• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Emin Çakmak Kazakistan'da

Emin Çakmak Kazakistan'da
GHTC Başkanı, THTDC Kurucu Başkanı ve Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak için Kazakistan KIHE Fuarı'na katılıyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ,TÜRKİYE TURİZM
ALMATİ-KAZAKİSTAN-
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC Başkanı ve Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC Kurucu Başkanı , Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak ile THTDC ve GHTC Genel sekreteri Yunus Gürkan beraberlerinde Türkiye’nin seçkin sağlık kuruluşlarının temsilcileri  ve turizmciler ile Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtmak üzere Kazakistan’ın Almati şehrinde KIHE Sağlık Turizmi Fuarı’na katılıyorlar. Türkiye’nin önderliğinde gelişen ve 20 yıldanberi düzenlenen 22nd Kazakhstan International Healthcare Exhibition-KİHE Fuarı’na Türkiye yanında 21 Rusça konuşan ülke temsilcileri, Avrupa, Amerika, Uzakdoğu ve Ortadoğu’dan temsilciler katılıyor.

emin-kihe-14.jpg

Kazakistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri fuarda yer alan THTDC Kurucu Başkanı ve GHTC Başkanı Emin Çakmak’ın fuarın gelişmesinde büyük payı bulunduğunu belirterek “Türkiye’nin sağlık turizminde yanımızda olması bize güven veriyor”dediler.

EMİN ÇAKMAK: KAZAKISTAN YÖNETİCİLERİ TÜRKİYE’DE TEDAVİ GÖRÜYOR
TÜRSAB Başkan adaylığı çalışmalarına kısa bir süre ara vererek, çalışmaları arkadaşlarına bırakan Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtmak için kalabalık sağlıkçi ve turizmci bir grupla Kazakistan’a geldi.
THTDC Kurucu Başkanı ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC Başkanı Emin Çakmak, Kazakistan’da düzenlenen fuarın Türkiye için önemli olduğunu belirterek “Kardeş ülkemizden Türkiye’yi tedavi için önemli sayıda hasta geliyor. Hatta devlet başkanlarına bile Türkiye’nin değerli kuruluşlarında görevli Türk dontorlar tarafından önemli sağlık hizmetleri verildi. Kazakistan’ın üst düzey yöneticileri sağlık için hala Türkiye’yi tercih ediyorlar. Bizim amacımız Türkiye'nin sağlıktaki gücünü tüm insanlık için kullanmasıdır” dedi.

EMİN ÇAKMAK: TÜRSAB’DA DÜNYAYI TÜRK ACENTELERE AÇACAĞIZ
TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak TÜRSAB seçimleri sonucu yönetime geldiklerinde Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi’nin 85 ülkedeki 144 ofisini Türkiye’nin kendi kaderine terkedilen değerli seyahat acentelerinin hizmetine açacaklarını belirterek “Bizim amacımız 16 yıldır unutulan Türkiye’nin seyahat acentelerinin yeniden güçlenmeleri, para kazanmaları ve dünyadaki turizm pastasından daha fazla pay alabilmeleri için çeşitli konularda projeler geliştirerek kazanç sağlamalarıdır. Seyahat acentelerimiz güçlenir ve kazanırlarsa, Türkiye’nin de daha çok kazanacağını bilerek yolu çıktık. Hedefimiz Türkiye’nin turizmde dünya lideri olmasıdır” dedi.

KIHE 22. KEZ ALMATI'DE DÜZENLENIYOR
Kazakistan’ın eski başkenti Almati şehrinde Atakent Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuar 8 bin metrekarelik alanda, 6 bin 500 metrelik sergi alanı bulunuyor. Yaklaşık 26 ülkeden 300’den fazla kuruluş fuarda yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda Macaristan, Ürdün, İspanya, Slovakya, ABD ve Hırvatistan fuara ilk kez katıldı.
KIHE Fuarı her yıl yüzde 10 oranında büyüyerek bölgenin en büyük sağlık turizm fuarı haline geldi. Katılımcıların yüzde 40’ını Kazakistanlı kuruluşlar, oluştururken yüzde 60’ını yabancı ülkeler oluşturuyor. Fuara katılımda Rusya yüzde 22, Almanya yüzde 13, Çin yüzde 7 oranında katılım gerçekleştiriyor.

TÜRKİYE’NİN PROJESİYLE FUAR GELİŞTİ
Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTDC nin “Elmas Sponsor” olarak yer aldığı ve eş düzenleyici olarak Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC’nin desteklediği projeyle KIHE 2014 de ilk kez "Sağlık ve Medikal Turizm" bölümünde 29 klinik yer aldı ve Almanya, Kazakistan, Malezya, İspanya, İsviçre, Güney Kore ve Türkiye'den tıp ve sağlık merkezleri fuar ile sunuldu.

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRME KONSEYİ-THTDC
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTDC) 2005 yılında Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak tarafından sağlık turizmi faaliyetlerini güçlendirmek ve dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye daha fazla hasta getirmek için ulusal çabaları birleştirmek için kuruldü. Toplam 317 üyesi ile, Genel Hastaneler, Özel Klinikler, Termal ve Medikal SPA Merkezleri, Oteller, Seyahat Acentaları, SPA ve Wellness Merkezleri, Kolaylaştırıcı ve Yardımcısı Şirketlerden oluşuyor. Halen 85 farklı ülkede 144 ağ ofisleri bulunan konsey dünyanın en büyük sağlık turizmi derneği haline geldi.
THTDC 10 yıl boyunca Türkiye'de ve dünyada düzenlenen etkinliklerde
platin ya da elmas sponsor olarak yer aldı.Katıldığı yaklaşık 350’den fazla sağlık fuarı, medikal konferans, turizm fuarları ve küresel zirvelerde Türkiye’nin sağlık turizmini tanıttı. Bu çalışmalarıyla THTDC örnek bir kurumsal yapı geliştirdi. Bütün dünya dillerinde hizmet yeteneğine sahip bulunan ekibiyle, büyüyen üye sayısıyla sağlık turizminde mükemmellik ve büyük başarı sunuyor.
2013 yılında Monte Carlo- IMTEC Sağlık Turizmi Fuarı’nda, THTDC önderliğinde başlatılan girişimle yapılanmanın dünya vatandaşlarına hizmet şekline dönüşmesi sağlandı. Bu amaçla tüm dünya insanlarına hizmet eden Dünya Sağlık Turizmi Konseyi- GHTC’de kurucu ülke olarak yer aldı. Yapılan ilk kongrede GHTC’nin başkınlığına, Türkiye, THTDC Başkanı Emin Çakmak getirildi. Bu çalışmalarıyla Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi THTDC dünya sağlık turizmindeki konumunu dünya insanlarının sağlığı için çalışan bir kuruluş olarak pekiştirdi.

KAZAKİSTAN DERECELENDİRME KURULUŞLARINDA LİDER ÜLKE
Kazakistan Cumhuriyeti dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olarak petrol ve gaz rezervleri, mineral kaynaklarının geniş bir yelpazeye sahip bulunuyor. Dünyanın ekonomik derecelendirme kuruluşları "Moody's'in Investors Service", "Standard & Poor's'un", "Fitch Rating en Ltd" ve AM - Kazakistan derecelendirme kuruluşlarından yatırım ülke notunu CIS olarak elde eden ilk ülke oldu. Tüm derecelendirme kuruluşları Kazakistan ekonomisini «ВВВ» seviyesi ile «stabil» olarak belirtir. Ayrıca Kazakistan Ulusal Bankası ve Ulusal Cumhuriyetçi Fonu 2014’te toplam uluslararası altın rezervlerini % 4,3 artırakak $ 99,3 milyara ulaştı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.