• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 17 °C

Emin Çakmak: Yeni Türsab geliyor

Emin Çakmak: Yeni Türsab geliyor
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak: Acentenin yanında olan, acentenin menfaatine çalışan ve bölgeleri güçlendiren acenteleri kazandıracak yeni bir Türsab geliyor.

DİDİM- Türsab Başkan Adayı, Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, “Türsab Hepimizin” ekibiyle Didim’de yaptığı toplantıya katılan seyahat acenteleri “Türsab plakasının hiçbir kıymeti yok. Plakasızlara ceza yok Türsab plakalı araçlara ceza yağıyor. Maliye Bakanlığı Türsab plakası olan araçlara 'dur', diğerlerine 'geç' diyor. Çalışamaz olduk. Acentecilik bitiriliyor” dediler.
Türsab’ın genel kurullarında “Kabadayılık”, "derebeylik" yapıyorlar. Bunlar nasıl acenteci?" diyen  acenteler “Eleştirdiğimiz Şoförler Federasyonu’nun kongresi bile bizden daha kaliteli oluyor. İtibarımızı geri istiyoruz” şeklinde konuştular. Ayrıca 1618 Sayılı yasa taslağının cahilce hazırlandığını ve kimlerin hazırladığını merak eden acenteler "Avrupa Birliği uyum yasalarına aykırı taslaktır. Bu taslak yasalaşırsa Avrupa ülkeleri Türk acentelerinin çalışmasına izin vermez" dediler.

emindidim13.20150430192629.jpg

Beraberinde "Türsab Hepimizin" ekibinden Fatih Günay, Hilmi Karaduman ve ekonomik danışmanı Süha Öncü ile toplantıya katılan Emin Çakmak şunları söyledi: “Biz ortaya çıkınca 16 yıldır uyuyan Türsab uyanmaya çalışıyor ve bazı şeyler yapıyor. Hiçbir hazırlığı ve projeleri bulunmadığı için yetersiz kalıyor. 16 yıldır vadettiklerini yerine getirmeyen ve acenteleri bitme noktasına getiren yönetimin değişmesi gerekmektedir.  1618 Sayılı Yasa taslağının geçmesi ise acenteler için felaket olur. Çıkmaması için 12 bakanla görüştüm. Onlarda bu yasarının geçmeyeceğini siylediler. Yönetime geldiğimizde bu yasa uzmanlar tarafından Türk turizmimin ve seyahat acentelerinin önünü açacak şekilde düzenlenecektir. Menfaatimize uygun bir kanun şekline dönüşecektir.“

emindidim6.jpg

KAÇAK ACENTECİLİK KENDİ İÇİMİZDEDİR

Emin Çakmak, dünyanın hızla değiştiğini, Türsab’ın ise olduğu yerde durarak acentelerin bitme noktasına gelmesini seyrettiğini belirterek şöyle devam etti:
“Türsab’ın şimdiki yönetimi kendi içimizde olan kaçak acenteciliğe göz yumuluyor. Kaçak engellenecek ve seyahat acentelerinin önünü açarak, daha çok kazanmaları için önlerini açacağız. Haksız rekabetin önünü kesmek üzere yeni projelerle geliyoruz. Bölgelerin yurtiçi ve yurtdışı tanıtımı için gereken tüm desteği vereceğiz. Gelirlerimizden sizleri de faydalandıracağız. Taşımacılık yapan şimdiki yönetim görevde olduğu sürece A1 ve D2 selgesi sorunu ilelebet çözülmez.”

emindidim4.jpg

ACENTENİN YANINDA OLAN YENİ BİR TÜRSAB GELİYOR

Emin Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bizim hedefimizde tüm Türkiye’yi kucaklayarak 100 milyon turist ve 100 milyar dolar hedefine ulaşmak bulunuyor. Bunu sağlamak için Türk turizmini tek kanunla tek çatı altında toplayacağız. Otelciler, rehberler başta olmak üzere turizmi yönetin sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile bir araya gelerek anlaşma sağladık. Önümüzdeki yıllarda Türsab’ın öncülüğünde Türkiye’nin dünya turizminde zirveye ulaşması için projelerimizi hayata geçireceğiz. Artık acentesinden uzak, sadece kendisini düşünen Türsab yerine, acentenin yanında olan, bölgelerde güçlenen ve her sorunda yanında olan yeni bir Türsab gelecektir. Zayıf güçsüz BYK kavramı ortadan kalkıyor. Denetim ve ceza yazmak yerine acentenin yanında olan ona destek verer BYK geliyor. “

emindidim4.20150430192456.jpg

ACENTELERİN GASPEDİLEN HAKLARINI ALACAĞIZ

Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Türsab’in kanunu bulunduğunu hatırlatarak “Türsab üyesi seyahat acentelerinin yasal haklarını kullanmaları için girişimler yapılacaktır. Seyahat acentelerinin gaspedilen haklarını geri almak için Türsab hepimizin ekibiyle yola çıktık”şeklinde konuştuk.

emindidim12.jpg

ACENTELER, HANUTÇU OLARAK GÖRÜLÜYOR

Toplantıya katılan acenteler Türsab plakası sahibi olmak veya Türsab acentesi olmanın turizmde hiçbir ayrıcalığının kalmadığını, acentelerin itibarının yokolduğunu belirterek “Bizleri hanutçu, avantacı ve komisyoncu olarak görüyorlar. Türsab’da öncelikli olarak seyahat acentelerinin itibarının yeniden kazanılması için yönetimde değişim gerekiyor” dediler.

emindidim15.jpg

100’DEN FAZLA PROJEYLE GELİYORUZ

Emin Çakmak, Türsab genel kurulu sonrası yönetime geldiklerinde hazırladıkları 100’den fazla projeyi hayata geçirirken Türsab üyesi seyahat acentesine yeni kimlik kazandıracaklarını söyledi. 

emindidim66.20150430202955.jpg

YASA TASLAĞI CAHİLCE HAZIRLANIYOR

Türsab’ın 1618 sayılı Yasa taslağı hakkında söz alan acenteler “Yasa taslağını hazırlayanların hepsi cahilce davranıyorlar. Bu taslak acenteciliği bitiriyor” diyerek şunu söylediler:
“Örgütlenme ve iletişim açığı var. Herkesin rahatça yazışabileceği bir sistem oluşmalı. Türsab’ın kör bir sitesi var taslak yayınlandı ve hemen kaldırıldı. Başkana soruyorsunuz sorumluluğu Bakanlığa atıyorlar. Tur operatörünün ne olduğunu bilen kimse yok. Bu taslak yasa Avrupa Birliği’ne uyum sürecine tamamen aykırıdır. AB bu yasa ile bizi Avrupa’da çalıştırmaz. Bu taslağı kimler hazırladı herkes merak ediyor.”

BYK’LARA HUZUR HAKKI ÖDENMELİ
Acenteler, BYK’lar için yapılan seçimlerin adelitli olmadığını belirterek “İstifalar oluyor onun yerine kendisine kul olan kişiler, atanmışlar gönderiliyor. Yeni taslakta bu atanma olayının kaldırılması gerekiyor. Ayrıca BYK yönetimine neden huzur hakkı ödenmiyor. İnsanlar görevlerini bırakıyor ve görev yapıyor. Bunun yanında Türsab’ın bu kadar geliri varken alınan aidatlar yarıya indirilmelidir” dediler.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.