• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Rus turist için tatil indirimi yarışı

Rus turist için tatil indirimi yarışı
Rusya tur operatörleri: Türkiye'deki oteller önümüzdeki yaz sezonu için Rus vatandaşlarına yüzde 20-30 indirim yapmaya başladı.

İSTANBUL- Rus tur operatrleri Türkiye'deki oteller önümüzdeki yaz sezonu için Rus vatandaşlarına yüzde 20-30 indirim yapmaya başladığını bildirdi. Ancak Rus vatandaşlarına yapılan tatil indiriminde Türkiye, Karadağ, Bulgaristan ve Yunanistan'ın gerisinde kalıyor. Bu ülkeler Ruslara neredeyse bedava titil imkanları sunacaklar. Türkiye bu konuda tek başına değil. Ruslara indirim medyanın da yardımıyla ‘destinasyonlararası’ bir yarışa dönmeye başladı

2014 yılına kıyasla şimdiki fiyatlar dolar bazında yüzde 15-20 civarında düştü. Rusya'dan iki kişilik bir ailenin haftalık tatil turu fiyat ortalaması 1147 dolar olarak gerçekleşmeye başladı. Geçen yıl bu rakam 1473 dolar civarındaydı" ifadeleri kullanıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Moskova MİTT Fuarı'nda tur operatörlerinin indirimlerinin aksine konuşarak "Rus turistlere kolaylık ve yardıma evet. Fiyat indirimine hayır" şeklinde yaklaşımda bulunmuştu.

EN YÜKSEK İNDİRİMİ KARADAĞ YAPTI
Hürriyet gazetesinin haberine göre, Rus turistlere en kapsamlı fiyat indiriminin Türkiye'den değil, Karadağ'dan geldiğini söyleyen Rusya'daki 'TUI-Rossia' operatörü, "Rus vatandaşlarına önümüzdeki yaz sezonu en ciddi indirimi yüzde 40 ile eski Yugoslavya Cumhuriyeti Karadağ yapmaya başladı. İkinci sırayı yüzde 34.8 ile Bulgaristan izliyor.

YUNANISTAN, MISIR VE TÜRKİYE YARIŞTA
Yunanistan'ın indirimi yüzde 30. En popüler destinasyon Türkiye'nin indirimi ise yüzde 29 civarında gerçekleşiyor" açıklamasını yaptı. Rusya'da dış turizm piyasasının bu yıl sonuç olarak yine de iki ülke Türkiye ve Mısır tarafından belirleneceğini dile getiren Tez Tour Genel Müdürü Vladimir Kaganer ise "Sezon yaklaştıkça fiyat indirimi tablosu da ortaya çıkmaya başladı. 2015 yılında dış turizmin nasıl gelişeceğini Türkiye ve Mısır'ın tavrı belirleyecek. Türkiye şu anda yüzde 20, Mısır ise yüzde 15 civarında indirim uygulamaya başladı" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.