• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Skal Marmara’da küresel ısınma

Skal Marmara’da küresel ısınma
Doubletree Hilton Moda Oteli’nde Skal Marmara toplantısında Dr Cenk Demiroğlu: Isınma ile kayak merkezlerinde kar biter, yayla turizmi başlar

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Skal Marmara’nın Doubletree by Hilton Moda Oteli’nde yapılan toplantısında “İklim değişikliği gölgesinde kış turizmi“ konusunu anlatan Boğaziçi Üniversitesi Öğnetim Üyesi Dr Cenk Demiroğlu “Dünya ısınıyor. Türkiye'de kayak merkezlerinde daha önceden açıklanan yeni projeler geliştirmezse küresel ısınma nedeniyle kayak turizmi biter, yayla turizmi başlar”dedi.

zeynep-yilmaz1.20150324025859.jpg

ZEYNEP YILMAZ: SKAL MARMARA’DA YENİ PROJELERİ ANLATTI
Skal Marmara Başkanı Zeynep Yılmaz toplantının açılış konuşmasında diğer kulüplerle işbirliği içinde bir çok projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Yılmaz, Anı Fotoğrafları Sergisi, yarışma sonucu belirenecek ürünlerin Bilintur aracılığıyla müzelerde satılması ve Gastronomu Toplantısı gibi projeleri gerçekleştireceklerini belirtti. 

selcuk-nazilli.jpg

Skal Marmara’nın yemeğine Skal İstanbul Başkanı Feza Solaklar, Skal Çanakkale Başkanı Dilek Mildon, Skal Ankara geçmiş dönem başkanı Selçuk Nazilli katıldı.

moda-pasta1.20150324030743.jpg

ahmet-aslan11.jpg

DOUBLETREE BY HILTON MODA 4 YAŞıNDA

Doubletree by Hilton Moda Oteli Genel Müdür yardımcısı Ahmet Aslan’ın konuğu olan Skal Marmara üyeleri otelin 4 yılının pasta ile kutladılar. Üzerinde otelin fotoğrafı bulunan pasta özel olarak hazırlandı
 

skal-mar.20150324025947.jpg

NİHAL KARAKUŞ: ATIK YAĞLAR ÇEVRE İÇİN TEHLİKELİ

Deha Bitkisel Atık Yağları Geri Kazanma Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Kimya Mühendisi Nihal Karakuş, atık yağların geri kazanılmasını anlatarak “Bitkisel atık yağlar, su kirliliğinin yüzde 25ini oluşturuyor”dedi. Türkiye’de yılda 350 bin ton atık yağ oluştuğunu belirten Nihal Karakuş, “En tehlikeli atık, atık yağdır. Yağları toplayarak, çevreyi koruyalım ve ekonomiye katkıda bulunalım” dedi…

marmara-genc-skal.20150324030010.jpg

GENÇ SKAL’LAR YEMİN ETTİ

Daha sonra Genç Skal’ olarak kabul edilen Okan Üniversitesi Turizm Bölümü Öğrencileri Münir Göksu Taşdemir, Efe Dede, Sinan Can Şişlioğlu, Elif Kaplan, Deniz İşsever, Merve Gazi Ercan, Alev Enbiyaoğlu, İnanç Tuncer, Eda Kayhan ve Baturalp Ekmen’in yemin töreni yapıldı.

demiroglu3.jpg

KIŞ TURİZMİNE 48 MILYON EUROLUK BÜTÇE
Türkiye’de 5 kayak merkezi bulunduğunu söyleyen Dr. Demiroğlu şöyle devam etti: “Hükümet tarafından kış turizm tesislerini geliştirmek için 48 milyon euroluk bir bütçe kullanılacağı açıklandı. 5 bin otel ve 275 bin yatak hedefleniyor. Bu yatırımlarla 12 ilde 100 kayak merkezi ve 4 milyon kayak turist kazanılacağı düşünülüyor.  Aslında eğitim ve tanıtıma yatırım yapılmalıdır.  Dünyada kış turizminde paar payına bakıldığında, yüzde 5 ile Avusturya ilk sırayı alıyor. Onu yüzde 4.5 ile Fransa, yüzde 1.9 ile İsviçre, yüzde 0.6 ile İtalya, yüzde 0.4 ile ABD, yüzde 0.4 ile Çek Cumhuriyeti izliyor.”

demiroglu1.jpg

KÜRESEL ıSıNMA TEHLIKESI BÜYÜYOR

Dünyada eriyen karlar yüzünden gelecekte kayak turizminin kalmayacağını ileri süren Dr.Cenk Demiroğlu  küresel ısınmadının tehlikelirin şöyle anlattı: “Türkiye’de kar giderek kayboluyor. Çözüm için 3 bin metrenin üzerine tesis yapalım diyorlar. Sunikar makinesi kullanırız diyorlar. Ancak kar makinelerinin üretme kapasitesini unutuyorlar. İlmik değişikliği kış turizmini azaltıyor. 1980’den sonra 2 milyon metrekare, yani Türkiye’nin iki katı alanda kar kayboldu. Dünyada sıcaklık artışı sürüyor. Kar kayınlığı ortalaması 140 santim iken 100 santime düştü. Küresel ısınma nedeniyle 2030’ların sonuna doğru kutuplardaki buzlarda eriyecek.”

kar-garantisi.jpg

“KAR GARANTİSİ” VEREREK YANILTIYORLAR

Dr. Demiroğlu, dünyanın bir çok ülkesinde küresel ısınmanın sürdüğünü ve bazı acentelerin “Kar Garantisi” verdiklerini ve ülkelerin bu aldatıcı reklamlara karşı önlemler aldığını söyledi. Kar garantisi veren acentelerin kar makinelerini güvendikleri için yanıldıklarını belirten Dr. Demiroğlu “Türkiye’deki kar makinelerinin bir limiti vardır. Kar olmadığı zaman gelenlerin yerlerini başka zamana ertelemeleri veya ücretleri geri ödemeleri gerekir” şeklinde konuştu.

skal-marmara7.jpg
Emin Güde, Melih Buluç, Ahmet Hamza, Mert Okan, Nadir Kadakal, Dilaver Doğru, Alp Numanoğlu, Serkan Gümrükçü 

skal-marmara8.jpg
Faik Alsaç, Erkan Erdem

skal-marmara9.jpg
Mete Eken, Ahmet Hamza, Tayfun Sancar, Emin Güde

dilaver.jpg

Dilaver Doğru, Ahmet Can Yeşildağ, Emin Güde, Serkan Gümrükçü... Küresel ısınma ile karların erimesini konuşuyorlar. Dilaver Doğru, acentelerin tabela asarak misafirlerine "karım garanti" demelerinin etik olmadığını söylüyor. Eriyen karlar nedeniyle kayak merkezlerinin yayla turizmine açılabileceğini tartışıyorlar.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.