• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Marmara Skal'a şeker testi

Marmara Skal'a şeker testi
Marmara Skal yemeğinde yapılan testte hastalığı bilinen bir kaç kişi dışında büyük çoğunluğun şeker seviyesinin normal olduğu belirlendi.

ÖZKAN ALTıNTAŞ-TÜRKIYE TURIZM
İSTANBUL-
Marmara Skal’un Dream Hill Business Deluxe Hotel’de yapılan yemeğine katılan Acıbadem Hastanesi İç Hastalıklar ve Diyabet Uzmanı Dr. Yaser Süleymanoğlu’nun anlattıklarından sonra üyeler şeker testi kuyruğuna girdiler. Salonda bulunan Marmara Skal üyelerinin şeker testini yapan Dr. Süleymanoğlu herkesin şekerinin normal olduğuni gördü. Bunun üzerine “Bundan sonra acıkmadan yiyin, doymadan sofradan kalkın ve hayatınızdan tatlıyı kaldırın” dedi.

skal-test6.jpg

skal-test3.jpg

skal-seker-testi.jpg

zeynep2.jpg

dr-yaser2.jpg

TÜRKIYE’DE 12.5 MILYON ŞEKER HASTASI VAR

Marmara Skal Başkanı Zeynep Yılmaz’ın açış konuşmasından sonra söz alan Dr. Yaser Süleymanoğlu dünyada 200 milyon şeker hastası bulunduğunu ve bu rakamın 2025 yılında 400 milyona ulaşacağını belirterek “Türkiye’de 7 buçuk milyon bilinen, 5 milyonda gizli olmak üzere 12 buçuk milyon şeker hastası bulunuyor. Bunun üçte ikisi hasta olduğunu bilmiyor.

dr-yaser1.jpg
 

hoca-zeynep3.jpg

Türkiye’de her bin kişiden biri, yani 7.2’si diyabet hastasıdır. Şeker hastası sigarayı bırakmalıdır. Sigara iki kat beladır” dedi. Dr. Süleymanoğlu, daha sonra şeker hastalığı için alınacak önlemleri söyledi.
Doktorun açıklamalarından sonra sıraya giren Marmara Skal üyeleri şeker testlerini yaptırdılar. Hastalığı bilinen bir kaç kişi dışında büyük çoğunluğun şeker seviyesinin normal olduğu belirlendi.

zeynep-hikmet1.jpg

dream-satis1.jpg

dream-skal.jpg
Dream Hill Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Oktay ile servis ve mutfak ekibine teşekkür edilerek Skal bayrağı verildi

dream-ordovr.jpg

dream-ana-yemek.jpg

dram-tatli.jpg

marmar-young-skal.jpg

YÖNETİCİLERLE STAJYERLER BULUŞACAK

Marmara Young Skal Başkanı Baturalp Ekmen önümüzdeki günlerde gündeme taşıyacakları bir çok proje olduğunu söyledi. Ekmen, Young Skal üyesi 11 arkadaşıyla hazırladıkları en önemli projenin yöneticilerle stajyerlerin buluşacağı panel olduğunu belirterek “Her iki tarafın beklentilerini ve sorunlarını tespit ederek birlikte çözüm çareleri üreteceğiz. Amacımız stajyerlerin başka meslek seçmeyerek Türk turizmine kazandırılmasıdır”dedi.

zynep-2.jpg

YAŞAYANA İSTANBUL TANITILACAK

Baturalp Ekmen, bir çok sosyal sorumluluk projesi hayata geçireceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü “Fener-Balat gezisiyle İstanbul’da kültür turları başlatıyoruz. Yaşayanlara İstanbul’u tanıtacağız.”

MAVİ BAYRAK SİSTEMİ İYİ ÇALIŞMIYOR
Tesislere Mavi Bayrak veren sistemin hatalı çalıştığını söyleyen Baturalp Ekmen, “Tesise Mavi Bayrak verildikten sonra aynı kalitenin ve kriterlerin korunup korunmadığı kontrol edilmiyor. Mavi Bayrak kriterleri oldukça çoktur. Bayrağı alanlar imzaladıkları belgedeki bu kriterleri unutuyorlar. Bu işi bir disiplin altına alarak sahillerimizin değerini korumak için yetkililerle işbirliği kuracağız” dedi. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.