• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Sultanahmet Köftecisi Avrupa’da

Sultanahmet Köftecisi Avrupa’da
Tarihi Sultanahmet Köftecisi, İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaklaşık 60 şubeyi kapsayan master franchising anlaşmalarına imza attı

İSTANBUL- İstanbul'un asırlık lezzet durağı Tarihi Sultanahmet Köftecisi, İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaklaşık 60 şubeyi kapsayan, yüzlerce Türk'e yurtdışında istihdam imkanı sağlayacak master franchising anlaşmalarına imza attı. Üretim merkezleri İngiltere'de Manchester, Almanya'da Saarbrücken, Hollanda'da ise Amsterdam olacak. Sultanahmet Köftecisi'nin 4. kuşak temsilcisi Mert Tezçakın: "Personel Türkiye'den götürülecek. Bu proje ile yüzlerce Türk gencine yurtdışında istihdam imkanı sağlayacağız"

1920 yılında kurulan tarihi işletmede 4. kuşağın işbaşı yapmasıyla birlikte yurtdışında şubeleşme çalışmalarına hız verildi. İlk yurtdışı deneyimini kardeş ülke Azerbaycan'da yaşayan, yoğun ilgi üzerine kısa sürede Bakü'deki şube sayısını 3'e çıkartan Sultanahmet Köftecisi, Avrupa'ya açılma girişimlerinden de olumlu sonuç aldı.
Sultanahmet Köftecisi'nin 4. kuşak temsilcilerinden, yurt dışı şubeleşmelerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Mert Tezçakın, İngiltere'de 40, Almanya'da 15, Hollanda'da da 5 şubeyi kapsayacak master franchising anlaşmalarının imzalandığını, yerel üretim merkezleri kurulması çalışmalarına başlandığını bildirdi.
Üretim merkezlerinin İngiltere'de Manchester, Almanya'da Saarbrücken, Hollanda'da da Amsterdam'da olacağını kaydeden Tezçakın, şunları söyledi:
"Üç ülkede de ilk dükkanların açılacağı binalar bulundu. Bu operrasyonu yürüten yönetim kurulu başkanımız Mehmet Tezçakın ile patronlar Murat Koçyiğit, Timur Tezçakın, Sinan Tezçakın ve Genel Müdürümüz Burak Duman’ın onaylarının ardından bu binalarda tefriş çalışmalarına başlanacak. 2016'da üç ülkede de ilk dükkanlar açılmış olacak. Ardından diğer şubelerin açılış çalışmalarına başlanacak."
-Yüzlerce Türk gencine yurtdışında istihdam-
Sultanahmet Köftecisi'nin kurum içi verdiği eğitimlerle sektörde bir okul haline geldiğini, bu okulda eğitim görenlerin kısa sürede kurum içinde yükseldiklerini, birçoğunun da yüksek ücretlerle başka kurumlara transfer olduklarını ya da kendi dükkanlarını açtıklarını anlatan Tezçakın, "Master franchising anlaşmaları yaparken ülkemize azami katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Sultanahmet Köftecisi gibi bir okulun mutlaka değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle her anlaşmada personelin Türkiye'den götürülmesi şartı yer alıyor. Bu proje ile yüzlerce Türk gencine yurtdışında istihdam imkanı sağlayacağız" diye konuştu.
-Marketlere girilecek-
Tezçakın, Sultanahmet köftesinin lezzetine daha kolay erişimin sağlanması amacıyla dondurulmuş gıda pazarına gireceklerini, bu sayede ürünlerinin marketlerde, Sultanahmet Köftecisi şubelerinde satışa sunulacağını da sözlerine ekledi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.