• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Kültür ve Turizm Bakanlığı ayrılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ayrılıyor
Bakanlar Kurulu toplantısında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Kültür Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı olarak bölünmesi ilk etapta yapılacaklar arasında anıldı

ANKARA- 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası hükümet kurma çalışmaları devam ediyor. Bakanlık sayısının 30’a çıkarılması da görüşülen maddelerden biri. Buna göre bazı bakanlıklar bölünecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı da bölünebilecek bakanlıklar arasında listeleniyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının önemli gündem maddelerinden biri koalisyon olasılıklarıydı. Toplantıda bakanlık dağılımı ile ilgili görüşmeler de yapıldı. Bakanlık sayısının artırılması gündemde. 4 bakanlığın bölünmesi konuşuluyor, muhalefetin tepkisi de değerlendiriliyor. Buna göre Kültür ve Turizm Bakanlığı da bölünebilecekler arasında anılıyor.
Koalisyon tartışmaları sürerken, bakanlık dağılımı ile ilgili sorunlar da gündeme geldi. Koalisyon yapılacak partinin, istediği bakanlık sayısının yüksek olması halinde bazı bakanlıklar ikiye ayrılarak bu sorunun önüne geçilebileceği konuşuldu.

26’dan 30’a Çıkacak

Geçen hafta toplanan Bakanlar Kurulu’nda hangi bakanlıkların ayrılabileceği üzerinde duruldu. Şu an başbakan ile birlikte 26 olan Bakanlar Kurulu’ndaki sayının bazı bakanlıkların ikiye ayrılması yöntemiyle 30’a tamamlanması gündeme getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Kültür Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı olarak bölünmesi ilk etapta yapılacaklar arasında anıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Çevre Bakanlığı ile Şehircilik Bakanlığı olarak ayrılmasının yanı sıra; Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, Orman Bakanlığı ile Su İşleri Bakanlığı olarak ayrılması bakanlık sayısını artıracak.

Önümüzdeki dönemde ise, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın bölünmesinin düşünüleceği açıklandı. Toplantıda, geçmiş yıllardaki koalisyon dönemlerinde bakanlıkların bölünmesi ile ilgili yapılan çalışmalar incelendi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.