• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Çukurambar'da lezzet şöleni

Çukurambar'da lezzet şöleni
Ankara’nın yeni parlayan lezzet köşesi “Çukurambar’da ünlü Köroğlu İşkembeci’sinde muhteşem bir lezzet şöleni yaşadık.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ANKARA-
Ankara’nın yeni parlayan lezzet köşesi “Çukurambar’da ünlü Köroğlu İşkembeci’sinde muhteşem bir lezzet şöleni yaşadık. Öyle bildiğiniz işkembecilerden değil. Burası farklı... Mutfakta herşey var. İşkembeli nohut, taneli sütlaç, trileçe ve diğerleri… Ankara’daki değişimi böyle bir güzellikle yaşadık.

koroglu-tabela.jpg

Ankara’ya ne zaman gitsem bir lezzet köşesi buluyorum. Bu kez Dünya Sağlık Turizm Konseyi-GHTC’nin “Ankara Buluşması” için Ankara’ya gittim. The Green Park Ankara Hotel’in Genel Müdürü Levent Kaya’nın ev sahipliğinde gerçekten güzel bir odaya yerleştim.

havuz-ankara.jpg

Türsab Hepimizi hareketinin koordinatörü Şadan Cerit ile otelin havuzunda “suda tedavi yöntemleri” hakkında tatbikat yaptık. Sonra buhar banyosu ve sauna darken pestil gibi olduk. Odada uyumuşum. Saat 22.00’de “Acıkmadın mı?” diyen bir telefon ile ayaklandım.

koroglu6.jpg

Başbakanlık Müşaviri Hamdi Şengel’in klavuzluğunda Şadan Cerit ve Tülay Çakmak ile Ankara’da müthiş bir gelişme gösteren Çukurambar’ın Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde bulunan 24 saat açık olan Köroğlu İşkembeci’sine gittik. Zaten o saatte kafeler ve bir orası açık kalmıştı.

koroglu1.jpg

ÇUKURAMBAR KÖROĞLU İŞKEMBECİSİ

İşletme Müdürü Erkan Çaylak ve Servis Şefi Halil Aldemir ile yemek tezgahın başına geçtiğimizde bol çeşit arasında yemek seçmekte hayli zorlandık. Sonunda bir yerde buluştuk. Güveçte işkembeli nohut… Tülay Çakmak, “mide sorunum var” diyerek köfte istedi.

nohutlu-iskembe.jpg

Masaya gelen domates ve salatadan oluşan söğüş salata ile birlikte yediğimiz işkembeli nohut son günlerde gezdiğim restoranlardaki lezzetlere on basardı. Yanında küçük pideciklerle birlikte olağanüstü lezzetliydi. Sonra sıra benim favorim olan taze fasulyede idi. Diğer arkadaşlar başka şeyler istediler. Domates ve salatadan oluşan söğüşe bol limon zeytinyağı ve nar ekşisi katınca taze fasulye bana çikolata gibi geliyordu.

sutlac6.jpg

TANELİ SÜTLACI ÖZLEMİŞİM

Sonra “bol malzemeli sütlaç” dedim. Ama ne malzeme. Rahmetli annenanem ve annem sütlaç yaptığı zaman prinç taneleri ağzımıza gelirdi. Son yıllarda en iyi muhallebicide bile o prinçler kayboldu. Ama o prinç taneleri budara karşıma çıktı. Üzerine bol ekilmiş fındık koyulan, üzeri kızarmış sütlacı kaşıklarken ağzıma gelen pirinç taneleri ile büyük keyif aldım.
Masada “trileçe” reklamı vardı. Son yıllarda trileçe İtalyanların ünlü tiramusuyu devirip sosyete restoranlarında bile baş köşeye oturmuştu. Bir tane sipariş edip, tadımlık olarak dörde böldürdük. Gerçekten muhteşemdi.

tiramisu.jpg

ÖĞRENCİLERDEN TİRİLEÇE

Hamdi Şengel, Ankara’da bir kaç öğrencinin birleşik kurdukları mutfakla trileçe üretip bütün Ankara restoranlarına servis yaptıklarını ve çok başarılı olduklarını söyledi. Belki yediğimiz trileçe de öyle idi. Şef Halil Aldemir üzeri pudra şekerli çilekle ikramda bulundu. Sonra üzerine çaylar kahveler geldi.
İşletme Müdürü Erkan Çaylak, Köroğlu İşkembeci’sinin adını gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü Köroğlu Caddesi’nden aldığını belirterek “Daha sonra caddenin adı Uğur Mumcu Caddesi oldu” dedi. Ancak Çukurambar’ın çok yakında Ankara’nın en gözde yerlerinden biri olacağı arka arkaya açılan zincir oteller, kafeler ve restoranlarla belli oluyordu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.