• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Belediye 5 yıldızlı oteli mühürledi

Belediye 5 yıldızlı oteli mühürledi
Didim'de 5 yıldızlı Aurum Spa & Beach Resort Otel, işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Didim Belediyesi tarafından mühürlendi.

DİDİM- Aydın'ın Didim İlçesi'nde geçen yıl faaliyete başlayan 5 yıldızlı Aurum Spa & Beach Resort Otel, işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Didim Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendi. Aurum, Almanya'nın dev tur operatörü Tui ile anlaşma yapmış ve Didim'e binlerce Alman turistin gelmesi için çalışmalara başlamıştı.
Turizm kenti Didim'de yatırıma başlayan Anı Tur Oteller Grubu'na bağlı Aurum Oteller Zinciri'nin ilk yatırımı olarak 2014 sezonunda hizmete giren Aurum Spa & Beach Resort, ilk yılını tamamlarken, ikinci turizm sezonu öncesi Didim Belediyesi tarafından işyeri açılış ruhsatları olmadığı gerekçesiyle kapılarına mühür vuruldu.
Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan Halk Bankası tesislerini satın alarak Aurum Spa & Beach Resort olarak geçen yıl hizmete giren 304 oda ve 800 yatak kapasiteli turizm tesisinde Didim Belediye Encümeni'nce alınan karar doğrultusunda mühürleme işlemi yapıldı. 800 kişiye istihdam olanağı sağlayan 304 oda ve 800 yatak kapasiteli turistik tesisisin sezon öncesi kapısına kilit vurulması hem işletmecilerden, hem de çalışanlardan büyük tepki gördü.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan CHP'li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, bahsi geçen otel hakkında 2014 yılında Didim Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından ruhsatsız, kıyı kanununa aykırı ve SİT alanı içerisinde kaçak yapı yapılması nedeniyle yapı tatil zaptı tanzim edildiğini belirtti. Bu doğrultuda Didim Belediye Encümeni tarafından söz konusu kaçak yapıların yıkımına karar verildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Atabay, "2014 yılında ilgili otel tarafından belediyemize işyeri açma ve çalışma ruhsatı başvurusunda bulunulmuş, başvuru gerekli yasal şartları sağlamadığından reddedilmiştir. İlgili şirket tarafından konu yargıya taşınmış, Aydın İdare Mahkemesi işlem hakkında telafisi güç zararların meydana gelebileceğinden işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Ancak yargılama ilerledikçe mahkeme, yürütmeyi durdurma kararını kaldırmış, ilgili şirketin açtığı davaları reddetmiştir" dedi.
Mahkemenin, ilgili işletmenin açtığı davaları reddetmesi üzerine geçen 6 Nisan'da işyeri açma ve çalışma ruhsatının olmamasından otelin Didim Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendiğini kaydeden Belediye Başkanı Deniz Atabay, kanunlarda belirtilen şartların otel tarafından sağlanması durumunda otelin işyeri açma ve çalışma ruhsatını alıp tekrar faaliyetine başlayabileceğini bildirdi.
Öte yandan grubun Didim'de bu sene iki yeni yatırımı olan Aurum Moon ve Aurum Club Marmara otellerinin de hizmete gireceği öğrenildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.