• BIST 9565.03
  • Altın 2473.893
  • Dolar 32.4614
  • Euro 34.5037
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C

Çinli aşçılardan yemek gösterisi

Çinli aşçılardan yemek gösterisi
Çin Halk Cumhuriyeti’nin “yemek cenneti” Hangzhou bölgesinin dünyaca ünlü aşçıları İstanbul’da müthiş bir Çin yemekleri gösterisi yaptılar.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Çin Halk Cumhuriyeti’nin “yemek cenneti” Hangzhou bölgesinin dünyaca ünlü aşçıları İstanbul’da Jing Ya Tang adlı Çin restoranında müthiş bir Çin yemekleri gösterisi yaptılar. Konuklara Çin’in dünyaca ünlü lezzetlerinden oluşan 17 çeşit yemek sunan Çinli aşçıların yemek şöleni herkesi şaşırttı.

noddle6.jpg

roddle2.jpg

noodle5.jpg

noddle11.jpg

turp-kus.jpg

Çinli aşçıların “noodle” denilen erişte ve sebzelerden yaptıkları turna kuşu gösterisi ise hayretle izlendi. Yaklaşık üç saat boyunca mutfaktan çıkmayan Çinli aşçılar sofralara sundukları yemeklerle herkesin beğenisini kazandılar.

vali-ve-cin1.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU

Çin Halk Cumhuriyeti Hangzhou Belediyesi Konsey Üyeleri ve ödüllü aşçılardan oluşan 23 kişilik heyet Inter Travel araciliği ile Istanbul’a geldi.

vali-gultekin-plaket.jpg

cin-turk-asci-plaket.jpg

asci-kadeh.jpg

Hangzhou Bölgesinin ve yemeklerinin tanıtıldığı programa İstanul’un Turizmden sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve Çin Halk Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu ile Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Necat Çuhadar ile ünlü aşçılarımız İsmail, Ay, Şenol Özbay, Mehmet Ünler katıldı.

hangzhou-heyet.jpg

HANGZHOU BELEDIYESI KONSEY ÜYELERI

Hangzhou Belediyesi Konsey Üyelerini oluşturan heyette yer alanlar ise şöyle: Hangzhou Business Council (Hangzhou Food Authority) Deputy Director (Deputy Secretary) Zheng Yongbiao, Director of Hangzhou Business Council (Hangzhou Grain Bureau) Business Development Office Li Xingxing, Deputy Director of the Business Council of Hangzhou (Hangzhou Grain Bureau) Business Development Office Ding Min, Hangzhou IRS Chief Accountant Xu xiaobo, Hangzhou Finance Bureau (Local Taxation Bureau, Hangzhou), Deputy Secretary Wang xi

cin-yemek1.jpg

yemek1.20150528110246.jpg

yemek2.20150528110259.jpg

cinli-mutfak3.jpg

cinli-mutfak2.jpg

cinli-mutfak1.jpg

YAKLAŞIK ÜÇ SAAT BOYUNCA YEMEK SUNULDU

Her yıl farklı ülkelerde yapılan Hangzhou bölgesinin tanıtım çalışması, bu yıl Türkiye ve Yunanistan’da yapılıyor. Tanıtımda Hangzhou bölgesinin Çin’in yemekleriyle ünlü bölgesi olduğu ve ünlü aşçıların bu bölgeden çıktığı anlatıldı. Toplantıya katılanlar Çin ile ilgili duygularını dile getirdiler. Yapılan konuşmalardan sonra ise mutfaktan çıkmayan Çinli aşçılar yaklaşık üç saat boyunca sofralara arka arkaya herbiri başka lezzette Hangzhou yemeklerini sundular.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.