğrul Türkeş başbakan yardımcısı oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, basına kapalı gerçekleşen ve saat 19.08'de başlayan görüşme 20.20 sıralarında sona erdi. Görüşmede, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa'nın 114'üncü maddesi gereğince oluşturulan Geçici Bakanlar Kurulu'nu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sundu. 1 saat 10 dakika süren görüşmede 
Erdoğan, geçici bakanlar kurulu listesini onayladı.

kabine.jpg

DAVUTOĞLU BAKANLAR KURULU LİSTESİNİ AÇIKLADI
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmenin ardından Çankaya Köşkü'ne geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada düzenlediği basın toplantısıyla geçici kabine listesinde yer alan isimleri açıkladı:

Başbakan
Ahmet Davutoğlu

Başbakan Yardımcıları:

Tuğrul Türkeş
Cevdet Yılmaz
Yalçın Akdoğan
Numan Kurtulmuş

İçişleri Bakanı:
Selami Altınok

Adalet Bakanı:
Kenan İpek

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı:
Fikri Işık

Kalkınma Bakanı:
Müslüm Doğan (HDP)

Milli Eğitim Bakanı:
Nabi Avcı

Milli Savunma Bakanı:
Vecdi Gönül

Maliye Bakanı:
Mehmet Şimşek

Sağlık Bakanı:
Mehmet Müezzinoğlu

Avrupa Birliği Bakanı:
Ali Haydar Konca

Dışişleri Bakanı:
Feridun Sinirlioğlu

Ekonomi Bakanı:
Nihat Zeybekci

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı:
Ali Rıza Alaboyun

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı:
Feridun Bilgin

Kültür ve Turizm Bakanı:
Yalçın Topçu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı:
Ayşen Gürcan

Orman ve Su İşleri Bakanı:
Veysel Eroğlu

Çevre ve Şehircilik Bakanı:
İdris Güllüce

Gümrük ve Ticaret Bakanı:
Cenap Aşçı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı:
Kudbettin Arzu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: 
Ahmet Erdem

Gençlik ve Spor Bakanı:
Akif Çağatay Kılıç

HDP'Lİ BAKAN DOĞAN: AKAN KANIN DURMASI İÇİN DESTEK VERDİK

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı geçici kabine listesinde Kalkınma Bakanlığı'na getirilen HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, "Geçici hükümet ülkemiz için hayırlı olsun" dedi. 
"Geçici hükümete, acilen kardeşlik bağlarının yeniden güçlenmesi, akan kanın durması ve seçim güvenliğinin sağlanması için destek verdiklerini" dile getiren Doğan, barışın tesisi için toplumun tüm kesimlerine üzerine düşeni yapması çağrısında bulundu. HDP'li Doğan, "Geçici hükümet inşallah ülkemiz için hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

KARAR, RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
Konya Milletvekili, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığında kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'nun göreve başlamasına dair karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

AK PARTİ’DEN 10, MHP’DEN 1, HDP’DEN 2 MİLLETVEKİLİ YER ALDI
Geçici Bakanlar Kurulu'nda AK Parti'den 10, MHP'den 1, HDP'den de 2 milletvekili yer aldı. Fikri Işık, İdris Güllüce, Nihat Zeybekci, Akif Çağatay Kılıç, Mehmet Şimşek, Nabi Avcı, Veysel Eroğlu ile Mehmet Müezzinoğlu geçici hükümette görev yerlerini korurken, İçişleri Bakanlığına İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok atandı.
Yeni kabinede Cevdet Yılmaz, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Fikri Işık, İdris Güllüce, Nihat Zeybekci, Akif Çağatay Kılıç, Mehmet Şimşek, Nabi Avcı, Veysel Eroğlu ile Mehmet Müezzinoğlu bakanlık görevine devam edecek.
Bu 11 milletvekilinin yanı sıra MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, HDP'den İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ile Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ilk kez bakan oldu. Meclis dışından 11 isim de geçici hükümette bakanlık görevini üstlendi.

İLK KEZ BAKANLIK KOLTUĞUNA OTURACAK 11 İSİM
Yeni kabinede yer alan 11 isim, ilk kez bu görevi üstlendi. Tuğrul Türkeş, Müslüm Doğan ile Ali Haydar Konca, milletvekili olarak bakanlık görevini yürütecek. Diğer isimler ise bürokrasi ve akademisyen camiasından geliyor.
Dışişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Gümrük Bakanlıklarına, aynı bakanlıklarda müsteşarlık görevindeki isimler getirildi.
Dışişleri Bakanlığına bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yine Bakanlık Müsteşarı Ahmet Erdem ile Gümrük Bakanlığına Bakanlık Müsteşarı Cenap Aşcı atandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ise Bakan Yardımcısı ve eski Diyarbakır Milletvekili Kudbettin Arzu getirildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ise eski Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun oldu. Alaboyun AK Parti'nin üç dönem kuralına takılan isimlerinden biriydi. Alaboyun, 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen Vecdi Gönül ile Geçici Bakanlar Kurulu'na giren üç dönemini doldurmuş iki isimden biri oldu.
Yeni kabinde Kültür ve Turizm Bakanlığı görevi eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu'ya verildi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından BBP Genel Başkanlığı'na seçilen Yalçın Topçu, bu görevinden istifa etmiş ve görevini Mustafa Destici'ye devretmişti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.