• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Palmarina Bodrum'dan UNICEF'e

Palmarina Bodrum'dan UNICEF'e
Palmarina Bodrum; ‘Kids Paradise’ aracılığıyla UNICEF Türkiye Milli Komitesi ile önemli bir iş birliği gerçekleştirerek UNICEF’i destekleme kararı aldı.

BODRUM- Palmarina Bodrum; sosyal sorumluluk anlayışıyla topluma katma değerli hizmetler sunma hedefiyle ‘Çocuk Cenneti’ anlamına gelen alt markası ‘Kids Paradise’ aracılığıyla UNICEF Türkiye Milli Komitesi ile önemli bir iş birliği gerçekleştirerek UNICEF’i destekleme kararı aldı. Sınırlı imkanları olan çocuklara daha iyi şartlarda sağlık, eğitim hizmeti sunma, barınma, güven ortamında olmalarına katkı sağlama gibi alanlarda dünyada öncü rol üstlenen saygın kurum UNICEF’in Türkiye Milli Komitesi ve Palmarina Bodrum yönetimi arasında gerçekleştirilen anlaşma sonrasında 23 Nisan 2015 itibari ile Kids Paradise giriş bileti üzerinden elde edilecek gelirin bir kısmı UNICEF’in Türkiye’de yürütmekte olduğu çocuklara yönelik projelerine aktarılacak.

palmarina-bodrum-cocuk2a.jpg

Çocuğun sağlığı, yaşam hakkı, korunması ve katılımı alanlarında destek çalışmaları yürüten UNICEF, (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu); çocukların eğitimi, korunması, sağlığı, temiz suya erişimi, beslenmesi alanlarında dünya üzerinde çalışmalar yürütüyor ve acil durumlarda çocukların temel ihtiyaçlarını karşılıyor. UNICEF Türkiye Ofisi, Türkiye sınırları içerisinde yürütülen Ülke Programı kapsamında çocuğun korunması ve eğitimi konusunda birçok projeye imza atıyor. Okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi, kız çocuklarına karşı ayrımciliğin azalması, okul terklerinin önlenmesi, engelli çocukların temel haklarına kavuşması, çocuk işçiliğinin engellenmesi, gençlerin güçlendirilmesi ve korunması konusunda yapılan çalışmalar bunlardan bazıları. Unicef bu çalışmalarla her geçen gün sayısız çocuğun her alanda daha iyi olanaklarla tanışmasını sağlıyor.

palmarina-bodrum-cocuk11.jpg

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdürü Sanem Bilgin Erkurt işbirliğine ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, Palmarina Bodrum Kids Paradise ile başlatmakta oldukları bu önemli işbirliğinin Türkiye’de yürütülmekte olan projelerinin sürdürülmesinde katkı sağlayacağı ve kamuoyunda farkındalık yaratacağı için büyük mutluluk duyduklarını, yurdışında yaygın olan desteklerin Türkiye’de de yaygınlaşmasının umut verici olduğunu belirtti, Palmarina Bodrum yönetimine teşekkür ederek benzer çalışmaların yaygınlaşmasını arzu ettiklerini dile getirdi.
Palmarina Bodrum yönetimi yaptığı açıklamada, UNICEF gibi değerli bir kurumu ve bu vesile ile Türkiye’de gerçekleştirmekte oldukları projeleri destekleyecek olmaktan, kısıtlı imkanlara sahip, zor şartlarda yaşamlarını sürdürmek zorunda olan çocukların daha iyi koşullarda sağlık, eğitim hizmeti alma, barınma, beslenme, güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürebilme gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayabilecek olmaktan ötürü büyük memnuniyet içerisinde olduklarını ifade etti. Tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlayarak, bu özel günde bu işbirliğini başlatmaktan ötürü kıvanç duyduklarını sözlerine ekledi.

palmarina-bodrum-cocuk1-.jpg

palmarina-bodrum-cocuk3.jpg

UNICEF HAKKıNDA:
Unicef, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, çocuk haklarının uygulanmasını destekleme konusunda uzmanlaşmış Birleşmiş Milletler Kurumudur. Kurumun bütün çalışmaları, tarihte en yaygın olarak benimsenen insan hakları sözleşmesi olan BM Çocuk Haklarına dair Sözleşme doğrultusunda yürütülmektedir. Küresel düzeyde, UNICEF dünyanın öncü çocuk savunucusudur. Yerel düzeyde ise çocukların refahını artırmak ve tüm kız ve erkek çocuklarına tam potansiyellerine ulaşma olanağını sunmak için çeşitli ortaklarla birlikte çalışır. UNICEF’in çalışmalarının büyük bir kısmı dünyanın en yoksul bölgelerinde ve özellikle de acil durumlarda çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanmasıyla ilgili olsa da, kurum toplam 190 ülkede güçlü bir varlığa sahiptir.
Unicef Ülke Ofisi Unicef’in Türkiye’deki projelerini yürütmektedir. Unicef Milli Komitesi ise özel sektör ve şahıslardan bağış toplama ve Unicef’i tanıtma çalışmaları sürdürmektedir. Unicef’in Türkiye’de çocuk korunması ve eğitimi konusunda yürüttüğü projelerden bazıları aşağıda listelenmiştir:
Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi: Dezavantajlı çocukların okul öncesi eğitime ulaşabilmesi için yapilan çalışmalar.


palmarina-bodrum-cocuk6.jpg

Okul Terklerin Önlenmesi: 13-14 yaşlarında kız çocukların evlenme ve erkek çocukların aile bütçesine katkı için çalışma hayatına başlamaları dolayısıyla yüksek olan okul terk oranlarının azaltılması amacıyla yapılan çalışmalar,
Kız Çocuklar Değerlidir: Kız çocuklara yönelik şiddeti azaltmak amacıyla hizmet sağlayıcılara ve hizmet alıcılara yönelik çalışmalar,
Çocuk Esirgeme Kurumlarının Standartları’nın İzlenmesi: Çocuklara kurumlarda verilen hizmet ve bakım kalitesinin standardlarının değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi konusundaki çalışmalar
Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi: Çocuk İşçiliği ve zararları konusunda özel sektörün, tarım işçisi ailelerin bilinçlendirilmesi, tarımda çalışan çocukların sağlık, eğitim hizmetlerine erişiminin sağlanması konusundaki çalışmalar.
Çocuk Dostu Şehirler IKEA desteğiyle başlatılan, çocukların şehirlerde ihtiyaçları olan yaşam alanlarına erişimlerini sağlayacak şehirler yaratılmasına yönelik proje.
Türkiye’deki çocukların hayatında bir fark yaratmada nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenmek için UNICEF Türkiye Milli Komitesi ile temasa geçiniz. Unicef Türkiye Milli Komitesi, Meşrutiyet Cad. Çağdaş Apt. No: 68 K:1 D:3, Tepebaşı 34440 Istanbul. Tel: 02122525222

palmarina-bodrum-cocuk2.jpg

KIDS PARADISE HAKKıNDA:
Bodrum Yalıkavak mevkiinde Palmarina Bodrum içerisinde yer alan Kids Paradise (Çocuk Cenneti); içerisinde çocukların hayal gücünü, kas ve motor becerilerini geliştirmeye elverişli 650 metrekarelik Aquapark’ı, onları keşfetmeye teşvik eden macera dolu similasyonları izlenebildikleri 7 boyutlu sineması, özel yapım carouseli, güvenli bir ortamda oyun alanından ve ebeveynlerinden uzaklaşmadan yemek yiyebilecekleri çocuk restoranı, ebeveynlerinin refakat ederken dinlenmelerine imkan sağlayan dinlenme şezlongları ve diğer eğlence üniteleri çocukların eğlence dolu bir ortamda tüm gün aileleriyle birlikte kaliteli zaman geçirmelerine olanak sağlıyor. Her yaş grubundaki çocuklara bir yetişkin refakatinin zorunlu tutulduğu Kids Paradise; 5-12 yaş grubu çocuklar tarafından sabah 10.00 akşam 19.00 saatleri arasında; 7D sinema, diğer eğlence üniteleri ve carousel (atlı karınca) alanları ise sabah 10.00 ile gece 00.00 arasında kullanılabiliyor. Animasyonlar, hamur oyunları gibi gün içinde düzenlenen sürpriz etkinlikler sırasında çocuklara kreş öğretmenleri de eşlik ediyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.