• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 19 °C

KKTC sağlık turizminde önemlidir

KKTC sağlık turizminde önemlidir
Dr. Constantine Constantinides “Kuzey Kıbrıs, lbutik tesisleriyle sağlık turizminde güçlü rol alabilir. Öncelikli olarak destinasyona güven yaratılmalıdır.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
GİRNE-
Kuzey Kıbrıs’ın “Sağlık Turizmi Potansiyelinin ve Geleceğinin Değerlendirilmesi” çalıştayının “Yeni Turizm Destinasyonları Yaratma” konulu bölümünde Yunanistan’dan katılan Dr. Constantine Constantinides sağlık turizminde öncelikli olarak paydaşları bir araya getirmek gerektiğini söyledi. Paydaşlarla birlikte finansman sorunları çözülürse dahahızlı hareket edileceğini belirten Constantinides “Kuzey Kıbrıs, lüks ve butik tesisleriyle sağlık turizminde güçlü bir şekilde rol alabilir. Öncelikli olarak destinasyona güven yaratılmalıdır.” dedi.

constantine-kktc1.jpg

HÜKÜMETLE IŞBIRLIĞI ŞARTTıR

Bazı projelerin zorluğundan korkan insanların hazır projeleri uyguladıklarını belirten Constantinides sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu gibi projeler hükümetle işbirliği kurularak büyük kazanç getirisi olan projelerdir. Özellikle mimari bölgelere ayrılma ve diğer uygulamalara büyük katkısı oluyor. Ancak yönetimler yer değiştirdiğinde problemler olabiliyor. Bu sorunlrı çözmek için uzun sureli master plan yapılması gerekiyor.

constantine4.jpg

DEĞİŞMEYEN MASTER PLAN YAPILMALI

Sağlık turizminde 8 segment dışında iki ana başlık vardır. Hizmet ve ürünler. Bunları master plana dahil etmek gerekir. İdeal turizm destinasyonunun başarılı, sürdürülebir ve kalıcı olması sağlık turizminin en önemli bölümüdür. Kuzey Kıbrıs, lüks ve butik tesisleriyle sağlık turizminde güçlü bir şekilde rol alabilir. Düşük fiyatla, oynak fiyatla ve mass turizm zarar verebilir

constantine6.jpg

PARALEL HAREKET ETMEK GEREKIR

Yeni destinasyon yaratmak için 5 aksiyon gerekir. Bunların hepsi için pararel hareket etmek gerekir. Bunlar segmentlere ayırma, uyum sağlama, yönetim, geliştirme ve tanıtımdır. Bütün bunlar için iyi finansman gerekir. Daha fazla paydaşlarla ve hükümetin desteğiyle birlikte hareket etmek projenin gerçekleşmesini sağlar. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.