• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 16 °C

Amerikalılar Saray Mutfağın’da

Amerikalılar Saray Mutfağın’da
Uluslararası Gastronomi Birliği "Chaine Des Rotisseurs"ün Amerika temsilciliğinden gelen 65 gurme, Osmanlı saray mutfağındaki yemeklerin tadına baktı

İSTANBUL- THY Havayolu İkram Kalite Güvence Direktörü Doç. Dr. Nezih Müftügil'in açıklaması. Uluslararası Gastronomi Birliği "Chaine Des Rotisseurs"ün Amerika temsilciliğinden gelen 65 gurme, Osmanlı saray mutfağındaki yemeklerin tadına baktı.

THY Havayolu İkram Kalite Güvence Direktörü Doç. Dr. Nezih Müftügil'in açıklaması. Uluslararası Gastronomi Birliği "Chaine Des Rotisseurs"ün Amerika temsilciliğinden gelen 65 gurme, Osmanlı saray mutfağındaki yemeklerin tadına baktı.THY Havayolu İkram Kalite Güvence Direktörü Doç. Dr. Nezih Müftügil, kentteki bir restoranda düzenlenen yemek öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'nin İstanbul'a yakın olmasının bir şans olduğunu söyledi.Vatandaşların Edirne'ye turistik gezi için geldiğini belirten Müftügil, "Bu durum daha da yoğunlaşarak devam edecek. Tabii ki turistik değeri çok yüksek bir şehir ancak yemek olayına baktığımız zaman günümüzde sadece köfte ve ciğer tüketiliyor. Bu faaliyetlerle Edirne'deki yemek çeşitliliğinin zengin olduğu ortaya çıkacaktır. İnsanlar aslında Edirne'nin bu tarafını da merak edecektir. Edirne'nin saklı kalmış yemek kültürü, turizmine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.Müftügil, tava ciğer odaklı mutfak zenginliği anlayışının doğru olmadığını, kentte tarihten gelen birçok tadın ortaya çıkartılması gerektiğini kaydetti.Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ise bu tür etkinliklerin Edirne turizminin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.Gurmelere, ciğer sarma, sini mantısı, etli yaprak sarma, irmik helvası, bulgurlu kol böreği, kuzu etli arpa şehriye, zirva, elbasan tava, sirkeli biber turşusu, kabak mücver, borani, papaz yahni, kandilli mantı, un helvası, köfte ve tava ciğer ikram edildi.Selimiye Camisi ve Edirne Sinagogu'nu ziyaret eden gurmeler, Saraçlar Caddesi'ndeki peynir ve badem ezmecileri gezerek ürünlerin tadına baktı.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.