• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Tamince neden Dubai ye taşındı?

Tamince neden Dubai ye taşındı?
RIXOS Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Dubai’deki şirket merkeziyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL- RIXOS Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Dubai’deki şirket merkeziyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Rixos Grubu’nun dünyanın birçok yerinde yatırım yaptığını kaydeden Tamince, “Şirketimizin merkezini başka bir yere taşımadım, böyle bir şey yok. Dubai meselesi aylardır konuşuluyor. Burada (Dubai) çok önemli yatırımlar yaptığımız doğru. Biz bu yatırımlarımızla burayı ikinci bir merkez haline getirmeye çalışıyoruz. Ancak bunu bir kaçış gibi göstermek doğru değil” diye konuştu.

ARAMIZDA GERGİNLİK YOK

Türkiye’deki yatırımların da hız kesmeden devam ettiğini, bu süre içerisinde hem Erdoğan, hem de Davutoğlu ile görüşmeler yaptığını belirten Tamince, “Hem Cumhurbaşkanımızla hem de Başbakanımızla görüşüyorum. Bugüne kadar hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadık. Olağanüstü bir durum söz konusu değil. Aramızda hiçbir gerginlik yok. Türkiye büyük olaylar yaşadı. Tabi ki spekülasyonlar yapılacaktır bunu yadırgamıyorum. Ancak ben yaptığı işlerle gündeme gelmeye çalışan, dünya markası oluşturmaya çalışan biriyim” diye konuştu.

DURUŞUMUZU BELLİ ETTİK

Tamince sözlerine şöyle devam etti: “Benim tek isteğim işimle gündeme gelmek. Ben zaten gerekli açıklamayı yaptım. Tavrımızı, duruşumuzu belli etmek için bu açıklamayı yaptım. Duruşumuzu da belli ettik. Buna rağmen tartışmalar devam ediyor. Biz on binlerce insanın çalıştığı bir grubuz. Hükümetle aramız niye bozuk olsun? Kime yanlışım olmuş ki? Turizm konusunda en ciddi yatırımları biz yapıyoruz. Çünkü turizme inanıyoruz. Ben bunları anlatmak istiyorum.”

AÇIN ARŞİVLERE BAKIN

“Şimdi ben hangi gün Başbakanımızla, hangi gün Cumhurbaşkanımızla görüştüğümü anlatsam hoş olur mu? Bunu kanıtlamak için her gün resim mi verelim? Açın arşivleri tarayın. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımız veya bir bakanımızın benim hakkımda olumsuz bir beyanı mı olmuş? Veya herhangi bir bakanlıkta işimiz mi tıkanmış. Netice bu ülkede her namuslu, şerefli işadamı hangi prosedürden geçiyorsa bizde oradan geçiyoruz. Bizim başka bir şeyimiz yok. Son yaptığım açıklamalarda da hükümetle ilgili ne düşündüğümü net bir biçimde ortaya koydum. Bunu daha net anlatmak için her gün manşet mi vereyim?”

SÖYLESEM ŞAŞIRIRSINIZ

Kendisinin sadece iş adamı olduğunu belirterek siyasi bir beklentisinin olmadığına vurgu yapan Fettah Tamince, “Siyasi kariyer yapmak isteyen, koalisyonda görevlendirilen biri değilim. Ben iş adamıyım. Aramızın bozuk olduğu kişilerle ne kadar kısa süre önce görüştüğümü söylesem sizde şaşırırsınız. Ama bu seferde ‘Fettah bunun pazarlamasını yapıyor’ denecek. Bizde bu konuda ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

KİMSENİN AYAĞINA BASMADIM

Kimseyle mücadele içinde olmadığını söyleyen Tamince, açıklamalarına şöyle devam etti: “Kimseyle itilafım, mücadelem yok. Bu işlerin dallanıp budaklanmasını istemiyorum. Kimsenin benimle de bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Kimse benim ayağıma basmıyor ben de kimsenin ayağına basmıyorum. Herkesle diyalogum iyi. Beni ben yapan da bu. Bugüne kadar ne söylediysem arkasındayım. Kimse bana zorla bir şey söyletmedi. Durduğum yer burası diye nokta koydum.”
Salim Uzun/Hürriyet
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.