• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

Mobil internetin 13 ülkeye katkısı

Mobil internetin 13 ülkeye katkısı
Avrupa‘nın önde gelen ekonomilerine mobil internet 120 milyar dolar gelir getirdi, yarım milyonun istihdamına olanak tanıdı.

ISTANBUL- Danışmanlık şirketi The Boston Consulting Group (BCG) ve Google‘ın araştırmalarına göre 13 ülkede mobil internet ekonomiye 700 milyar dolar katkı yaptı, 3 milyona istihdam imkânı sundu. Bu 13 ülke içinde ABD, Çin, Güney Kore ve Almanya da bulunuyor.
Avrupa‘nın önde gelen ekonomilerine mobil internet 120 milyar dolar gelir getirdi, yarım milyonun istihdamına olanak tanıdı.
Alanın Türkiye’de de ilgi gördüğünü belirten BCG Türkiye Genel Müdürü ve Yönetici Ortağı Burak Tansan ″Mobil internette rekabet inovasyonu, büyümeyi ve sektörde ivmeyi mümkün kılıyor. Türkiye’nin bu anlamda iyi bir yeri olacak. Ülke gençlerin teşvik edilmesi ile mobil sektörde rekabetçi bir konum elde edebilir.″ dedi.
Araştırmaya göre mobil internet daha çok rağbet olacak. Akıllı aygıtların artan kullanımı ve mobil operatörlerin rekabetine bağlı olarak en kuvvetli büyüme Hindistan’da görülecek. 2017’ye dek Hindistan'da mobil internetin ekonomiye katkısı yüzde 40 artacak. Avrupa, Çin ve ABD'de bu büyüme ortalama senelik yüzde 25 olurken, Japonya ve Güney Kore'de yüzde 10’a denk gelecek. Bu ülkelerde internet ekonomisi en çok mobil alım satımda ve mobil reklam uygulamaları ve içerik servislerinin rolü ile büyüyecek.
Mobil internetin başarı öyküsünün önemli bir bölümünü büyüyen uygulama ekonomisi teşkil ediyor. 2008’den beri toplam indirilen uygulama sayısı 200 milyardı. Bu rakam sadece 2013’te 100 milyarı geçti. İlaveten 2013-2014 yaz döneminde operatörlerinin uygulama tasarımcılarına ödedikleri toplam ücret 15 milyar doları aştı.
BCG araştırmasına göre 13 ülkede tüketicilerin mobil internet sayesinde elde ettikleri fayda senelik 3,5 trilyon doları buluyor. Tüketici başına fayda 4 bin dolar iken, bu tüketicilerin aygıta ve internete ödediği paranın 7 katına tekabül ediyor. Avrupalı mobil internete önem veriyor. Her 5 Avrupalı tüketiciden mobil internet erişimi için arabasından vazgeçebileceğini ifade ediyor. Yine tüketicilerin yüzde 50'si mobil internet erişimini alkol, kahve, sinema ve spor gibi alışkanlılarına tercih ediyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.