• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Senegal'den Türklere çağrı

Senegal'den Türklere çağrı
Cumhurbaşkanı Macky Sall Türk yatırımcıları Senegal’e yatırım yapmaya çağırıyoruz ve yatırımlarınızı garanti ediyoruz” dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Batı Afrika’nın yıldızı parlayan ülkesi Senegal Cumnuriyeti Cumhurbaşkanı Macky Sall’in katılımıyla Tha Marmara Oteli’nde yapılan toplantıya Türk yatırımcıların ilgisi büyük oldu. Konuk Cumhurbaşkanı işdamlarına “ Dost ve kardeş ülke Türkiye’nin yatırımcılarına birçok özel fırsatı sunuyoruz. Tüm yatırımcıları Senegal’e yatırım yapmaya çağırıyoruz ve yatırımlarınızı garanti ediyoruz” dedi.

emin-senegal2.jpg
Senegal Cumhurbaşkanı'nı Senegal'in İstanbul F. Başkonsolosu Emin Çakmak ve danışmanları karşıladı

senegalcum.jpg

senegal-cum1.jpg

senegalcum4.jpg

senegal-cumhurbaskani1.jpg

senegalcum6.jpg
Konuk Cumhurbaşkanı'nı hükümet adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam karşıladı

senegal7.jpg

Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı anısına düzenlenen törenlere katılmak üzere. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın resmi konuğu olarak özel uçağı ile Türkiye’ye gelen Senegal Cumnuriyeti Cumhurbaşkanı Macky Sall, İstanbul’da iş dünyası ile buluşarak "Türk-Senegal İşbirliği ve Senegal'e Yatırım İmkanları" konulu bir sunum yaptı.

senegal2.jpg

Toplantıya Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi HE.Moustapha MBake, Senegal Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu Emin Çakmak ile çok sayıda iş adamı ve kurumların temsilcileri katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete Senegal Yatırım Ajansı –APIX Ceo’su Mountaga SY.

sadan-cerit.jpg
Konuşmacıların sunumumu Şadan Cerit yaptı

senegal-cumh.jpg

CUMHURBAŞKANI: YATIRIMCIYA ÖZEL FIRSATLAR SUNUYORUZ

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall’de Batı Afrika’nın dünyaya açılan ticaret kapısı olan Senegal Cumhuriyeti’nda son yıllarda yatırım ve işbirliği imkanlarınin hızla arttığını belirterek “ Dost ve kardeş ülke Türkiye’nin yatırımcılarına birçok özel fırsatı sunuyoruz” dedi.

halim-mete.jpg

HALİM METE: SENEGAL’DE GEMİ İNŞA EDEBİLİRİZ
Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği-TOBB Başkan Yardımcısi Halim Mete, konuklara Türk özel sektörü adına “Hoşgeldiniz” diyerek Çanakkale’deki tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyledi. Halim mete, Seneal ile Türkiye arasında son 10 yılda ticari gelişmelerden memnun olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü “Senegal ile 170 milyon dolar ticari hacmimiz var. Ancak yetermi değildir. Dakar bir deniz şehridir, ben de denizciyim. Sık sık Dakar limanını kullanıyoruz. Senegal balıkçı bir ülkedir. Bundan 25 yıl önce Türk balıkçıları Sengal’e girenek balık tuttular. Ancak o günkü teknoloji ile saklayacak va pazarlayacak imkanları olmadığı için geri döndüler. Günümüzde ise imkanlar arttı. Balıkçı gemileri inşa etmek için Türk tersaneleri uygundur. Hem Türkiye’de hem de orada inşa edebiliriz.”

senegal-seyir2.jpg

SENEGAL DENİLİNCE FUTBOLSUZ OLMAZ

Halim Mete, Türklerin futbolsever bir ülke olduğunu hatırlatarak “Futbol denilince Sengal’i seçmemek mümkün değildir. Türkiye’nin Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi iki lider takımında Senegalli futbolcular oyruyor. Dembaba ve Mousa Sow. Bende Beşiktaşlıyım. Dembaba için söyleyenşarkıları çoçuklarımla birlikte söylüyorum” dedi.

senegal6.jpg

seyirci3.jpg

seneal9.jpg

ORTAK YATIRIMLAR YAPABİLİRİZ

Türkiye’nin yüzde 92 sanayi ürünü sağlayarak, her ülkede iş aldığını belirten Halim Mete “Çin’den sonra müteahhitlikte Türkiye ikinci sıradadır. Senegal’de cazip ülkedir. Türkiye’ye yatırıma gelen yabancı sermaye ile Senegal’e ortak yatırımlara yapabiliriz.”

mourtaga-apix.jpg

MOUNTAGA: SENEGAL İSTİKRARLI VE MODERN ÜLKEDİR
Senegal Yatırım Ajansı –APIX Ceo’su Mountaga SY, Senegal’in yatırım için istikrarlı bir ülke olduğunu belirterek “Dakar bir çok ülkenin başkentine havayolu ile çk yakındır. Batı Afrika ülkeleri arasında ekonomisi ile ikinci, büyümede 4’cü sıradadır. 13.6 milyon nüfusu bulunan Sengal’de kişi başına düşen gelir 1421 doladoıd. Senegal her yıl yüzde 4.5 büyüyen dinamik ir ekonomiye sahiptir.
Dakar’a yapılan yeni havalimanı DIASS ile ulaşım imkanlarının arttığını söyleyen Mountaga yabancı yatırımcılar için bürokrasıyı mimimuma indirdiklerini belirterek “Yatırımcının önünü açmak için her türlü engeli kaldırdık” dedi.

emin-cakmak.jpg

EMİN ÇAKMAK: SENEGAL İLE VİZE SORUNU ORTADAN KALKTI

Senegal Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu Emin Çakmak Senegal’in tanıtımını yaptıktan sonra iki ülke arasında işadamları için vize zorununu kalktığını belirterek “İnternetten başvuru yapıp yola çıkın kapıda parmak basıp ülkeye girin”dedi.
  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.