• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Dünya otel yatırımcıları Afrika’da

Dünya otel yatırımcıları Afrika’da
Bench Events’in Lagos’ta düzenlediği Afrika Otel Yatırım Forumu’nda (AHIF) dünya otel zincirlerinin Afrika’da yatırımı hedefledikleri belirlendi.

LAGOS / NİJERYA - W Hospitality Group tarafından üretilen bu yılki Otel Zinciri Geliştirme Hattı Araştırması, bulguları, uluslararası otel yatırımcılar tarafından yeni otel gelişimine gelince Lagos, Afrika'nın sıcak şehir olduğunu göstermektedir. Veri derleme olarak, W Hospitality Group, aralarında 80 marka ile 37 otel zincirleri konuştu.Bench Events’in Lagos’ta düzenlediği Afrika Otel Yatırım Forumu’nda (AHIF) dünya otel zincirlerinin Afrika’da yatırımı hedefledikleri belirlendi.Afrika’da üç yıl içinde 210 yeni otel 35.000 yeni oda açılıyor.

1.20150827133050.jpg

Çalışmanın hak kazanmak için, otel zincirleri, tanımı gereği, böylece birden fazla ülkede faaliyet gösteren edilecek piyasada yerli oyuncular sayılır değil çünkü daha fazla otel geliştirme faaliyeti gerçekleşiyor gerekir.
Genel Afrika'da baktığımızda, 3611 yeni otel odalarında şu anda Nijerya’nın ticari başkenti Lagos’ta otel yatırımları planlanıyor.
2704 odalı 0 Otel, 1994 odalı Abuja, 2177 odalı Nijerya'nın siyasi başkenti ve Marrakesh ile Kahire'de planlanıyor.
Nijerya’dan sonra Mısır’ın Sharm el Sheikh bölgesinde 1970 odalı tesisi hedefleniyor. Bunlar yanında Cezayir, Dakar, Addis Ababa, Nairobi ve Kampala’da 1181 odalı 1220 odalı 1326 odalı 1341 odalı 1761 odalı oteller geliyor.
Planlanan tüm fırsatları değerlendiren otel zincirleri Kuzey Afrika'da endişeli olduklarından Kigali ve Conakry gibi küçük pazarlara giriyorlar.
Toplam otel odalarının yüzde 40’ında Lagos ve Abuja bulunuyor.

2.20150827133136.jpg
 

W Hospitality Group Genel Müdürü Trevor Ward, “Yatarımcılarda heyecanı görmek güzel. Ancak Afrika’daki otellerin gelişmesinde bazı zorluklar yaşanıyor.
Örneğin, Abuja’da 11 otel fırsatı içende Fraser Suites ve Hilton Garden Inn, yapım aşamasında bulunuyorlar. Sorunlar için sabır ve uzun vadeli görüşe ihtiyaç var” dedi.

3.20150827133257.jpg

Afrika Otel Yatırım Forumu’nu (AHIF) düzenleyen Bench Events, Genel Müdürü Matthew Weihs, toplantı sonucu ortaya çıkan raporun detaylı olarak ele alınacağını belirterek “Afrika, tüm önemli uluslararası otel yatırımcıları çekiyor, Bunların içinde Nijerya otel şatırımcıları için bir mıknatıs gibi oldu. Afrika'nın geri kalanı şehirlerde oteller gelişiyor. Addis Ababa, Nairobi’de otel yatırımları için hedeler arasında görülüyor. Bu nedenle otel yatırımcılarını 1 Eylül-30 Ekim arasında Addis Ababa Afrika Konfrensı’nda topluyoruz” şeklinde konuştu.

W HOSPITALITY GROUP HAKKıNDA
W Hospitality Group, Otel Partners Afrika'nın kurucu üyesi, sektörde yatırımları bulunuyor. Müşterilerine hizmet sağlayan, otel, turizm ve eğlence sektörlerinde danışmanlık hizmetlerinde uzmanlaşmış, Geliştirme, satın alma aşamasında hizmetler veriyor. W Hospitality Group Afrika'da, Lagos ve Addis Ababa ofislerinden 36 ülkede çalışıyor.

AFRIKA OTEL YATıRıM FORUMU (AHIF)
AHIF birçok tanınmış uluslararası otel sahipleri, yatırımcılar, finansörler, yönetim şirketleri ve bunların danışmanları çeken Afrika'da önde gelen otel yatırımı konferansı olarak yapıldı. Bench Events Berlin (IHIF) Dubai (AHIC) İstanbul (CATHIC) ve Moskova (RHIC) dahil olmak üzere dünya çapında birçok üst düzey otel konferansı düzenliyor.
AHIF 2015’in Sponsorları şunlardır: Platin Sponsorluk AccorHotels, Carlson Rezidor Hotel Group, Hilton Worldwide, Marriott International ve Starwood Hotels and Resorts, uluslararası; Afrika İhracat-İthalat Bankası, Areen Hospitality Design, Calibra, Colliers International, ° - Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft mbH Ethiopian Airlines, Fransa 24, Grant Thornton, Honeywell, Horwath HTL, Otel Ortakları Afrika, HTI Danışmanlık, HVS, Hyatt, IDC , JLL, Kempinski Otelleri, Mövenpick Hotels & Resorts, Onlime, Samsung Smart Otelcilik, STR Global SVA, Marka Co, büyük misafirperverlik, Wyndham Hotel Group ve Altın Sponsoru olarak SGK Grubu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.