• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Türk şefler Venedik'te yemek sundu

Türk şefler Venedik'te yemek sundu
Dünyaca ünlü şeflerin bulunduğu “Agatha Christie 125. Yaş Kutlamaları”na Pera Palace Hotel Jumeirah’ın Türk şefleri damgasını vurdu.

VENEDİK- Pera Palace Hotel Jumeirah’ın Türk şefleri, "Doğu Ekspresinde Cinayet" romanının efsanevi polisiye yazarı Agatha Christie'nin 125. doğum yılı kutlamaları kapsamında, Venice Simplon-Orient Express Trenleri ve Belmond Hotel Cipriani ile birlikte Venedik’te, Pera Palace tatlarını lezzet tutkunlarıyla buluşturdu. İstanbul’dan Venedik’e uzanan bir deneyimi sunmak üzere, dünyaca ünlü şeflerin bulunduğu “Agatha Christie 125. Yaş Kutlamaları”na Pera Palace Hotel Jumeirah’ın Türk şefleri damgasını vurdu.

venedik-pera8.20150705143146.jpg

venedik-pera2.jpg

TÜRK ŞEFLER YABANCı ŞEFLERLE BULUŞTU
Pera Palace Hotel Jumeirah Executive Şefi Arif Kemal Doğan ve Orhan Demirok, lezzet yolculuğu için Paris, Venedik ve İstanbul'un tatlarını Venedik ile İstanbul’u birbirine bağlamasıyla tanınan dünyanın en lüks trenlerinden Venice Simplon-Orient Express'in Şefi Christian Bodiguel ve Belmond Hotel Cipriani'nin Şefi David Bisetto ile bir araya geldi.
Agatha Christie’nin sevdiği Pera Palace tatlarını özel gecede hazırlayan şefler, konuklar tarafından tam not aldı. Venedik’te Belmond Hotel Cipriani'de gerçekleştirilen akşam menüsünde Pera Palace Style salmon pastrami with own garnishes, Turkish coffee infused CREAM brulee, Sea bass skewer, ratatouille vegetables, Homemade semola dessert with ice cream gibi tatlar sunuldu. En ünlü romanlarından “Orient Ekspress’te Cinayet”i, Pera Palace Hotel Jumeirah’ı ziyaretlerinden biri esnasında 411 numaralı odasında yazan Agatha Christie’nin anıldığı özel etkinlikte, bol bol edebiyat sohbetleri yapıldı.

venedik-pera4.jpg

"DOĞU EKSPRESINDE CINAYET" ROMANINDAN ESINLENDI
Agatha Christie tarafından 1934 yılında yazılan ünlü dedektif romanı "Doğu Ekspresinde Cinayet", İstanbul'a yapılan bir seyahatten esinleniyor. Agatha, Türkiye'den Irak'a tren yolculuğuna çıktığında tüm hayatı boyunca istediği bir hayali yerine getirmiş ve bu yolculuk sırasında kitabı yazmıştı. Efsane haline gelen roman, Doğu Ekspresi yolcularının kalması için aslen 1892 yılında inşa edilmiş olan Pera Palace Hotel Jumeirah'da, 411 numaralı odasında kaleme alınmıştı. Otelin gizemli havasına katkıda bulunan bu odaya, yazarın adı verilmiştir.

venedik-pera7.jpg

venedik-pera9.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.