• BIST 9557.16
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Çanakkale Destanı Maraş'ta

Çanakkale Destanı Maraş'ta
AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu’nun Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle projelendirdiği yeni oyunu “Çanakkale Destanı”, Kahramanmaraşlı öğrencilerle buluştu.

KAHRAMANMARAŞ- AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu’nun teknik tiyatro oyunu “Çanakkale Destanı”, çıktığı Anadolu turnesi kapsamında Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Oyun, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde geniş izleyici katılımıyla sahnelendi.

canakkale-destani-2.jpg

AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu’nun Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle projelendirdiği yeni oyunu “Çanakkale Destanı”, Kahramanmaraşlı öğrencilerle buluştu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Kahramanmaraş’a özel üç temsil düzenleyen oyun, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde izleyici karşısına çıktı.

canakkale-destani-7.jpg

Temsillerden ilk ikisi ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, akşam etkinliği ise halka açık ücretsiz olarak gerçekleşti. Akşam etkinliğine, Kahramanmaraş halkı ve çocuklarının yanı sıra yaklaşık 17 bin Suriyelinin kaldığı Kahramanmaraş'taki çadır kentten gelen 1000 kadar Suriyeli misafir çocuk ve genç de katıldı. Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, AFAD İl Müdürü Mustafa Gültekin, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ ve Türk Hava Yolları Satış Müdürü Gürel Tümer de oyunu çocuklar ve halkla beraber izledi. Katılımcılar oyun sonunda Çanakkale Savaşı’na dair şimdiye kadar hiç görülmemiş fotoğraflardan oluşan özel bir sergiyi de ziyaret etti. Hem sergi hem de Çanakkale Destanı izleyicilerden tam not aldı.

canakkale-destani-3.jpg

canakkale-destani-6.jpg

Teknik tiyatro oyunu…
Dev perdede gölge oyunu ve sinevizyon desteği yanında zengin anlatım ve ışık efektleri, mor ışık ve dijital ses tekniklerinin kullanılarak sahnelendiği "Çanakkale Destanı", çocukların ve gençlerin rahatlıkla anlayacağı bir şekilde sunuluyor. Oyun, 1.Dünya Savaşı’nı ve Çanakkale Savaşları’nın farklı kesitlerini sahneye taşıyor.
Çocuklara ve gençlere hem o dönemi hem de dönemin kahramanlarını anlatan ve İshak 2. Tekgül tarafından oyunlaştırıp, yönetilen teknik tiyatro oyunu “Çanakkale Destanı”, Haziran sonuna kadar AnadoluJet'in uçtuğu farklı noktalarda turne programına devam edecek.
AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu, AnadoluJet uçuşları ve sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.anadolujet.com resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

canakkale-destani-5.jpg

ANADOLUJET HAKKıNDA:
Bir Türk Hava Yolları markası olarak 23 Nisan 2008’de Ankara merkezli olarak uçuşlara başlayan AnadoluJet, yolcuya sunulan ilave servislerin yalınlaştırılmasıyla elde edilen maliyet avantajının, bilet ücretlerine yansıtılarak daha geniş halk kitlesinin hava ulaşım hizmetinden yararlanabilmesi amacıyla geliştirilen yeni bir iş modeli ile operasyonuna devam etmektedir. Türk Hava Yolları güvencesi altında yurtiçi seferler düzenleyen AnadoluJet, her geçen gün uçuş ağını genişletmektedir. Daha detaylı bilgilere www.anadolujet.com internet adresi ve/veya 444 2538 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla ulaşılabilir.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.