• BIST 9530.47
  • Altın 2476.378
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Türsab oy için kumanya dağıtıyor

Türsab oy için kumanya dağıtıyor
TÜRSAB Genel Merkezi seçimler yaklaşırken Emin Çakmak ve adaylıkları henüz açıklanmayan adaylara karşı acentelere kumanya paketleri dağıtıyor.

İSTANBUL- TÜRSAB Genel Merkezi seçimler yaklaşırken oy kazanmak için acentelere kumanya paketleri dağıtmaya başladı. Turizmcilerin güçlü haberleşme platformu Tursapnet'te yer alan habere göre geçen kongrede Tursab başkanlığı kıl payı kaçıran Emin Çakmak'tan sonra ortaya çıkan diğer adaylar mevcut Türsab yönetimini korkuttu ve çareyi kumanya pekitinde buldular. Ancak paketi almayan ve paketin kimlere gönderildiğini araştıran acenteler tepki gösterdiler. Paketin içinde ada cayi, mentollü nane, ihlamur, kekik, kiraz saip, ekinezya, cesit cesit reçel kutuları ve marmelat ile iki farkli tarhana varmis. Yani boğaz tokluğuna oy isteniyor.

ACENTELER TEPKİ GÖSTERDİ
Tursapnet’te kumanyanın fotoğrafı yayınlanmış ve bir açıklama yer almış, Ancak bazı acenteler “Bize kumanya gelmedi. Kimlere gidiyor?” diye soruyorlar.
Tursab(ın mevcut yönetiminin bu kez “papuç pahalı” diye böyle bir yönteme başvurduğu belirtiliyor.

AMAÇ, EMİN ÇAKMAK’IN OYLARINI ÇALMAK MI?
Geçen seçimde Türsab başkanlıını “kıl payı” kaçıran Emin Çakmak çalışmalarını tüm acenteleri birer birer ziyaret ederek sürdürüyor. Emin Çakmak kumanya değil de "Dikili ağacınız olsun. Bereket sembolüdür. Çevreye katkımız olsun" diyerek acentelere birer çam fidanı armağan ediyor.
Bu arada Türsab yönetiminden esrarengiz bir şekilde istifa eden ve yönetime içeriği açıklanmayan oldukça sert bir istifa mektubu gönderdiği ileri sürülen Firuz Bağlıkaya’nın da aday olduğu söylendi. Ancak Türsab başkanının eşi tarafından akrabası olan Firuz Bağlıkaya’nın adaylık için çalışmalarına acenteler tarafından “şüpheli” bakılıyor.
Türsab yönetimi daha önceki yıllarda Rıza Epikmen’i de böyle ortaya çıkarmıştı. Ancak “Köyüme dönüyorum” diyen başkan son anda Rıza Epikmen’ı ekarte ederek gezdirilen bir mektubu ileri sürerek “Üyeler beni istiyor” diyerek yeniden başkan adayı olduğunu açıklamıştı. Bu nedenle Firuz Bağlıkaya’nın en güçlü aday olan Emin Çakmak’ın oylarını azaltmak üzere ortaya çıkarıldığı yaygın bir inanış olarak görülüyor.

tursab-kumanya2.jpg

TURSAPNET’TEKI AÇıKLAMA İSE ŞÖYLE:
Baska ülkelerde son bahar ve kis yağmurlu, ya da karli geçerken biz de secim atmosferinden kaynakli yüksek basinc ve bir o kadar da puslu bir hava soz konusu.. Zaten milletce secim manyagi olmuşuz, ustune de TURSAB seçimleri bizleri bekliyor. Ortada şimdilik iki aday var, ama bir kişinin daha ismi geçiyor. Merak etmeyin, hani her secim öncesi ortaya cikip, 15 dakikalik sohretin tadini cikaran, kerameti kendinden menkul arkadaslardan değil ; Daha ciddi, daha deneyimli ve adayligi birilerinin canini fena halde sikacak gibi gorunuyor..

KARŞı ATAK, KUMANYA PAKETI
Hal böyle olunca, onyuzmilyonbin yildir TURSAB’in basina coreklenmis olan arkadasimizi da almis bir dusunce, bakmis, bu kez papuc pahali, sorular hep calismadigi yerlerden gelecek, o da hemen karsi atağa geçmiş. Hemen yandaş ve potansiyel oydaslarina dagitmak uzere bir kumanya paketi hazirlatmis (bakiniz ekteki fotoğraf).
Bu satirlarin yazari dahil, bu paketler, cogumuza ulasmayacagi icin, hediyeyi gören bir meslekdasimiz hemen fotografini cekmis, içindekilerin listesini de cikartip, bizimle paylasti.. Paketin içinde ada cayi, mentollü nane, ihlamur, kekik, kiraz saip, ekinezya, cesit cesit reçel kutuları ve marmelat ile iki farkli tarhana varmis.

PAKETİN BEDELİNİ KİM ÜSTLENDİ?
Gozumuz yok, alanlar sıhhat ve afiyetle yesin, ama bu kumanya paketini hazırlayıp, dağıtan kişi ya da kurum, artık her kimse bu sorulara yanit vermek durumundadır ;
1. Bu paketi gönderen kimdir, sahis mi yoksa TURSAB’midir?
2. Gonderen TURSAB ise neden herkese değil de, birilerine gönderilmiştir? Bu ayrimcilik nereden kaynaklanmaktadır?
3. Bu hediyenin (!) bedelini kim ustlenmistir? Kamuoyu nezdinde bu soru sorulduğuna gore, sorularimizin muhatabi olan Basaran Ulusoy ve TURSAB bir aciklama yapmak, faturasini ibraz etmek, ya da bu isle herhangi bir ilişiği olmadigini beyan etmekle yukumludur.

TURİZMDE KRIZ VARKEN TÜRSAB NEDEN SUSUYOR?
Kaldi ki ; Turizm sektörünun durumu malum, kriz ve bunun doğal uzantisi olan iflaslar kapimizda, maddi kayiplar 20 kusur milyar USD bandini zorluyor, gazeteler her gun bu doğrultuda haber yapıyor, sektörün en mütevazi dernekleri dahi turizmin içler acısı durumu ile ilgili gorus bildiriyorken TURSAB neden susuyor? Bu gidisati TURSAB’ın tek başına durduramayacagina biliyoruz, ama, en azindan etkisini hafifletmek icin neden insiyatif almıyor, ya da alamiyor? Yoksa yedeğin de yedeği yönetim kurulu ve Başaran Ulusoy bu kadar mı çaresiz ve etkisiz bir halde ?
Basaran Ulusoy gudumundeki TURSAB yukarıdaki sorulara yanıt vermeli ve sektördeki olumsuzluğu adeta körükleyen, pasif durusunun sebebini bizlere izah etmelidir..

EKMEK BULAMAYANLAR PASTA YESIN MI DENIYOR?
Bir kez daha yönetime aday olduğunu ilan eden Basaran Ulusoy’un onceligi olan bu paketler ile ilgili kendisine kucuk bir hatirlatma yapalim ; Hani 1789 yılında, Fransız Devrimi tüm hızıyla sürerken ve Paris’teki yoksullar ‘ACİZ’ diye ayaklanmışken, Kraliçe Marie Antoinette ‘ekmek bulamayanlar pasta yesin’ şeklindeki ahmakça bir öneri ortaya atmis ve tarihe bu sözleri ile geçmişti ya, bizler de buyuk olasılik onu bu kumanya paketi ile hatırlayacağız.

Cemal Kızıltan
Kurucu Moderator
TURSAPNET
Turizmciler ve Seyahat Acentalari Platformu

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.